Android telefon karşılaştırma anketi (Samsung, Huawei, Xiaomi)

Servis konusunda Samsung derim. Bir tanıdık S7 Edge telefonu güncellerken donunca reset atmış anakart çöp oldu, servise verdik içini şarj soketine kadar komple değiştirmişler. Ücret de alınmadı.
 
En sorunsuzu aralarindan Samsung. Samsung diğer iki markaya göre daha büyük bir firma.

Xiaomi fiyat performans olarak bunlar arasında en mantıklı marka. Android garanti servislerini de Apple kalitesinde görmüyorum.

Arayüz konusuna gelirsek Samsung'un yeni One IU diyebilirim, en kullanışlisi da yine Samsung.

Xiaomi ve Huawei'nin arayüzleri de oldukça kullanışlı ve stabil. Huawei'nin arayüzünü stabilite olarak bu iki markanın biraz gerisinde görüyorum.

Samsung ve Huawei ülkemizde aşırı pahalı şekilde satılan markalar maalesef. Eskiden Huawei öyle değildi, o da son yillarda amiral gemisi model fiyatlarinda Samsung'dan bile daha pahali ürün satıyor. Samsung'da sektördeki liderliğini pekiştirdikten sonra fiyatlarin artış oldu.

Bu üç markanın Amerika, Asya ve Avrupa pazarinda oldukça uygun olduğunu söylemekte yarar var. Sadece ülkemizde uçuk fiyatlardan satiliyor ülkedeki ekonomik durumlardan dolayi.

Bütçe aralığına göre en mantıklı tercih hangiyse o alinmalidir bu üç marka arasından.
 
Orta segmentler için bir şey diyemem ama samsungun amiral gemilerinin kimse eline su dökemez. Gerçekten kaliteli, güçlü ve kullanışlı ürün çıkartıyor. Stabilite yönünden zaten samsunga yetişemezler. Farklı konularda samsung geride kalabiliyor. Kamerada zoom vb.
 
Sorun çıkarmayan telefon olarak Huawei derim. Hem servisi iyi hem genelde sorun çıkmıyor. Xiaomi bu konuda 2. sıradadır ama hız gibi bazı şeyleri de hesaba katarsak kesinlikle Xiaomi kraldır. Samsung ise Exynos işlemcisiyle insanı delirtir.
 
Valla reis huawei idi bir önceki telefonum gayet iyiydi uzun sürede kullandım ama şuan çok pahalı modelleri, Xiaomi ise şimdilik f/p olarak gayet iyi samsungda pahalı ve sürekli yeni model çıkarıyor ve buda kaliteyi düşürüyor bence eğer 1800 civarlarında bir telefon alıcaksan redmi note 7 alman lazım bence bazı insanlar gs sorunu ile karşılaşsada en iyi o gibi incelemeler sonucunda
 
Samsung gibi yalancı ve dönek bir firmayı kesinlikle önermem. Müşteri canlısı da değil. Xiaomi bütçe dostu ve dürüst firma. Huawei'nin bir takım Google'a ilgili sorunları var bu ara onun dışı müşteri hizmetleri ve servisi iyi. Telefonları da dört dörtlük. Not: Apple kullanıcısıym.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı