hayatsız insan
Decapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Tost makinesi
- Meslek
- İnsan
Herkese iyi Sosyaller ilk önce. Bayağı zamandır beni rahatsız eden bir konu vardı. Ve sosyalde bu konu ile ilgili her kes anket açıp tartışmaya yol açıyordu. Bende bu konuyu aydınlaşdırmak için bir konu açmaya karar verdim. İlk önce animenin ne olduğuna bakalım. Anime (アニメ) Japonca da İngilizcedeki "animation" sözünün kısaltılmışıdır(zaten kısa bir mantık yürütseniz "anime" sözünün hangi söze benzediğini anlayabilirsiniz). Ve Japon çizgi filmleri genellikle kendi çizim tarzı ve hitap ettiği kitle nedeniyle batıda(Japonya'da da) "anime" olarak tanımlanır.(Bu arada, kendimde anime izliyorum ve bu konuyu tarafsız olarak yapıyorum).
Konuya gelirsek animeler çoğu zaman toxic kitleler yüzünden yanlış tanınıyor. Ve anime dendiğinde her kesin aklına pepe, gülüm-çiçeğim gibi dolanan karakterler aklına geliyor. Aslında bu hem doğru hem de yanlış bir fikir. Nasıl ki çizgi filmlerde kendi içinde farklı türler ve hitap ettiği yaş gruplarına ayrılıyorsa(Rick and Morty ve herhangi bir Disney çizgi filmindeki farklar gibi) animelerde aynı. Bunu daha rahat anlamanız için animeler genellikle iki farklı türe ayrılıyor "shounen" ve "seinen"(bu ikisi aslında anime türü sayılmıyor ve demografi türüdür, bu animelerin uyarlandığı mangaların yayınlandığı dergilerle bağlı ama artık bu iki söz kalıplaşdığı için anlaması rahat olsun diye "tür" olarak söylüyorum). Shounenler daha genç yaş kitlesine hitap edip içinde daha fazla aksiyon ve renk, karakter çeşitliliği barındırırken(AoT ve CSM gibi istisnalarda var). Seinenler ise genellikle daha olgun yaş kitlesini hedefleyip içinde kan, vahşet, cinsellik gibi öğeleri daha çok bulunduruyor(Love is War ve OPM gibi istisnalarda var). Ama bunlar animenin çizgi film olduğunu değiştirmez ve bunda utanılacak bir şey yoktur. Bunu sadece ben söylemiyorum, Vikipedi ve tecrübeli normal animecilerde söylüyor.
Gelelim animelere çocuk çizgi filmi deyip sadece karşısındakini küçümsemeye çalışanlara. Zaten yukarıda da dedim animeler farklı türlere ayrılıyor ve içlerine çocuk animeleride dahil. Ama bazı insanlar sırf karşısındakini küçümseyip kendi egosunu tatmin etmek için böyle ucuz yollara baş vuruyor. Ve böyle insanlar benim gözümde erkekliği insanlara kaba davranıp kendini üstde görüp, Andrew Tate gibi "sigma"ların editini yapıp kendine idol belleyen ergenlerden başka bir şey değiller. Hem de izlediğiniz çocuk animesi veya ortalama bir shounen animesi olsa da bunda utanılacak bir şey yok ve size gülenleri geçip gidin. Zaten sizden istediklerini alamayınca onlarda sıkılıp geçip gidecekler.
Animeye başlayıp ön yargınızı kırmak istiyorsanızda anime önerisi için açtığınız konulara beni etiketleyebilirsiniz, yardım isteklerine her zaman açığım.
Okuyup beni anlayan herkese teşekkürler ve saygılarımı iletiyorum.
Konuya gelirsek animeler çoğu zaman toxic kitleler yüzünden yanlış tanınıyor. Ve anime dendiğinde her kesin aklına pepe, gülüm-çiçeğim gibi dolanan karakterler aklına geliyor. Aslında bu hem doğru hem de yanlış bir fikir. Nasıl ki çizgi filmlerde kendi içinde farklı türler ve hitap ettiği yaş gruplarına ayrılıyorsa(Rick and Morty ve herhangi bir Disney çizgi filmindeki farklar gibi) animelerde aynı. Bunu daha rahat anlamanız için animeler genellikle iki farklı türe ayrılıyor "shounen" ve "seinen"(bu ikisi aslında anime türü sayılmıyor ve demografi türüdür, bu animelerin uyarlandığı mangaların yayınlandığı dergilerle bağlı ama artık bu iki söz kalıplaşdığı için anlaması rahat olsun diye "tür" olarak söylüyorum). Shounenler daha genç yaş kitlesine hitap edip içinde daha fazla aksiyon ve renk, karakter çeşitliliği barındırırken(AoT ve CSM gibi istisnalarda var). Seinenler ise genellikle daha olgun yaş kitlesini hedefleyip içinde kan, vahşet, cinsellik gibi öğeleri daha çok bulunduruyor(Love is War ve OPM gibi istisnalarda var). Ama bunlar animenin çizgi film olduğunu değiştirmez ve bunda utanılacak bir şey yoktur. Bunu sadece ben söylemiyorum, Vikipedi ve tecrübeli normal animecilerde söylüyor.
Gelelim animelere çocuk çizgi filmi deyip sadece karşısındakini küçümsemeye çalışanlara. Zaten yukarıda da dedim animeler farklı türlere ayrılıyor ve içlerine çocuk animeleride dahil. Ama bazı insanlar sırf karşısındakini küçümseyip kendi egosunu tatmin etmek için böyle ucuz yollara baş vuruyor. Ve böyle insanlar benim gözümde erkekliği insanlara kaba davranıp kendini üstde görüp, Andrew Tate gibi "
Animeye başlayıp ön yargınızı kırmak istiyorsanızda anime önerisi için açtığınız konulara beni etiketleyebilirsiniz, yardım isteklerine her zaman açığım.
Okuyup beni anlayan herkese teşekkürler ve saygılarımı iletiyorum.
Son düzenleme: