Anime önerisi

Ben 1 seneden fazladır Manga ve Anime'de güncel ilerliyorum. İlk 400 bölüm sıkıcı evet, izleyen güncelde olan herkes de bunu söyler.
Animasyonlar çok eski ve özellikle ilerleyişi yavaş ve sıkıcı. Anime'nin açıldığı yer Enies Lobby'dir aksini iddia pek eden olmadı, ayrıca saydığınız Arc'lar gereksiz uzatılmış. Özellikle Skypiea Arc'ının yarısı hikayeye katkısı olmayan boş karakterlerin flashbackleri ile geçiyor, dövüşleri zaten berbattı. Water 7 sonları Enies Lobby Arc'ında Anime açılmaya başlıyor. Arc'lar sıkıcı değil, animasyon ve her şeyin yavaşlılığı sıkıyor.
İlk 400 bölümün yavaş ve sıkıcı olduğunu ifade edip bu yüzden sıkıcı olduğunu söylemişsin. Hikayenin açıldığı yer Enies Lobby'miş ve aksini iddia eden pek olmamış, ayrıca saydığım Arc'lar gereksiz mi uzatılmış? Öncelikle hikaye Enis Lobby'de açılmıyor, böyle bir kanıya nasıl varabildiniz? Enies Lobby'den önce bir çok şey oluyor. En basitinden Arabasta'da ki Nefertari D. Lili olayı, Skypiea'dan gelen nika ayinlerinin tanıtılması ve "Logia" meyve türünün gücüyle tanışmamız. Thriller Bark Arc' ında Ryuma gibi bir karakter hakkında bilgiler verilmesi. Shicibukai sisteminin anlatılması ve niceleri. Skypiea Arc'ının yarısı hikayeye katkısı yok mu, bi kere Saga olduğu için orayı da alacağım, Karasakalla tanışıyoruz. Antik silah Neptun anlatılıyor, oradaki iki savaşçı bile (ismini unuttum bazukalı olan ve sakallı dede şövalye) size gereksiz gelebilir fakat son bölümlerdeki 800 yıllık savaş parşomeninde yer ediniyorlar. Dövüşleri berbattı gibi bir eleştiriye cevap bile vermeye gerek yok, düşünmeden eleştirmişsiniz. Onun dışında bu Arc'ların animasyonunun ve her şeyin(?) yavaşlığı sıkıyor demişsiniz. Yine animasyon konusunda eleştirinize cevap bile vermeyeceğim, düşünmeden eleştirmişsiniz. Her şeyin yavaşlığı konusu ise 400 öncesine özel değil. One Piece yavaş işlenen bir anime ve bölüm içi doldurma çok fazla, sevip sevmemek size kalmış bir durum. Bunun 400 öncesine özel olmayan bir durum olduğunu en iyi Wano Arc'ına bakarak anlayabilirsiniz.
Her şeyin dışında genellikle "şunu şunu genellikle derler zaten", "aksini pek iddia eden olmadı zaten" kafasında olduğunuzu düşünüyorum. Fanların çoğu birbirine benzeyen, birçok konuda birbirini kandıran insanlardır genelde. Aralarından "One Piece şu şu bölümden sonra açılıyor" yargısı da bir fan klasiği. Bir fan diğer bir fanın fikrini manipüle ediyor ve bu kartopu etkisi yaratıyor. Gerçekten de sizce herkesin bir şeyi savunması onun doğru olduğu anlamına mı gelir? Benim One Piece izlettiğim sürüce arkadaşım var ve hiçbiri sizin bahsettiğiniz günümüz yargılarına sahip değil, çünkü bu zamanlarda izlemediler yani kendi fikirlerinin ve yargılarının bir önemi vardı. Aynı şekilde, günümüzde One Piece izlemiş birçok kişi gördüm ve onlar da sizin gibi yargılara sahipti, neden olduğunu anladığınızı düşünüyorum. Ha bu arada ben de One Piece serisini 2020 yılında izledim, 2 kez manga güncele geldim 1 sefer ise animeyi güncele geldim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı