Her forumda köpekleri zehirleyen kişi veya kişilere baya bir geçirme işlemi olmuş. Olayın arkasını bilmiyoruz. Size yaşanmış bir olayı anlatayım.
2018 yılının Ekim-Kasım aylarında yaşanmıştır. Türkiye'de genellikle her lise öğrencisinin üniversite olarak şurayı yazacağım dediği çok güzel bir kampüsü olan üniversitede öğrenci temsilciliği yapıyorum. Bahsettiğim aylarda kampüsün içindeki iki tane köpek bir insanı ısırdı. Bildiğiniz yolda yürüyen bir öğrenciye köpekler saldırdı. Ha ciddi bir yaralanma yok ama o öğrenci şikayet etmese bile ben zaten rektörlüğe bunun hakkında dilekçe verecektim. Dilekçe verildi kampüs içindeki köpeklerin toplanıp barınak, dışarıya bırakılmasını kısacası uzaklaştırılmasını istedik. Dilekçe onay aşamasına geldi diyebilirim fakat bir sorun vardı. Okulumuzun hayvan hakları, hayvan severler derneği toplanıp buna karşı çıkmış. Kendileriyle konuştuk bu olanları cevapları aşırı derecede saçmaydı. '' İki tane köpek birini ısırdı diye kampüsteki bütün köpekleri toplayamazsınız. Köpek ısırdıysa bir sebebi vardır. Tedavi edilmelidir dendi''. Bundan sonra ısıran köpeklere ne oldu bilmiyorum. Ama ortada çözülmeyen bir sorun var. Ciddi anlamda başka bir öğrenciye bir öğretmene saldırabilecek bir canlı türü kampüsün içerisinde özellikle saat 22.00 dan sonra öğrenci sayısının okulda çok aza indiği saatlerde her yerde köpek oluyor. Kendimi hayvanat bahçesinde yürüyor gibi hissediyorum.
Bu durumda ısırılan kişi zaten şikayetçi, ben şikayetçiyim. Elimizde bir öğrenciye zarar geldiğine dair rapor olmasına rağmen bir grup hayvan sever tarafından linç edilmediğimiz kaldı. Bu durumda ısırılan kişi o köpekleri zehirlese, öldürse, kötü bir şey yapsa sesimi çıkarmam. Gece okulda yürürken 6-7 adet toplanmış köpek topluluklarının içinden geçmek istemiyorum çünkü. İşin arkası böyle bir durumsa adamlara hakaret etmeniz yersiz. Çünkü belediyeyi arayıp toplatılması istendiğinde ya toplamıyorlar yada bir hayvan sever grubu hemen ortaya çıkıyor. Ha gerçekten zevk için bunu yapan manyaksa hepiniz her söylediğinizde haklısınız onda sorun yok. Daha çok örnek veririm ama uzatmak istemiyorum şuan ben bunu yazarken bile sabah 11 de sokağın ortasında bir gerizekalı köpek durduk yere havlıyor. Ben bununla yaşamak zorunda mıyım?