Anket: İnternet Hızı, Servis Sağlayıcı, Fiyat ve Memnuniyet Notu

Download hızı: 24 Mbps
Upload hızı: 4 Mbps, 20GB upload kullanımından sonra 2 Mbps, 1 Ekim'e kadar 6 Mbps.
Paketim: Doya Doya İnternet Kampanyası
Fiyat: 95 TL
Bağlantı türü: FTTB/Ethernet
Servis sağlayıcı: Türk Telekom

Kalite memnuniyetim: 10 üzerinden 9 (1 puan CGNAT bağlantı yüzünden kırdım.)
Fiyat memnuniyetim: 10 üzerinden 5
 
Download hızım: 7 Mbps
Upload hızım: 0.97 Mbps
Paketim: YALIN 50 Mbps'ye kadar Hipernet
Fiyatı: Ayda 114.90 TL
Taahhüt: 12 ay
Servis sağlayıcım: Türk Telekom

Kalite memnuniyetim: 10 Üzerinden 1
Fiyat memnuniyetim: 10 Üzerinden 1
 
Download hızı: 15 Mbps
Upload hızı: 5 Mbps
Paketim: Hometech HT 8 MZ kampanyası
Fiyat: 99 TL
Servis sağlayıcı: Turkcell Superonline/Fiber

Kalite memnuniyetim: 10 üzerinden 10
Fiyat memnuniyetim: 10 üzerinden 3

Normalde bu paketin aynısını, 25 Mbps download, 5 Mbps upload şeklinde 69,90 TL'ye kullanıyordum. Şehir dışında olduğumdan dolayı, taahhüt biterken babamı arayıp resmen kandırmışlar. Bize bildiğiniz rezil ötesi bir tablet gönderip, 2 yıllık tekrardan üye yapmışlar. Hız/Fiyat şeklinde internet çok kötü fakat kalite ve kullanış şeklinden epey seviyorum. Hiçbir zaman kopma olmuyor ve oyunlardaki pingim her zaman stabil şekilde düşük oluyor. Önümde son bir yıl kaldı, seneye bugünlerde bana daha iyi bir kampanya ile gelmezlerse TürkNet'e geçmeyi düşünüyorum.
 
Download hızım: 94 Mbps
Upload hızım: 4 Mbps
Paketim: Özgür iletişim fiber yalın
Fiyatı: 85 TL modem ücreti yok / CGNAT değil.
Taahhüt: Yok
Servis sağlayıcım: Türk Net
Bağlantı türü: FTTH / Ethernet

Kalite memnuniyetim: 10 Üzerinden 8
Fiyat memnuniyetim: 10 Üzerinden 10

TT fiber altyapılı Millenicom dan yeni geçtim, tek farkı eski ping değeri 4 iken şimdi speedtest de 30, turknet speed test de 20

hız testi sonucu için: Screenshot
 
Download Hızı: 47-50 MBPS
Upload Hızı : 7-8 MBPS
Paketim : Kat Kat Hız Kampanyası (Paket İçeriği : 50 MBPS'e Kadar) / İlk Ay Bedava + İndirimli Modem (VDSL Modeme sahip olduğum için almadım.)
Fiyatı : 115 TL
Taahhüt : 24 Ay
İnternet Bağlantı Türü : VDSL
Servis Sağlayıcım : Türk Telekom

Kalite Memnuniyetim : 10/10
Fiyat Memnuniyetim : 6/10
unknown (1).png
unknown.png


Türk Telekom çalışanı felan değilim gerçekten son yıllarda ben Türk Telekom'un akıllandığını düşünüyorum. Belki altyapı veya adrese göredir ama cidden son 3 senedir çok memnunum. Gerek Müşteri Hizmetleri'nin ilgisi gerek internet kalitesi. Türk Telekom eski Türk Telekom gibi olsaydı asla bir seçenek olmazdı aslında ben Türk Telekom'u son seçenek olarak değerlendirmiştim çünkü TürkNet ve KabloNet altyapısı bulunmuyordu. Superonline hiç düşünmedim çünkü sorun yaşamıştım bir daha gözüm korkmuştu. Pişman değilim ve böyle devam ettikleri sürece de Türk Telekom kullanıcısı olmaya devam edebilirim. Mesela bundan 2 gün önce internetimin kablosu koptuğu için erişim alamama sıkıntısı yaşamıştım bu nedenle Müşteri Hizmetleri'ni aradım ve durumu bildirdim. Arıza kaydı oluşturdular ve ertesi gün Türk Telekom çalışanı gelip yeni kablo taktı. Başka örneklerde verebilirim. Buna benzer bir olayda 1 Ay kadar bir zamanda yaşandı ve 2 gün içinde internetim düzeldi. Dün ise yeni internet hızıma geçtim. 100-110 küsür lira gibi bir fiyata 16 MBPS'e kadar bir paket kullanıyordum ve bu konuyu Müşteri Hizmetleri ile konuştum,paketimi değiştirmek istediğimi ve bana önerebileceğiniz bir paket var mı diye söyledim. Kat Kat Hız diye bir kampanyanın bana uyabileceğini söyledi ve ardından altyapımın desteklediği hıza baktı ve bu paketi bana tekrar onayladı. Bende geçiş yaptım. Bana 2-15 gün arasında geçeceğimi söylediler ama şans mıdır,hizmet midir bilemedim kapattıktan 10 Dakika sonra yeni hızıma geçmiştim. Çok mutlu oldum. Olayın özeti şu ki bence ortalama bir altyapıya sahipseniz bile Türk Telekom alınabilir. TürkNet veya KabloNet altyapısı varsa Türk Telekom düşünmeyin elbette ama yoksa Türk Telekom alın son seçenek ama çok mutlu edebilir. Özellikle oyuncular için de ping sorunu olmadığını düşünüyorum. 16 MBPS paketimde bile ping değerlerim çok iyidi. Mutlu olacağınızı düşündüğünüz interneti alın. İyi günler...

Kampanya Linki bu arkadaşlar sorarsınız diye bırakıyorum : Kat Kat Hız Kampanyası > Kampanyalar > Bireysel > Evde İnternet > Türk Telekom
 
Download hızım: 94 Mbps
Upload hızım: 4 Mbps
Paketim: Özgür iletişim fiber yalın
Fiyatı: 85 TL modem ücreti yok / CGNAT değil.
Taahhüt: Yok
Servis sağlayıcım: Türk Net
Bağlantı türü: FTTH / Ethernet

Kalite memnuniyetim: 10 Üzerinden 8
Fiyat memnuniyetim: 10 Üzerinden 10

TT fiber altyapılı Millenicom dan yeni geçtim, tek farkı eski ping değeri 4 iken şimdi speedtest de 30, turknet speed test de 20

hız testi sonucu için: Screenshot
Merhabalar, TürkNet CGN IP kullanıyor mu? Yani demek istediğim, Modem üzerindeki IP ile internet üzerindeki IP adresi sorgulama sitelerinde görünen IP adresiniz farklı mı?
Zira, Millenicom CGN IP kullanıyor ve çıkış için aylık 24,90 TL istiyor.
Download hızım: 93 Mbps
Upload hızım: 7-7.6 Mbps
Paketim: 100 Mbps'a Kadar Gerçek Sınırsız 81.99 TL (Engelsiz Tarife)
Fiyatı: 93 TL (ilk 4 ay 130,5 TL - Kurulum ücreti: 37,5 TL taksitle 4 ay boyunca faturaya yansıtılıyor)
Taahhüt: Yok
Servis sağlayıcım: Millenicom

Kalite memnuniyetim: 10 Üzerinden 8
Fiyat memnuniyetim: 10 Üzerinden 10

Millenicom benim için gerçekten iyi bir deneyim olmaya devam ediyor. Birkaç önemli noktada çok büyük eksiklikleri olsa da TT altyapısından hizmet veren en iyi ISS olabilir bana göre. Öncelikle şu önemli sorulara bir cevap vereyim;

S: Millenicom kurulum ücreti alıyor mu?
C: Evet, alıyor. Fakat TürkNet veyahut diğer bazı ISS'lerin ismini verip "bunlar ücret almıyor da, siz niye alıyorsunuz?" dediğinizde, sanırım kurulum ücretini de almıyorlarmış. Fakat ben böyle bir şey yapmadım, o an aklıma gelmedi yada bilemiyorum ve neticede benden kurulum ücreti 4 ay boyunca 37,5 TL olarak alınacak. Esasen, 150 TL kurulum ücreti aşırı fazla. Gerçekten çok ama çok fazla ve bence bu tutumları yanlış. Umarım, bir an önce bu tutumlarından vazgeçerler veyahut kurulum ücretinde indirime giderler.

S: Millenicom CGN IP kullanıyor mu?
C: Evet, kullanıyor. CGN havuzundan ise sadece Statik IP hizmeti alarak çıkabiliyorsunuz. Statik IP ücreti ise aylık 24,90 TL.Açıkçası bence burada da yine çok yüksek bir bedel talep ediyorlar bana kalırsa.

S: Millenicom'un verdiği modemlerin performansı iyi mi?
C: Açıkçası, değil. Millenicom'un bana tahsis ettiği modem -ki onun ücreti de 24 ay boyunca 11 TL olarak faturama yansıtılacak ve modem dahil paket fiyatı 93 TL- TP-Link'in VN020-F3 model bir VDSL modemi. Bu modemde 4 adet LAN portu bulunmakta ve kablolu bağlantıda herhangi bir hız problemi yaşanmamakta. Fakat kablosuz bağlantıda, gerçekten berbat bir hız alıyorsunuz. 13-30 Mbps arasında bir hız alıyorsunuz ve sorununuzu dile getirdiğinizde size herhangi bir çözüm önerisi sunmuyorlar. Bu yüzden açıkçası Millenicom'dan faturaya ek modem hizmeti almanızı önermiyorum. İnternet üzerinden Keenetic'in modemlerinden birini satın alıp, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz bence.

S: Millenicom TT (Türk Telekom) altyapısını mı kullanıyor?
C: Evet, hem Türk Telekom hem de Turkcell Superonline'ın altyapısını kullanıyor. En azından kendilerinin sitelerinde verdikleri bilgi bu yönde.

S: Millenicom'un müşteri hizmetleri var ama, hızlı bağlanabiliyor muyuz?
C: Günden güne, saatten saate değişiyor. Bazen gerçekten hızlı bir şekilde karşınızda bir müşteri temsilcisi bulabilirken, bazense bu süreler 30-40 dakikaları bile bulabiliyor. Hatta bazen hiç bağlanamıyorsunuz. Ayrıca, teknik destek hizmetleri de gerçekten vasat. Şahsen 5-6 kez beni teknik desteğe aktarmaya çalıştıklarında, 20-25 dakika beklememe rağmen kimse bağlanmadı.

S: Online İşlemler üzerinden şikayet talebi oluşturduğumda, yardımcı olurlar mı?
C: Olmazlar. Bunu net bir şekilde, üzerine basa basa söylüyorum ki, kesinlikle ama kesinlikle olmazlar. Bir botları var ve o bot, siz ne kadar şikayette bulunursanız bulunun, "Hattınızda bir sorun tespit edilemedi." gerekçesiyle her seferinde şikayetinizi otomatikman kapatıyor. Keza bunu cevap beklediğiniz, farklı bir konuda oluşturduğunuz şikayette bile yapıyor. Bu yüzden demem o ki, kesinlikle ama kesinlikle online işlemler üzerinden ancak faturanızı ödeyebilirsiniz. Bu yüzden bir arıza yaşadığınızda BTK Tüketici Şikayet Bildirim Sistemi'ni kullanmanız, sizin açınızdan daha iyi olacaktır. Keza müşteri hizmetlerine de bağlanabilirsiniz tabii ama, onun cevabını zaten yukarıda vermiştim.

S: Başvuru yapmak kolay mı? Kurulum kaç gün sürüyor ve kurulumdan sonra internete hemen erişebilir miyim?
C: Evet, başvuru yapmak gerçekten kolay. Kurulumun kaç gün süreceği kesinlikle onlara bağlı, bu yüzden net bir süre belirtmek yanlış olur. Bölgeden bölgeye de zaten bu süre değişkenlik gösterir ancak, benim kurulumum başvurudan sonraki 5. günün sonunda gerçekleşti. İnternete ise kurulumdan hemen sonra erişebildim. İlk 2 saat hız sorunları yaşasam da, daha sonrasında bu sorunlar da düzeldi.

S: Hattınızda hiç problem yaşadınız mı? Sık sık hız ve/veya ping dalgalanması yaşadığınız oluyor mu? Altyapınız ne destekliyordu, size ne veriyorlar?
C: Hayır, şu ana kadar hattımda herhangi bir problem yaşamadım. Sık sık hız ve/veya ping dalgalanması da yaşamadım. Sadece, VALORANT'ta ping 23-25 arasında o kadar. Altyapı konusunda da, bulunduğum adres üzerinde maksimum 50 Mbps'a kadar internet hizmeti alabileceğim belirtilmesine rağmen, ben 100 Mbps'lık paket aldım ve şu anda 93 Mbps'a kadar hız alabiliyorum. Bu arada yoğun kullanımlarda hızım 63-75 Mbps arasında olabiliyor fakat, günün büyük çoğunluğunda gerçekten 90 Mbps ve üstü hız alıyorum ki bu beni aşırı mutlu ediyor.

S: Peki Millenicom'da TürkNet'te olduğu gibi, 1 aylık ücretsiz deneme veyahut benzeri bir kampanya mevcut mu?
C: Evet, mevcut. 1 aylık ücretsiz deneme gibi bir kampanya mevcut değil ancak, arkadaşını getir kampanyasını kullanarak tanıdığınız bir Millenicom abonesinin veya benim kodunu kullanarak hem kendiniz internet aboneliğinizin 2. ayında internet ücreti ödemezsiniz, hem de o kodu kullandığınız kişinin 1 aylık internet ücreti, gelecek faturasına yansıtılmaz. Bu noktada şunu belirtmek isterim ki, tamamen fatura çıkmaz denmiyor. Sadece ama sadece, internet ücreti ödenmez fakat, eğer kurulum yaptırmış ise kurulum ücreti, modem alınmış ise de modem ücreti o faturaya yansıtılmaya devam edeceğinden, o ay sadece modem ve/veya kurulum ücreti ödersiniz.
Benim Millenicom arkadaşını getir kodum: F41A8515
Müşteri ismi: Burak Koza (bunu soruyorlar diye biliyorum)


Mümkün olduğunca objektif bir şekilde genel olarak sorulan ve cevapları aranan soruları tercih ettim ve cevaplandırdım. Ekstra olarak sormak istedikleriniz varsa, konu altından tabii ki sorabilirsiniz. Bilgim dahilinde hepsine mümkün olduğunca en kısa sürede cevap vermeye çalışırım.

Speedtest hız testi sonucu
nPerf hız testi sonucu
Millenicom'un speedtestcustom altyapısı ile kendi sitesinden sunduğu hız testinin sonucu
Fast.com hız testi sonucu ise görsel olarak ektedir. Ayrıca tüm hız testlerinin ekran görüntüleri de ektedir.
 

Dosya Ekleri

  • hiz_t_1.JPG
    hiz_t_1.JPG
    34,3 KB · Görüntüleme: 66
  • hiz_t_2.png
    hiz_t_2.png
    10,2 KB · Görüntüleme: 58
  • hiz_t_3.JPG
    hiz_t_3.JPG
    59,4 KB · Görüntüleme: 64
  • hiz_t_4.JPG
    hiz_t_4.JPG
    32,6 KB · Görüntüleme: 56
Download hızım: 75 Mbps
Upload hızım: 8 Mbps
Paketim: Özgür İletişim Ekstra 75 Mbps (Yalın)
Fiyatı: 95 TL.
Taahhüt: Yok
ISS: TurkNet
Bağlantı türü: VDSL

Kalite memnuniyetim: 10 üzerinden 10.
Fiyat memnuniyetim: 10 üzerinden 9.
 
Download hızım: 12, 76 Mbps.
Upload hızım: 0, 58 Mbps.
Paketim: Limitsiz 16Mbps indirme 1Mbps yükleme
Fiyatı: Ayda 85 TL (yanlış hatırlamıyorsam.
Taahhüt: 2 senelikti yanlış hatırlamıyorsam.
Servis sağlayıcım: Türk Telekom.

Kalite memnuniyetim: 10 üzerinden 5.
Fiyat memnuniyetim: 10 üzerinden 5.

16Mbps olsa ne olur altyapı 92 senesinden kalma olunca.
 
