Ankara'nın Altındağ ilçesinde 10 yaşında çocuğa köpek grubu saldırısı

LittleGuy

Hectopat
Katılım
18 Nisan 2021
Mesajlar
1.570
Makaleler
30
Çözümler
4
Yer
İstanbul
Ankara'nın Altındağ ilçesindeki başıboş köpekler, 10 yaşındaki bir çocuğa saldırdı.

Bir kere başlayınca diğer köpeklerde görüp mü hareket ediyor, yoksa bir haber çıkınca diğer insanlarda böyle şeyleri haber yapmaya başlıyor?
Çünkü asiye olayından sonra köpek saldırısı olayları arttı.

Video izlemek isteyenler için: (Hassas insanlar için rahatsız edici olabilir.)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Tekrar söylüyorum köpekler iyi ortamdaki barınaklarda olmalı.
 
Bir kere başlayınca diğer köpeklerde görüp mü hareket ediyor, yoksa bir haber çıkınca diğer insanlarda böyle şeyleri haber yapmaya başlıyor?
Çünkü asiye olayından sonra köpek saldırısı olayları arttı.

Bu olaylar her zaman yaşanıyordu, sadece dönemsel olarak hassasiyet artıyor.

Saldırgan olduğu belirlenen köpeklerin uyutulması, diğer tüm sokak köpeklerinin de aşılanıp kısırlaştırılması gerekiyor.

Ülkedeki gerçekten ciddi ve çözülene kadar gündemde kalması gereken bir sorun.
 
Bu olaylar etki tepki meselesi.
İstisnaları dahil etmezsek ya açtır ya şiddet görmüştür. Kedi ve köpekleri aramızda yaşamalarına izin verip aç, susuz, ilgisiz bırakırsak doğal olarak içgüdüleriyle hareket eder. Bizler gibi yaşadıkları yeri sahipleniyorlar.
Bizler doğayı işgal edip genişlemeye devam ederken onları farklı habitatlara sürüklemeliydik. Sayıları bu kadar fazlayken ne bütçe yeter ne de doğal yaşama alışabilirler. Tam olarak iki ucu pis değnek.
 
Ankara'nın pek çok yerinde bu şekilde. Ya çocuklara saldırıyorlar, ya arabaya, ya da geceleri çeteler arası kavga edip birbirlerini boğuyorlar. Defalarca durumu bildirdik ama nafile. Çakırlar'da yakın bir zamana kadar tilki, tavşan ve kedi varken köpeklerin çoğalması ile köpek dışında hiçbir hayvan türü kalmadı. Ülkede ne yazık ki canlı olarak sadece köpek sevenlerin kendini hayvansever ilan etmesi sebebi ile durum içinden çıkılamaz bir hal aldı. Köpek sana saldırırsa 'sen bir şey yapmışsındır', köpek senin evcil hayvanına, ya da alternatif sokak hayvanlarına saldırırsa 'köpeklerin olduğu yere gitmeseydi', alternatif olarak sahipli köpek seni ısırırsa da 'bir şey olmaz aşısı var' diyorlar. Bir sürü boş arazi varken özellikle yolu arabası ile kesip yolun ortasında köpek besleyenlere bizzat şahit oldum. En son bir tanesi düzenli olarak onu besleyen arkadaşımı yine onu beslerken ısırdı, çocuk şimdi köpeklerin yanından geçerken iki kez düşünüyor.
 

Geri
Yukarı