Ankara’da Sokak Köpeklerine Katliam Yapıldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne zararı var şu kadarcık hayvanların size?
Biti mi sorun? İlacı var bunun ilacı. Hapishanelerde insanlığa hiç bir faydası olmayan andavalları besliyorsunuz da şunlara mı sahip çıkamıyorsunuz? Havlıyor mu? Bir araştır bakalım neden havlıyor? Açtır, susamıştır, yavrusu vardır. İki tas su, bir tas mama koyuldu diye rahatsız olup toplarsan havlar tabii hayvan.

Her forumda köpekleri zehirleyen kişi veya kişilere baya bir geçirme işlemi olmuş. Olayın arkasını bilmiyoruz. Size yaşanmış bir olayı anlatayım.

2018 yılının Ekim-Kasım aylarında yaşanmıştır. Türkiye'de genellikle her lise öğrencisinin üniversite olarak şurayı yazacağım dediği çok güzel bir kampüsü olan üniversitede öğrenci temsilciliği yapıyorum. Bahsettiğim aylarda kampüsün içindeki iki tane köpek bir insanı ısırdı. Bildiğiniz yolda yürüyen bir öğrenciye köpekler saldırdı. Ha ciddi bir yaralanma yok ama o öğrenci şikayet etmese bile ben zaten rektörlüğe bunun hakkında dilekçe verecektim. Dilekçe verildi kampüs içindeki köpeklerin toplanıp barınak, dışarıya bırakılmasını kısacası uzaklaştırılmasını istedik. Dilekçe onay aşamasına geldi diyebilirim fakat bir sorun vardı. Okulumuzun hayvan hakları, hayvan severler derneği toplanıp buna karşı çıkmış. Kendileriyle konuştuk bu olanları cevapları aşırı derecede saçmaydı. '' İki tane köpek birini ısırdı diye kampüsteki bütün köpekleri toplayamazsınız. Köpek ısırdıysa bir sebebi vardır. Tedavi edilmelidir dendi''. Bundan sonra ısıran köpeklere ne oldu bilmiyorum. Ama ortada çözülmeyen bir sorun var. Ciddi anlamda başka bir öğrenciye bir öğretmene saldırabilecek bir canlı türü kampüsün içerisinde özellikle saat 22.00 dan sonra öğrenci sayısının okulda çok aza indiği saatlerde her yerde köpek oluyor. Kendimi hayvanat bahçesinde yürüyor gibi hissediyorum.

Bu durumda ısırılan kişi zaten şikayetçi, ben şikayetçiyim. Elimizde bir öğrenciye zarar geldiğine dair rapor olmasına rağmen bir grup hayvan sever tarafından linç edilmediğimiz kaldı. Bu durumda ısırılan kişi o köpekleri zehirlese, öldürse, kötü bir şey yapsa sesimi çıkarmam. Gece okulda yürürken 6-7 adet toplanmış köpek topluluklarının içinden geçmek istemiyorum çünkü. İşin arkası böyle bir durumsa adamlara hakaret etmeniz yersiz. Çünkü belediyeyi arayıp toplatılması istendiğinde ya toplamıyorlar yada bir hayvan sever grubu hemen ortaya çıkıyor. Ha gerçekten zevk için bunu yapan manyaksa hepiniz her söylediğinizde haklısınız onda sorun yok. Daha çok örnek veririm ama uzatmak istemiyorum şuan ben bunu yazarken bile sabah 11 de sokağın ortasında bir gerizekalı köpek durduk yere havlıyor. Ben bununla yaşamak zorunda mıyım?

Evet zorundasın. Dünya sadece sana ait değil. Köpeklerin doğal ortamıda yok. Doğal ortamı insanların yanı.

Etraflarındaki 2-3 kedi köpeği sığdıramayacak kadar küçük çünkü yürekleri. Ailelerinden ve çevrelerinden sevgi görmemişler... Sokak hayvanlarına gösterilen ilgiden de rahatsızlar bu yüzden. Onlara bile sevgi gösterilmemiş değer verilmemişken, "ite köpeğe" verilmesi dokunuyordur. Bilinç altı işte...

Bla bla bla. Hayvan hakları. Hiçbir gelişmiş ülkede sokak hayvanı yok! Konu kapanmıştır. Sokak hayvanı olan ülkeler geri kalmış ülkelerdir.
Çözüm;
1) Kısa vadede kısırlaştırma
2) Orta vadede toplanıp barınaklara kapatılması.
3) Uzun vadede sahiplenen çıkmazsa hayvanların uyutulması.
Bu yöntemler gelişmiş ülkede uygulanıyor. Ağlayıp durmayın.

Ülkemizde tecavüz edene, adam öldürene, teröristlere bile yaşama hakkı tanınırken sokağa atılmış ve ölüme terkedilmiş hayvanların zehirlenerek öldürülmesi normal mi sizce?

Valla arkadaşlar kimse kusura bakmasın da, başkasının veya herhangi bir canlının hakkını gözetmeyen haksızlığa uğradığı zaman sesini çıkarmasın bir zahmet.

Şu ülkede yetkim olsa yukarıda bahsettiğim ve bunları yapanlara öyle cezalar uygularım ki, adolf hitler bile benim yanımda melek kalır.

Ülkemizde insana değer verilmiyor ki hayvana verilsin.

Bu mantalite ile daha çok ezilip ayağı koparılan, bir takım uzuvları kesilen, işkence gören hayvan haberleri işiteceğiz.

Hiçbir gelişmiş ülkede sokak hayvanı yok!

Çünkü gelişmiş ülkelerde rastgele keyfine göre köpek satın alıp sokağa salan cahil insanlar yok. Bunun yanı sıra gelişmiş ülkelerin çoğunda köpekler elektronik çip sistemiyle kayıt altına alınıyor. Öyle kafana göre köpek alıp sokağa salamıyorsun.

Sokak hayvanları yoktan varolmuyorlar. Kendini tatmin etmek için alıp sokağa atan vicdansızlar yüzünden sokaktalar.

Son düzenleme:
Ayrıca yaşadığım yerde motorcuyu düşürdü sokak köpeği; adamın kolu kırıldı.
Şunu da anlayın artık; hayvanlar özellikle köpekler sürü içgüdüsüne sahiptir. 2-3 tanesi zarar vermeyebilir ama sayıları arttı mı, vahşileşiyorlar.
Buna ek olarak; vahşiliği savunmuyorum ama gerçekler var. Sokak hayvanları istemiyorum. Yerde dışkı, etrafa saçılmış mama, karıştırılmış çöp vs. istemiyorum. Yolda yürürken yere bakmak istemiyorum ya İSTEMİYORUM.
Her yer kirli anansını satayım. Yeşillikler, çimenler vs. zaten pislik dolu.

O zaman ben köpeğimi senin üzerine salınca ağlamayacaksın. Sonuçta hayvancağızın doğal ortamı.

Bu şekilde gelişmiş ülke olacaksak hiç olmayalım derim. Tamam batının bir çok şeyi bizden çok ileri olabilir ama sokaklarında hayvan yok diye yapılan yöntemler kabul edilebilir bir şey değil.
O zaman ben köpeğimi senin üzerine salınca ağlamayacaksın. Sonuçta hayvancağızın doğal ortamı.

Bıçak mutfak gerecidir ama yanlış emellerde de kullanılabilir sen köpeğini salınca bıçağı mutfak gereci olmaktan çıkarır gibi köpeğini saldırı aracı olarak kullanmış olursun. Ha birini bıçaklamışsın ha birinin üzerine köpeğini salmışsın ikisi de aynı şey.

Son düzenleme:
Önemsemiyorlar ki hayvanları. Bir ara kuyruğu kesilen yavru köpek vardı. Ee bunu yapanı buldular mı? Eminim ki bunları da önemsemeyecekler. Bulsalar da bırak ölümü,para cezası bile vermezler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…