TürkNet üzerinden üç yerde internet kullanıyorum.
Bilgileri (Genel kullanımdaki en düşük değerleri yazıyorum) :
1.si
Download hızım: 22 Mbps
Upload hızım: 2.80 Mbps
Paketim: VDSL
Fiyatı: Ayda 65 TL
Taahhüt: Yok
Servis sağlayıcım: TürkNet Firması
Kalite memnuniyetim: 10 Üzerinden 9 (1 puanı müşteri hizmetlerini 7/24 çağrı merkezi kıvamından çıkardıkları ve kayıtla işler hale getirdikleri için kırdım, eskiden böyle değildi...)
Fiyat memnuniyetim: 10 Üzerinden 10 (Türkiye şartlarında epey iyi bir hizmeti, epey iyi bir fiyata elde ediyoruz.)
2.si
Download hızım: 23 Mbps
Upload hızım: 2.90 Mbps
Paketim: VDSL
Kalite memnuniyetim: 10 Üzerinden 9
Fiyat memnuniyetim: 10 Üzerinden 10
Bu internet, çarşı merkeze biraz daha yakın bir konumda ve altyapıdan olacak sanırım neredeyse tam değeri alabilir haldeyim.
3.sü
Download hızım: 11 Mbps
Upload hızım: 0.80 Mbps
Paketim: ADSL
Kalite memnuniyetim: 10 Üzerinden 8 (Altyapı kötü, eldekiyle bu kadar oluyor...)
Fiyat memnuniyetim: 10 Üzerinden 10
Bu internet, diğer ikisinden farklı bir şehirde ve ne yazık ki şehrin altyapısı dökülüyor... 16 Mbps internetin 12 Mbps'de hız sabitlemesini yapmasanız, kopmalar baş gösteriyor. Zamanında 1.internet bağlantısında da aynı durum vardı ama VDSL altyapıya geçince durum düzeldi. Burada ne yazık ki teneke altyapıyla idare ediyorum.
Genel yorum:
Altyapınız iyiyse, kurumsal boyutta bir sorun kolay kolay yaşanmıyor. Fiyat/Performans mantığında en iyisi diyebilirim. Kalite bazında imkan varsa elbette Türksat çok daha iyisini veriyor, biraz tuzlu olsa da o kaliteye değiyor ama imkanınız yoksa, benim gibi mecbursanız, teneke de olsa altyapınız iyi kötü bir şeyleri kazıklamadan, olduğu kadar verme konusunda TürkNet iyi bir firma.
Kendileriyle hala daha, her seferinde belirttiğim ve yanlış bulduğum şu 7/24 çağrı merkezi mantığını bozmaları konusunda her muhatap oluşumda fikrimi belirtiyorum. Evet, arıza kaydı mantığıyla da işinizi hallediyor, takip ediyor, Twitter üzerinden de anlık olarak yardımcı oluyorlar ama ülkedeki işleyiş büyük bir kitle için böyle değil... Telefondan kayıt bırakan yaşlı kesim veya bilmeyen kesim, ne yazık ki yanlış kayıt bırakabiliyor, hatalı tuşlayabiliyor ve adamın işi uzuyor... Sonra da al başına memnuniyetsizlik...
Umarım ilk zamanlarındaki gibi 7/24 telefonla destek hizmeti geri gelir, bu firma bazında büyük bir fayda sağlar diye düşünüyorum.