Android mi iOS mu?

S2 ne hocam fukara mıyız?
Genel bir örnek. Denk olan telefonlar arasından mı geçiş yaptınız? Zaten mantıklı birşey olmaz yani
Telefonu İşletim sistemi için değil yükseltmek için değiştirirsin. Sen yükselmek için iPhone'a geçtiysen:
Örneğin 11'e geçtiysen, ona denk S20FE veya daha üst modelden geçmiş olman mümkün değil yani.

Konu zaten tamamen işletim sistemi karşılaştırması değil bir kısmı Samsung vs Apple'a kaymış.
Ayrıca Android'ten kastım, sadece işletim sistemi olmadığını birçok yerde belirtmişim neyini anlayamadın anlamadım.

NOT: Kıyaslamada sadece işletim sistemi kıyaslanmaz. Destekleyebildiği donanım parçaları da göz önünde bulundurulur.
<H2> ve Kırmızı (En çok dikkat çeken renk) kullandım oysa ki.

Adamın yapmaya çalıştığı Android'i üstün göstermek bomboş şeyleri koymuş dediğin gibi çok düzey yanıt oldu ama tartışılacak bir durum bile yok.

Adamın yapmaya çalıştığı Android'i üstün göstermek bomboş şeyleri koymuş dediğin gibi.
Popüler kültür köleliği ve At gözlüğünden başka birşey değil.

iPhone tarafında CPU ve GPU gücünü belirtmişim. Bunu nerdeyse hiçbir VS lerde göstermiyorlar. Bana gelipte Android'i üstün göstermeye çalıştım diyorsunuz. Komiksiniz

İşletim sistemleri olarak ele alacağım işletim sistemleri (Android, iOS)
İşletim sistemini mi ele alıyorsun? Yoksa donanım mı? İşletim sistemlerinden gerçekten anladığına emin misin? Konuya bir de benchmark falan koymuşsun. Sen donanım karşılaştırıyorsan her yere Apple vs spesifik bir cihaz koyman gerekir veya Snapdragon ile sadece Bionic işlemcileri karşılaştırabilirsin, böylece benchmark koyabilirsin. Ancak işletim sistemi üzerinden benchmark ne işe yarayacak? A12 gibi görece eskimiş işlemciler benchmark'a göre ilk 20'de hala. Sence mümkün mü?

Android fanatikliği yapmışsınız (daha çok) gibi geldi bana hocam bu yüzden ben bu makalenizi beğenemedim. Ayrıca işlemci her ne kadar telefonun en önemli parçası olsa da son kullanıcı için nerede ne kadar skor vermiş pek de umursanmaz. İşlemciye göre güncelleme verildiği için güncelleme ömrüne bakar sadece son kullanıcı. Gereksiz olmuş yani işlemci kıyasları. IPhone'da donanımlarının sayısal olarak değerine de bakılmayacağını herkes bilir diğer Android rakiple kıyaslarken.

Bana gelipte Android'i üstün göstermeye çalıştım diyorsunuz. Komiksiniz
Android'in üstün taraflarına sırf üstün olmasını istediğin için aklına ne gelirse yazmışsın, piksel yoğunluğu bile demişsin. Bence şaka sensin ama belli etmiyorsun.

O hâlde başlığı Android vs iOS koymayabilirdiniz.

Phone tarafında CPU ve GPU gücünü belirtmişim. Bunu nerdeyse hiçbir vs'lerde göstermiyorlar. Bana gelip de Android'i üstün göstermeye çalıştım diyorsunuz. Komiksiniz.
Donanımdan bahsediyorsunuz, başlıkta ise işletim sistemi yazıyor. Başka bir şeyden bahsediyorsunuz.

Ben iOS veya Android tarafı tutmam bu arada, yani bu mesajları tarafla yazmıyorum. Konunuz OS karşılaştırması değil, donanım karşılaştırması. Olabilir, evet yaparsınız, bizi bağlamaz. Ama başlığa da OS yazmazsınız.

Keza Android'i bir cihaza bağlayamazsınız. Bugün Android'e sahip 25 binden fazla birbirinden farklı cihaz mevcut.

20. Sırada derken? İlgili bölümü paylaşabilir misin?
Android'in üstün taraflarına sırf üstün olmasını istediğin için aklına ne gelirse yazmışsın, piksel yoğunluğu bile demişsin. Bence şaka sensin ama belli etmiyorsun.
Dostum sadece işletim sistemi karşılaştırmadığımı belirttim kaç kere ama inatla iğneyle seçip duruyorsun.
Ordaki "Sözde" üstün göstermeye çalıştırdığım özelliklerin hepsi günlük kullanım özellikleri.

Başlık uzayacak:
Öncelikle iki işletim sisteminin avantajlarına bakalım: (Android = S24U, iOS = iPhone 15PM. Yüzdeler kafadan yuvarlamalar ile yapılmıştır.)
NOT: Kıyaslamada sadece işletim sistemi kıyaslanmaz. Destekleyebildiği donanım parçaları da göz önünde bulundurulur.
Android telefonlar
Yani daha ne kadar açıklayıcı olabilirdim bilmiyorum.
Makalenin 10'da 1'ini okumadan sallıyorsunuz.

Son düzenleme:
20. Sırada derken? İlgili bölümü paylaşabilir misin?
Senin konundan örnek vermedim bunu, Antutu'ya göre öyle görmüştüm. Burada bahsettiğim şey benchmark testlerinin son kullanıcıya çokta hitap etmediğidir. Yoksa skorlara bakarsan X86 işlemcilerle ARM işlemciler arasında Single-Core, Multi-Core skor farkı bulunmuyor ancak ARM işlemciyle Windows'da oyun oyna bakalım oynayabilecek misin, gerçi açamazsın bile. PS3'ün Cell mimarisinden ötürü 20 yıllık oyunları emüle etmekte zorlanıyoruz hala. Bu örnekler uzar gider. Şimdi bana gidip başka yere çekiyorsun deme.
Ordaki "Sözde" üstün göstermeye çalıştırdığım özelliklerin hepsi günlük kullanım özellikleri.
Burada son dönemlerde teknolojik olarak Android cihazların iPhone'un önüne geçtiğini kabul ederek ve bilerek konuşuyorum ancak sen gözünle piksel yoğunluğunu görebiliyorsan helal olsun diyorum sana. Yani ona bakacaksak hala çoğu telefonda OIS bile yok, Android'in skala çok büyük. Bu konuya göre gidip biri A01 falan alırsa ne olacak şimdi.

Ben zaten benim konumdan aldığını söylemedim. Bana ilgili AnTuTu puanını veya her hangi bir ilgili bölümü paylaşır mısın? Neye göre A12'yi ilk '20'ye koymuş AnTuTu bizde bilgilenelim.

Bu konuya göre gidip biri A01 falan alırsa ne olacak şimdi.
Senin dediğin ayrıntıya giriyor. Ben ayrıntıya girmediğimi yukarıda belirttim.
Benim karşılaştırdığım özelliklerin hepsini, her karşılaştırmada bulabilirsin.

Sadece Apple cihazlarında bile ilk 20'de değil

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…