Merhabalar, TürkNet CGN IP kullanıyor mu? Yani demek istediğim, Modem üzerindeki IP ile internet üzerindeki IP adresi sorgulama sitelerinde görünen IP adresiniz farklı mı?
Zira, Millenicom CGN IP kullanıyor ve çıkış için aylık 24,90 TL istiyor.
Download hızım: 93 Mbps
Upload hızım: 7-7.6 Mbps
Paketim: 100 Mbps'a Kadar Gerçek Sınırsız 81.99 TL (Engelsiz Tarife)
Fiyatı: 93 TL (ilk 4 ay 130,5 TL - Kurulum ücreti: 37,5 TL taksitle 4 ay boyunca faturaya yansıtılıyor)
Taahhüt: Yok
Servis sağlayıcım: Millenicom

Kalite memnuniyetim: 10 Üzerinden 8
Fiyat memnuniyetim: 10 Üzerinden 10

Millenicom benim için gerçekten iyi bir deneyim olmaya devam ediyor. Birkaç önemli noktada çok büyük eksiklikleri olsa da TT altyapısından hizmet veren en iyi ISS olabilir bana göre. Öncelikle şu önemli sorulara bir cevap vereyim;

S: Millenicom kurulum ücreti alıyor mu?
C: Evet, alıyor. Fakat TürkNet veyahut diğer bazı ISS'lerin ismini verip "bunlar ücret almıyor da, siz niye alıyorsunuz?" dediğinizde, sanırım kurulum ücretini de almıyorlarmış. Fakat ben böyle bir şey yapmadım, o an aklıma gelmedi yada bilemiyorum ve neticede benden kurulum ücreti 4 ay boyunca 37,5 TL olarak alınacak. Esasen, 150 TL kurulum ücreti aşırı fazla. Gerçekten çok ama çok fazla ve bence bu tutumları yanlış. Umarım, bir an önce bu tutumlarından vazgeçerler veyahut kurulum ücretinde indirime giderler.

S: Millenicom CGN IP kullanıyor mu?
C: Evet, kullanıyor. CGN havuzundan ise sadece Statik IP hizmeti alarak çıkabiliyorsunuz. Statik IP ücreti ise aylık 24,90 TL.Açıkçası bence burada da yine çok yüksek bir bedel talep ediyorlar bana kalırsa.

S: Millenicom'un verdiği modemlerin performansı iyi mi?
C: Açıkçası, değil. Millenicom'un bana tahsis ettiği modem -ki onun ücreti de 24 ay boyunca 11 TL olarak faturama yansıtılacak ve modem dahil paket fiyatı 93 TL- TP-Link'in VN020-F3 model bir VDSL modemi. Bu modemde 4 adet LAN portu bulunmakta ve kablolu bağlantıda herhangi bir hız problemi yaşanmamakta. Fakat kablosuz bağlantıda, gerçekten berbat bir hız alıyorsunuz. 13-30 Mbps arasında bir hız alıyorsunuz ve sorununuzu dile getirdiğinizde size herhangi bir çözüm önerisi sunmuyorlar. Bu yüzden açıkçası Millenicom'dan faturaya ek modem hizmeti almanızı önermiyorum. İnternet üzerinden Keenetic'in modemlerinden birini satın alıp, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz bence.

S: Millenicom TT (Türk Telekom) altyapısını mı kullanıyor?
C: Evet, hem Türk Telekom hem de Turkcell Superonline'ın altyapısını kullanıyor. En azından kendilerinin sitelerinde verdikleri bilgi bu yönde.

S: Millenicom'un müşteri hizmetleri var ama, hızlı bağlanabiliyor muyuz?
C: Günden güne, saatten saate değişiyor. Bazen gerçekten hızlı bir şekilde karşınızda bir müşteri temsilcisi bulabilirken, bazense bu süreler 30-40 dakikaları bile bulabiliyor. Hatta bazen hiç bağlanamıyorsunuz. Ayrıca, teknik destek hizmetleri de gerçekten vasat. Şahsen 5-6 kez beni teknik desteğe aktarmaya çalıştıklarında, 20-25 dakika beklememe rağmen kimse bağlanmadı.

S: Online İşlemler üzerinden şikayet talebi oluşturduğumda, yardımcı olurlar mı?
C: Olmazlar. Bunu net bir şekilde, üzerine basa basa söylüyorum ki, kesinlikle ama kesinlikle olmazlar. Bir botları var ve o bot, siz ne kadar şikayette bulunursanız bulunun, "Hattınızda bir sorun tespit edilemedi." gerekçesiyle her seferinde şikayetinizi otomatikman kapatıyor. Keza bunu cevap beklediğiniz, farklı bir konuda oluşturduğunuz şikayette bile yapıyor. Bu yüzden demem o ki, kesinlikle ama kesinlikle online işlemler üzerinden ancak faturanızı ödeyebilirsiniz. Bu yüzden bir arıza yaşadığınızda BTK Tüketici Şikayet Bildirim Sistemi'ni kullanmanız, sizin açınızdan daha iyi olacaktır. Keza müşteri hizmetlerine de bağlanabilirsiniz tabii ama, onun cevabını zaten yukarıda vermiştim.

S: Başvuru yapmak kolay mı? Kurulum kaç gün sürüyor ve kurulumdan sonra internete hemen erişebilir miyim?
C: Evet, başvuru yapmak gerçekten kolay. Kurulumun kaç gün süreceği kesinlikle onlara bağlı, bu yüzden net bir süre belirtmek yanlış olur. Bölgeden bölgeye de zaten bu süre değişkenlik gösterir ancak, benim kurulumum başvurudan sonraki 5. günün sonunda gerçekleşti. İnternete ise kurulumdan hemen sonra erişebildim. İlk 2 saat hız sorunları yaşasam da, daha sonrasında bu sorunlar da düzeldi.

S: Hattınızda hiç problem yaşadınız mı? Sık sık hız ve/veya ping dalgalanması yaşadığınız oluyor mu? Altyapınız ne destekliyordu, size ne veriyorlar?
C: Hayır, şu ana kadar hattımda herhangi bir problem yaşamadım. Sık sık hız ve/veya ping dalgalanması da yaşamadım. Sadece, VALORANT'ta ping 23-25 arasında o kadar. Altyapı konusunda da, bulunduğum adres üzerinde maksimum 50 Mbps'a kadar internet hizmeti alabileceğim belirtilmesine rağmen, ben 100 Mbps'lık paket aldım ve şu anda 93 Mbps'a kadar hız alabiliyorum. Bu arada yoğun kullanımlarda hızım 63-75 Mbps arasında olabiliyor fakat, günün büyük çoğunluğunda gerçekten 90 Mbps ve üstü hız alıyorum ki bu beni aşırı mutlu ediyor.

S: Peki Millenicom'da TürkNet'te olduğu gibi, 1 aylık ücretsiz deneme veyahut benzeri bir kampanya mevcut mu?
C: Evet, mevcut. 1 aylık ücretsiz deneme gibi bir kampanya mevcut değil ancak, arkadaşını getir kampanyasını kullanarak tanıdığınız bir Millenicom abonesinin veya benim kodunu kullanarak hem kendiniz internet aboneliğinizin 2. ayında internet ücreti ödemezsiniz, hem de o kodu kullandığınız kişinin 1 aylık internet ücreti, gelecek faturasına yansıtılmaz. Bu noktada şunu belirtmek isterim ki, tamamen fatura çıkmaz denmiyor. Sadece ama sadece, internet ücreti ödenmez fakat, eğer kurulum yaptırmış ise kurulum ücreti, modem alınmış ise de modem ücreti o faturaya yansıtılmaya devam edeceğinden, o ay sadece modem ve/veya kurulum ücreti ödersiniz.
Benim Millenicom arkadaşını getir kodum: F41A8515
Müşteri ismi: Burak Koza (bunu soruyorlar diye biliyorum)


Mümkün olduğunca objektif bir şekilde genel olarak sorulan ve cevapları aranan soruları tercih ettim ve cevaplandırdım. Ekstra olarak sormak istedikleriniz varsa, konu altından tabii ki sorabilirsiniz. Bilgim dahilinde hepsine mümkün olduğunca en kısa sürede cevap vermeye çalışırım.

Speedtest hız testi sonucu
nPerf hız testi sonucu
Millenicom'un speedtestcustom altyapısı ile kendi sitesinden sunduğu hız testinin sonucu
Fast.com hız testi sonucu ise görsel olarak ektedir. Ayrıca tüm hız testlerinin ekran görüntüleri de ektedir.

CGNat değil diye belirtmiştim, yine de güncel durumu paylaşıyorum,

What is my ip: 159.146.84.155

Screenshot_1.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı