Arkadaşlar sabah Arch kurdum. Neyse, bana okuduğum yerde kendimi root hesabi yapma kodunu mu vermemişler ne oldu anlamadım. Terminalde root işlemi gerektiren herhangi bir şey yaptığımda "kullaniciadi is not in the sudoers file" hatası alıyorum.

su - ile root ol. nano /etc/sudoers yazarak sudoers dosyasını aç. "# %wheel" ile başlayan ilk satırı bul. Başındaki "# " işaretini sil.wheel grubuna eklemek için usermod -aG wheel kullanıcıadı komutunu yazın.("kullanıcıadı" yazan yere kullanıcı adınız gelecek.) Bundan sonra kendi kullanıcınıza geçiş yapıp sudo whoami yazın. Çıktı root ise başarıyla yapmışsınız demektir. Yine aynı hata gelirse yeniden başlatın. Bazen yeniden başlatma gerekebiliyor.İnternete bağlı mısınız?
ping archlinux.org yazdığınızda ne oluyor?İnternete bağlı mısınız?ping archlinux.orgyazdığınızda ne oluyor?
XFCE kullanmadığım için XFCE masaüstü ortamını kullananlar hangisini kullanıyor bilmiyorum. XFCE ile dahili Wi-Fi yöneticisi gelmiyormuş okuduğum kadarıyla. Bunun için yeni bir konu açabilirsiniz. XFCE kullanan arkadaşlar yardımcı olurlar.Bana Wi-Fi manager uygulaması önerebilir misiniz lütfen?
Networkmanager, az daha bilgiliyseniz connman kurabilirsiniz.Hocam İnternete bağlı değilmişim. Neyseki laptop var kablo ile bağladım indiriyorum. Bana wifi manager uygulaması önerebilir misiniz lütfen ?
Hocam direkt şu komutları girin:Hocam İnternete bağlı değilmişim. Neyseki laptop var kablo ile bağladım indiriyorum. Bana wifi manager uygulaması önerebilir misiniz lütfen ?
nmcli device wifi connect wifiadınız password wifişifrenizHocam direkt şu komutları girin:
nmcli device wifi connect wifiadınız password wifişifreniz
wifiadınız ve wifişifreniz yazdığım yerlere anlamışsınızdır zaten ne yazmanız gerektiğini. Bir sorun olursa yazın, yardımcı oluruz. Her şey kodlarla olduğu için biraz zorluk çekebilirsiniz.
nmtui da kullanabilirsiniz, arayüz ile daha kolay olur yönetmek. Ama networkmanager olduğunu sanmıyorum. sudo pacman -S networkmanager ile kurabilirsiniz, sonrasında ise sudo systemctl enable --now NetworkManager ile aktif edip başlatabilirsiniz.Ben Wifi Manager yok sanıyordum hiç, o yüzden nmcli ile aktif etmiştim. Daha sonra KDE'ye geçince zaten öyle bir problemim de olmadı. Sağ olun bilgilendirdiğiniz için, biraz zor oluyordu Wi-Fi ile ilgilenmek.nmtuida kullanabilirsiniz, arayüz ile daha kolay olur yönetmek. Ama networkmanager olduğunu sanmıyorum.sudo pacman -S networkmanagerile kurabilirsiniz, sonrasında isesudo systemctl enable --now NetworkManagerile aktif edip başlatabilirsiniz.
Sizin gibi insanlar yüzünden Türkiye'de Linux bilgisi olan insanlar artmıyor.Arch kuruyorsanız RebornOS öneririm. İstediğiniz kadar özelleştirebiliyorsunuz ve kurmak için bir GUI'a sahip.
Çözüm ararken sistem dosyaları zarar görecek muhtemelen veya bir sürü şey ile uğraşacaksınız. Eğer uygulama daha hiç kurmadıysanız (ki şifre yoksa kuramazsınız) bence Reborn ya da Arco ile tekrar kurun.
GUI'yi bile ayrıcalık olarak görüyor, garip.Sizin gibi insanlar yüzünden Türkiye'de Linux bilgisi olan insanlar artmıyor.
Hocam direkt şu komutları girin:
nmcli device wifi connect wifiadınız password wifişifreniz
wifiadınız ve wifişifreniz yazdığım yerlere anlamışsınızdır zaten ne yazmanız gerektiğini. Bir sorun olursa yazın, yardımcı oluruz. Her şey kodlarla olduğu için biraz zorluk çekebilirsiniz.
Sagolun hocam çözüm bu diğer arkadaşlara ve size teşekkür ederim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.