Araba kullanmak zor mu?

LightSelami

Kilopat
Daha fazla  
Selamün aleyküm. Arkadaşlar 18 yaşındayim, bu sene sürücü kursuna gidip ehliyat almayi düşünüyorum. Bir iki kere araba kullanmişligim var. İlk kullandigimda arabayi kaldirmakta zorlanmistim. 5 dakika falan sikintisiz sürüp 4 yol ağzına geldiğimde arabayi durdurup tekrar kaldiramam diye babama vermistim. İkinci kullandigimda arabayi 3, 4 kere stop edip anca kaldirabilmistim. Ama kullanirken yavaş gitmeme rağmen stres yapmistim. Sizce araba kullanmayi kursta öğrenebilir miyim?

Araba kullanmak aslında çok basit stres ya da panik olmadığınız sürece. Sadece stres ve panik olmaktan kaçının. Yeterli düzeyde pratik yapıp stres ya da panik olmazsanız çok kolay olduğunu sizde göreceksiniz.

Trafiğe kapalı alanlarda yanınızda babanız ya da araba kullanmayı bilen bir arkadaşınız varsa kendiniz de pratik yaparak rahatça öğrenebilirsiniz. Tabiki kurslarda bunun için var. Ama lütfen kurallara dikkat edin trafikte zaten sinyal vermeyi dahi bilmeyen sürücüler var bu konuda bilinçli şoförlerden olmanız dileği ile. 🙂

Selamün aleyküm. Arkadaşlar 18 yaşındayim, bu sene sürücü kursuna gidip ehliyat almayi düşünüyorum. Bir iki kere araba kullanmişligim var. İlk kullandigimda arabayi kaldirmakta zorlanmistim. 5 dakika falan sikintisiz sürüp 4 yol ağzına geldiğimde arabayi durdurup tekrar kaldiramam diye babama vermistim. İkinci kullandigimda arabayi 3, 4 kere stop edip anca kaldirabilmistim. Ama kullanirken yavaş gitmeme rağmen stres yapmistim. Sizce araba kullanmayi kursta öğrenebilir miyim?
İlk başlarda gayet normal hepimiz o yollardan geçtik. Stres ve panik yapma dikkatli ol zor bir yanı yok. Stop ettire ettire öğreniceksin. Daha sonralarda hiç düşünmeden ayağını otomatik olarak hep aynı hızda debriyajdan kaldırmaya alışcaksın. Bisiklet kullanmayı öğrenmek gibi onda da en başta hep düşersin daha sonra denge kurmayı öğrenirsin aynı mantık.

İlk sürüş denememde bende öyleydim sıkıntı yapma arabayı stop ettirmeden kaldırmanın 2 basit yolu var debriyajı yavaşça bırak kavrama noktasını bul(devir sattinin biraz düşüp arabanın titrediği zaman)araba kendi kendine hareket etmeye başlayacaktır buna yarım debriyaj denir YouTube'den izleyip çok rahat halledebilirsin.
2.yöntem çok az gaz verip yavaşça debriyajı bırak gaz verdiğin için stop etmeyecektir 1500 devirde kaldırmayı dene onu da başaramazsan 2000 devirde debriyajı yavaşça bırak. Gaz verdiğin için bir anda debriyajı bıraksan bile stop etmez ama sadece bilgi için söyledim bir anda debriyajı bırakırsan araba kendini ileri atar sürücü kursunda sana yarım debriyaj ögretecekler dizel arabalar yarım debriyajda çok daha güçlü kalkıyor ben kendi çabamla ögrendikten sonra gözüm kapalı sürmeye başladım sınav günü millet yarım debriyajla kaplumbağa gibi araba kaldırırken ben gazı verip 2 saniye sonra 2'ye çekiyordum pratikle hemen ögrenilecek bir şey zaten biraz alıştıktan sonra gözün kapalı sürmeye başlarsın serçe parmağınla vites atarsın falan.Arabayı çok bağırtma sesten ne zaman vites değiştirmen gerektiğini anlarsın zaten.heyacan yapma

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı