Android mi daha güvenli iOS mu?

GM9Pro kullanıyorum. Yapılan donanım tercihlerinden kaynaklı bazı saçma sorunlar var ama 4 yılı aşkın süredir kullanıyorum. Tabii artık emekli etmeyi düşünmüyor değilim kendisini.

Hocam bende telefonum kırıldığı için kısa süreliğine GM 8'e geçtim aşırı ağır oyunlar oynamıyorum şarj süresi biraz yetersiz batarya öldüğü için ama onun dışında hafif oyunlar sosyal medya için hala kullanilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende telefonum kırıldığı için kısa süreliğine GM 8'e geçtim aşırı ağır oyunlar oynamıyorum şarj süresi biraz yetersiz batarya olduğu için ama onun dışında hafif oyunlar sosyal medya için hala kullanilir.

Hocam telefon modelini ve laptop özelliklerini yazdım normal bir durum mu?

Hala S7 Edge canavar gibi çalışıyor yakınımda var.

iPhone 2G evinde saklayan ve hala cihazı çalışan insanlar var :D

Bizde de S2 var hala çalışıyor :D.

Hocam dışarıdan aplikasyon yükleyemediğiniz bir kapalı sistemde tabii ki güvenlik daha iyi olacak çünkü belirli bir Store üzerinden sağlıyor ürünleri. Geliştirilmeye ve aplikasyon yüklemeye açık bir işletim sistemi ile bu şekilde bir karşılaştırmada bulundurmak ne kadar mantıklı? Bilinçli kullanılacaksa gidip havadan virüs bulaşmıyor Android'e.
Jailbreak yaptığım iPhone 6'mın bana attığı bakış: 🤨
Sideloadly ile IPA yüklediğim tabletimin bana attığı bakış: 🤨

Şaka bir yana, bilgisayarın varsa Sideloadly ile IPA yükleyebiliyorsun. APK yüklemek
kadar basit değil fakat zor da değil. Jailbreak ise direkt root izni. Her şeyi yapabiliyorsun.

O yüzden bu işin açık kaynakla falan alakası yok.
Bir de iOS virüsleri çok az da ondan daha güvenli. Takvim'den atılan gereksiz spamlar haricinde
virüs sayılabilecek bir şey görmedim daha.

Xiaomi, Huawei, Realme gibi markaların optimizasyon ve ısınma sorunları ile meşhurdur hocam. Telefon için normal. Bilgisayara gelirsek, Roblox zaten optimizasyon yoksunu bir oyun, bilgisayarın da orta seviye olduğunu düşünürsek, normal gibi.

Çekmecede yatan en eski telefonlarını iPhone 3GS, Samsung Galaxy Ace ve Samsung Galaxy Wonder. Arada kurcaliyorum, nostalji oluyor :D Galaxy Ace arada kanser etsede seviyorum hepsini.

Jailbreak yaptığım iPhone 6'mın bana attığı bakış: 🤨
Sideloadly ile IPA yüklediğim tabletimin bana attığı bakış: 🤨

Şaka bir yana, bilgisayarın varsa sideloadly ile IPA yükleyebiliyorsun. APK yüklemek.
Kadar basit değil fakat zor da değil. Jailbreak ise direkt root izni. Her şeyi yapabiliyorsun.

O yüzden bu işin açık kaynakla falan alakası yok.
Bir de iOS virüsleri çok az da ondan daha güvenli. Takvim'den atılan gereksiz spamlar haricinde.
Virüs sayılabilecek bir şey görmedim daha.

Ben bir ara bedava iPhone 8 Plus bulmuştum Jailbreak işlerini bilmiyordum iCloud kilitliydi bende atmıştım :(

iOS daha güvenli. Sana sınır koyuyor, güvenliği tehdit eden unsurları engelliyor. Ancak Android daha işlevsel, farklı çeşit uygulama ve yazılımlara açık. Haliyle virüs kapması daha kolay oluyor. Ancak eğer bilinçli bir kullanıcı isen IOS'ta Android de senin için güvenlidir.
O sırada telefona sadece SMS'in ulaşmasıyla (SMS'i açmanıza bile gerek yok.) telefondaki kıymetli verileri çalan iOS sıfır gün açığı:
IMG-20230920-WA0005~2.jpg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı