Android mi daha güvenli iOS mu?

iOS kullanan model sayısı az olduğundan güvenlik güncellemeleri aşırı derecede hızlı geliyor. Android'de bu bazı modellerde aylar sonra geliyor. APK kullanıyorsanız tamamen savunmasız kalıyorsunuz. iOS çok daha kapalı bir sistem ki bu durumda güvenli olmasına sebebiyet veriyor. Android güvensiz demiyorum ama bu konuda daha çok gerideler. Belli noktalarda uygulamaların izinlerine kadar iOS çok fazla müdahale ediyor. Mobil uygulama geliştirme ile ilgilenen biri olarak da şunu söyleyeyim Play Store ile App Store'a uygulama yüklemek arasında dağlar kadar fark var. Play Store'da çok saçma şeylerle karşılaşabiliyorsunuz ki bunun düzelmesi de kullanıcı geri dönüşleri ile oluyor. IOS'ta tasarım detayları bile kontrol ediliyor 🥶.

iOS kullanan model sayısı az olduğundan güvenlik güncellemeleri aşırı derecede hızlı geliyor. Android'de bu bazı modellerde aylar sonra geliyor. APK kullanıyorsanız tamamen savunmasız kalıyorsunuz. iOS çok daha kapalı bir sistem ki bu durumda güvenli olmasına sebebiyet veriyor. Android güvensiz demiyorum ama bu konuda daha çok gerideler. Belli noktalarda uygulamaların izinlerine kadar iOS çok fazla müdahale ediyor. Mobil uygulama geliştirme ile ilgilenen biri olarak da şunu söyleyeyim Play Store ile App Store'a uygulama yüklemek arasında dağlar kadar fark var. Play Store'da çok saçma şeylerle karşılaşabiliyorsunuz ki bunun düzelmesi de kullanıcı geri dönüşleri ile oluyor. IOS'ta tasarım detayları bile kontrol ediliyor 🥶.

Elinize sağlık hocam güzel anlatmışsınız ama kim ne derse desin benim Windows ve Android cihazlara sinirim var hepsi 2 sene sonra bozuluyor nedense.

Açık kaynak daha çok geliştirme işine yarar işletim sistemi içinde normal kullanıcı farkı görmez.

Emin olun Görür. Linux tarafındaki çeşitlilikle Windows tarafındaki kısırlağa bakın mesela. Ya da Android tarafındaki çeşitlilikle iOS tarafindaki kısırlığa. Açık kaynak ve özellikle özgür yazılımlar gelişime, çeşitliliğe, özgürlüğe ve ilerlemeye genelde daha yatkın olurlar. Daha az maliyletle daha büyük ilerlemeler kaydedebilirler. Ayrıca kullanıcı için de daha güvenli ve mahremiyet konusunda daha şeffaftır.

Jailbreak ile APK yüklersin iOS cihaza hatta bir aralar twerk Store diye bir site vardı o siteden APK oyun yükleniyordu şu an hala yükleniyor mu site ban yedi mi bilmiyorum.

Vallahi bilmiyorum en son kullandığım iPhone modeli iPhone 4'dü onu da İsviçre'den getirtmiştik şu an hala evde Jailbreak'li.

Telefon Realme 6 Pro 128 GB çok ısınıyor ve kasma oluyor
Bilgisayar laptop IdeaPad 3 Roblox oyununda 30 FPS veriyor ve bazı F tuşları çalışmıyor bu ikisi de F/P demişlerdi laptop özellikleri.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    256 KB · Görüntüleme: 40
Elinize sağlık hocam güzel anlatmışsınız ama kim ne derse desin benim Windows ve Android cihazlara sinirim var hepsi 2 sene sonra bozuluyor nedense.

GM9Pro kullanıyorum. Yapılan donanım tercihlerinden kaynaklı bazı saçma sorunlar var ama 4 yılı aşkın süredir kullanıyorum neredeyse birkaç aya 5 yıl olacak. Tabii artık emekli etmeyi düşünmüyor değilim kendisini.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı