Android mi, iOS mu?

Apple kullanıcıları, ya eskiden süregelmiş bazı alışkanlıkları yüzünden bu markadan vazgeçemiyorlar, ya da bu Dünya'ya tamamen girdikleri için çıkmak istemiyorlar. Ben girmiş olsam ben de öyle yapardım. Fakat en nihayetinde herkesin böyle bir lüksü olmuyor.
İngilizce'de bir söz vardır, "Old habits never die". Durumu çok güzel anlatıyor. :)

iOS elbet bir işletim sisteminden ibarettir. Fakat Apple'ın bir işletim sistemidir. Apple ise bir marka değildir, Apple bir dünyadır. Biraz daha açmak gerekirse;
Gerçekten de bundan 3-4 yıl belki daha da az bir zaman dilimi öncesinde telefon konusunda Apple çok çok önündeydi diğer cihazların. Hız, tasarım, uygulama, gizlilik ve her şey! Birçok farkını ele alabiliriz fakat hepsi işin sonunda "kendi işletim sistemi"'ni kullanmaya çıkacaktır. O kadar güzel bir optimizasyon vardır ki bu cihazlarda, 2018'e gireceğiz, halen her şeyi o 2 GB ram'li modeller ile hayli hayli yapabilirsiniz. 2 Gb'da olmasın, halen (bu cümle güncellenmemiş cihazlar için geçerlidir. Ayrı bir konu, satış politikası vesaire.) o ıPhone 5'leriniz ile her ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Hele ki bu Dünyanızda bir Macintosh, bir ıPad, bir Apple Tv'niz vesaire varsa, yeme de yanında yat gibi bir durumda olursunuz.

Ödersiniz, karşılığında sadece bir cihaz değil, "kalite" satın almış olursunuz. Eğer ödeyemezseniz, bir telefon ile hiçbir avantajını göremezsiniz.

Android kısmına girmeyeceğim. Fakat şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki, günümüzde Android'in iOS'ten hiçbir eksiği kalmamıştır... Nereden nereye geldiğini kullananlar bilir. Ben senelerdir Android kullanırım. Smart-phone olayına Galaxy Wonder ile atılmıştım. Çok amiral gemileri kullandım, Şu anda da Lenovo p2'im (akülü telefon) ile devam ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı