Annenin araba sürme endişesi

Kokasi35

Kilopat
Katılım
17 Mart 2014
Mesajlar
1.297
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Full-Stack Developer
Bugün saat 5.00 itibariyle arabayı aldık, devir işlemleri gibi bütün işlemleri bititdik ve eve geldik. Ancak bu durumda alt kattaki komşudan arabayı üstümüze alınca bizim yerimize sürerek arabayı evimize getirmesini istedik. Gelirken mağazaya ugradik. O sırada direksiyon başına annem geçti ve ben sürebilir miyim dedi ve koltuğa oturdu. Ancak 1-2 dakika içinde arabayı kaldırdı. Ancak tam yola çıkacakken bir SIĞIR arabayı üstümüze kırdı ve carpacakken tam önümüze park etti. Annem o anlık refleks ile frene bastı ve durduk. Ancak annem bu olaydan sonra bütün özgüvenini yitirdi. Biz bu özgüveni tekrar nasıl kazandirabiliriz?

2. sorum ise İzmir de pratik yapabilmek için hangi yeri tercih edebilirsiniz? Biz Atatürk Stadyumu diye düşündük. Ve sizin de önerilerini bekliyoruz.

Not: Biliyorum çok fazla ''ancak" kelimesi kullandım kusura bakmayın :)
 
Son düzenleme:
Konu günceldir. Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Gerekirse en son çare olarak ''Özel Ehliyet Hocası'' 'nı kiralamayı düşünüyoruz.
 
Ehliyet hocasının bir şey yapabileceğini pek düşünmüyorum. Olaya bakılırsa annen arabayı panik yapmadan durdurmuş kısa bir süre böyle olması doğaldır. Annemin bizi tırın altına soktuğunu babamın el frenini son anda kaldırıp bizi kurtardığını hatırlıyorum. Ölümden dönmüştük. Şu an ise annem bir çok erkekten daha iyi araba sürebilen bir bayan. Senin annenin de şu anki durumu normal biraz vakit vermen yeterli olur.
Ayrıca araba öğretmek için bence caddeler daha iyi olur. Sonuçta arabayı her zaman Atatürk stadının orasında kullanmayacak.
 
Arkadaşlar aynı sorun bizdede vardı fakat babam arabayı değiştirdiğinde annem araba sürmeye merak etmeye başladı, bunun üzerine babam annemi her pazar araba sürmeye götürüyor 1-2 aydır berabar anneme göre üzün yola (Bursa - Mudanya) çıkmaya başladır. Bence boş yere götürün verin eline direksiyon zorla sürdürün veya bizim gibi araba değiştirin :D
 
@Hmzy İlk önce değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Dediğim gibi özgüven kaybı çok ve İzmir'de boş arazi pek bulunmuyor. Bu yüzden orası diye düşünmüştük. İlk kaldırma, debriyaj - gaz - fren ilişkisini kavraması için , daha sonra park etme gibi etkenleri tekrar geri kazanması için düşünmüştük. Yorumunuzu dikkate alacağım :)

@Zekcek Babamın ehliyeti varda hiç temkinli ve sakin birisi değil :) Bu yüzden biz 2 'miz çalışacağız :) (Ve aşağıdaki eniştem ile)
Evet , boş arazi gerçekten çok yararı dokunabilir. Anneme arabayı sev ilişki kur diyorum. Arabaya binince diyor. ''Arabam benim seni çok seviyorum sana benzin alayım mı? '' diyor kopuyorum resmen.:D:ROFL: Aslında bunu yapması bana göre doğru. Çünkü arabayla ilişki kuruyor ve güveniyor. Yavaş yavaş toplamaya çalışıyoruz boş arazide. Yorumunuz için tekrar teşekkürler :)

Başka önerileriniz varsa can kulağıyla dinlerim. :)
 
@eopFnc :D Sakin ol Rocky. :D Ama gerçekten bende sinirlendim. Annemin ''Dur Halil'' demesiyle durdum. Yoksa işler sarpa sarardı. :D E be ''SIĞIR'' biz sinyali verdik yola giriceğiz ne diye üstümüze kırıyorsun direksiyonunu?:mad::yumruk::kızgın: Bak noldu şimdi? Annem korkudan özgüvenini yitirdi. Ah ah! Neyse.

Başka önerileriniz varsa can kulağıyla dinliyor olucağım :D :X3:
 
Benim annem 2 sene önce ehliyet aldı hala süremiyor. Oda belediyenin arabasına çarpıp aynasını kırmıştı. Biraz zaman vermen sorunu belki çözer ama 2 senedir çözülmedi bizim sorun :D
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı