Antivirus programı önerisi

Ev kullanıcısı için Kaspersky.
Şirket veya şirket ağına bağlanan bilgisayarlarda Tartışmasız McAfee.
Önceki arkadaşların söylediği gibi siz Kaspersky kurun cihazınıza.
 
Antivirüse para vermek istemeyen ortalama bir PC kullanıcısı iseniz; Windows Defender ve Karspersky Free iyidir.

Ancak Free antivirüsler ne derlerse desinler paralı versiyonları kadar özelliğe ve korumaya sahip değillerdir. Ortalama üstü bir PC kullanıcı isen ya da bilgisayarını profesyonel amaçlala kullanıyorsan sana yapacağın şeyi, bilen biri olarak anlatayım;

1-Bağımsız güvenlik şirketleri her sene antivirüsleri; kullanım kolaylığı, pro-aktif ve reaktif koruma performansları ve sistem yüklerine göre sıralarlar. (Bkz Google)

2-Bu listedeki ilk 5 pek değişmez ama sıralama seneye göre değişir.

3-Her sene antivirüsünü bu listeye göre güncelleyebilirsin.

Ha bu 5 antivirüs nedir diye sorarsan, sıralamaya bakmadan; Karpsesky, Norton (Şirket için Symantec Endpoint), Bitdefender, Mcafee, Eset. Bu listeye arada Avast girer çıkar.

Ben şirketimde Norton profesyonel çözümlerini kullanıyorum. Evimdeki PC'lerimde Bitdefender kullanıyorum, ücretli olarak.
 
Kaspersky'den uzak durun. Makinayı hantallaştırıyor. Silmeside bir o kadar nalet. Tarama için Comodo öneririm. Şahsen antivirüs kullanmam. Ne indirdiğini, hangi sitelerde gezdiğini bildikten sonra AV gereksiz.
1 GB RAM'li, 180 TL'ye satamayacağın bilgisayara da AV kurmazsın be kral.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı