Annem yemek yapmıyor ve bu yüzden zayıfım

drogbaformalı

Decapat
Katılım
20 Ocak 2019
Mesajlar
194
1.86 boy 62 kilo günde 2 öğün yiyiyorum, yemek yapamıyorum, tam 2 gün önce ilk kez kendim yumurta kırıp yedim.

Arkadaşlar yemek yapmasını bilmememin sebebi annemdir çünkü annem bulaşık yıkamaktan nefret eder bulaşık makinemız olmadığı için mesela saat şu an 3.21 benim karnım çok aç ne yiyeyim ben şimdi? Ekmeğe yağ sürüp domates gömmekten bıktım usandım kilo da aldırmıyor yumurta işine başlasam 2 günde bıktırır zaten.

Zayıf olmamın diğer sebebi yemeği yiyiyorum fakat tarhana çorbası, mercimek çorbası vs. gibi yemekleri yerim fakat karnım doymak yerine bir yerden sonra iştahım kapanır ve ben karnım doydu diyerek kalkarım. Bunu son sıralar fark ettim ama et köfte sucuk oldumu gerçekten bayağı yerim karnım şişer.

Zayıf olmamın bir diğer sebebi aileden kaynaklı arkadaşlar çünkü annem köyde yetiştiği için köyde öğrendiği yemekleri yapar. Son sıralar üst komşumuz sağ annem üst komşumuz ile konuşa konuşa yemek çeşitleri öğrendi iskender yapmaya başladı böyle degisik yemekler yapmaya basladi benim yemem arttı fakat ayda 1 defa yapınca da kilo alamıyoruz arkadaşlar.

Hadi tek ben zayıf olsam neyse abimde de aynı durum fakat abimin boyu kilosuna göre biraz daha iyi oldugu için fazla zayıf göstermiyor ama oda zayıf onun da iştahı ben gibi diyorum anlamıyor.
 
Arkadaşlar biliyorum konunun üzerinden zaman geçmiş ama dayanadım. Genellikle Fast food yiyin demişsiniz ama adam kilo almak istiyor eğer fastfood alırsa fazla yağlanmışta olur vücudu ve genel olarak vücudada zararlıdır Fast foodlar. Tabi yemesin demiyorum ama full Fast Food’la kilo alırsa çok zararını görür.
Hocam öneri olarak kendiniz yemek yapmayı öğrenmeye çalışın bence. Sağlıksız olmak zorunda da değil. Porsiyonları arttırırsın günde yiyebilirsen 3 öğün yersin.
 
Dostum durumunuz olmadığı için mi annen çekiniyor, yoksa öğrenmek mi istemiyor?

Öğrenmek istiyorsa youtubeden yemek videoları izletebilirsin. Ben bu sayede birçok yemeğin yapılışını öğrendim.
 
Menemen gibi hem kolay hem de az bulaşık çıkaran yemekler öğrenip idare etmeye çalışabilirsin tabii ne kadar götürür bilmiyorum ama ekmek domatesten iyidir. 😅
 

Yeni konular

Geri
Yukarı