Apple ve Xiaomi arasında kişisel deneyimlerim

@Cruslan Samsung özellikle giriş ve orta segmentte kötüydü ama son seneler çok sağlam toparladı. Harbiden güzel telefonlar çıkardı. S serisi ise her sene kendini küçük adımlarla yeniledi. Özellikle Note birleşimi S serisi için ciddi avantaj.

Son kullandığımda kasası oje gibi soyuluyordu. Güzel toparlanmış.

S6'dan sonra zaten metal + cam kombinasyonuna geçtiler ki üzerine 8 nesil telefon çıktı. Telefona doğrudan darbe almadığı sürece kasa rengini kaybetmesi zor. Samsung'un bu cihazları zamanının iPhone'larıyla benzer fiyata sattığını da unutmamak lazım.

Samsung'un bundan 6 sene önceki giriş ve orta segment telefonları, Android'in eski sürümleri kötü performans veriyordu. Ancak hem Android toparladı, hem OneUI gelişti, hem de donanımlarda ciddi kazanım elde edildi.

Şu anki fiyatlandırma ile iPhone almak çok ama çok zor. S serisi de zorlaştı. Ancak S21 FE gibi telefonları orta-üst segment arasında kendini çok güzel konumlandırdı.

Sürekli "Samsung kullandın mı?" veya "Samsung onlar gibi değil" demek zorunda kalıyoruz çünkü eskisi kadar üretici yok. Bugün gerçekten güvenebileceğin Samsung var ülkemizde. Google'siz Huawei'ler çok kaliteli olmalarına rağmen değerleri yok, Google Pixel telefonlar ülkemizde satılmıyor. OnePlus o ilk baştaki amiral katili telefonları üretmiyor. Oppo belki iyi Android üreticisi sayılabilir ama donanım konusunda çok cimriler. Diğerleri birbirinin aynısı Xiaomi ayarında cihazlar. Xiaomi fiyatından dolayı çok sattı ve alan hemen hemen herkeste bir ağız ekşiliği bıraktı. Eski Huawei kullananlar hala kullanıyorlar marka takıntıları yoksa.

Kesinlikle katılıyorum. Huawei'i bu konuda ilk yorumumda belirttim. Eğer ki Google servisleri olsaydı şu an Apple ve Samsung'a çok ciddi rakip olacaktı.

Google Pixel cihazlar dediğiniz gibi ülkemizde yer almıyor. Yer alsaydı benim listemde ilk sırada yer alırdı.

Aynı şekilde Sony son birkaç senedir Erdi Özüağ'dan takip ettiğim kadarıyla sağlam telefon üretiyor ancak TR'de satışı yok. Oppo, OnePlus maalesef ki sürdürülebilirlik kısmında eksik kaldı. Kaliteyi devam ettiremediler.
Asus gibi üreticiler de sembolik üretiyor gibi geliyor.

Aslında öyle bir darboğaza girdik ki telefon piyasasında şu anda büyük bir inovasyon eksikliği yaşanıyor. Apple, son çıkardığı üç telefonda da neredeyse aynı tasarımı kullandı ki iPhone 15'te bu tasarım çizgisinde çıkacak.

Bir on sene sonra ya AR/VR gibi cihazlar hayatımızda yer edinecek ya da telefon piyasasında pil, ekran, katlanılabilirlik vb. konularda yenilik göreceğiz.

İncelemedeki Xiaomi hakkında pek çok şeye katılsam da saçma bir inceleme olmuş.

İphone'u rakibi olan Xiaomi serisi değil de çok düşük bütçeli Redmi ile karşılaştırıyorsun. 5 Redmi parasına yeni nesil Iphone satılıyor.

Xiaomi serisi 11T (eski ismiyle Mi 11T) kullanıyorum bahsi geçen sorunların pek çoğunu hiç yaşamadım.

Şimdi gidip IP7'ye iOS 18 kurmayı dene. Bir de rm 8'e Android 14. Hangisi başarılı olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…