Apple fiyatlara bir kez daha zam yaptı

@knowledgeworker siz Apple ürünlerini sevmiyorsunuz diye şu Apple düşmanlığını artık bırakın. Herkes Android telefon kullanmak zorunda değil. Parası olan alır, bu durumun sizi niye bu kadar ilgilendirdiğini anlamıyorum. Milletin parayla aldığı telefonların ücretini siz mi ödüyorsunuz da böyle isyan ediyorsunuz?
Burada markadan değil, markaların çeşitli alanlarda uyguladığı politikalarından bahsediyoruz.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Hocam ben de 10.nesil düşünüyordum bu nedir ya.
Bana dokunmayan her şey için kader diyordum artık. Ama bana da ucu dokununca rahatsız hissettim. 2-3 hafta önce 15-16'ya bulabiliyordum. Bu ay ki maaşımı alıp satın alacaktım. Ancak şu an maaşımı aldığım zaman da param yetmiyor. Kime hakaret etsem bilemiyorum.
 
Apple'in yazılımları işletim sistemi üzerinde daha iyi çalışıyor bu kısmı biliyoruz zaten. Ancak ben müzik işinde profesyonel uğraşanların çoğunun Cubase kullandığına şahit oldum mesela. Bildiğim kadarıyla Logic Pro'nun aşırı bir kullanım payı yok.
Elektronik müzik için genellikle Logic Pro ve FL Studio tercih ediliyor. Tercih meselesi.
Ayrıca önceki mesajlarda bütçesi yok, fakir edebiyatı yapıyor gibi yorumlar gördüm. Hoş değil, ben de zamanında iPhone, Apple kullandım. Övülecek yanları var, gömülecek yanları var. Zira Samsung'un da öyle.
Aslında benim mesajımda bu fiyatların fazla olduğunu düşündüğü ve o kadar ödeme yapmak istemediği için ilgilenmiyor gibi bir anlam vardı. İlgilenmediği ürünler olduğu için yenilikleri takip etmiyor, herhangi bir temele dayanmadan yorum yapıyor şeklinde yani. Logic Pro için herhangi bir araştırma yapmadan iletişim aracı olduğunu söylemişti. Birisini ekonomik durumuna göre ayırmak ayrımcılık olur. Tabii başkası farklı anlamda da söylemiş olabilir.
 
@Tim, 100 puanlık bir meselede 1 puanlık bir istisna belirtmek ve diğer çözümleri görmezden gelmek çok da iyi niyetli bir yaklaşım değil. Technopat olarak sizlerin de Hackintosh çözümünü ortaya koyduğunuz da bir gerçek. O yüzden biraz daha meselede haklı çıkmak yerine olayın özünü anlamaya çalışmak daha iyi olacaktır.
 
@kino bey bu malum zihniyet değil mi ya? İkisi de telefon, çalışıyor işte. Neden Apple telefon alıyorsunuz der gibi bir şey bu ve böyle böyle de insanlarımıza bir telefonu lüks görüyorlar. Telefon lüks olmamalı.
İstesek de istemesek de %52 ile bu gidişe devam dedik. Gerçekler bu. Bu ülkede bize 8500 lira asgari ücret değer biçilmiş ve lüks olmamalı dediğimiz markanın ürünleri de 40 bin liranın üstünde. Kabul etsek de etmesek de Apple bu ülkede istatistiksel olarak ''lüks''tür.
 
Bir de şu her şeyi ya çok az ya çok fazla görme huyumuzdan vazgeçmeliyiz. Apple fanboyları böyle konularda hemen 3310 muhabbetine başlıyor. Bu bir dağsa 3310 daha dağa tırmanmaya başlamadan yolda bulabileceğin bir etken. Neden en tepedeki şeylerle kıyaslama yaparsın ki? Tırmanma yolunda halbuki her skaladan ürün mevcut ama insanımız kafasına kazımış. Ya en iyisi ya en kötüsü. Ortası diye bir şey yok.

Bir zamanlar lol ve metin 2 tarzı oyun söylemi vardı herkesin dilinde. O zaman da eleştiriyordum. O zaman da eleştiriliyordum. İnsanımızda gram değişiklik yok.
 

Geri
Yukarı