Arch Linux neden bu kadar seviliyor?

@Fatalis Siz neden Fedora kullanıyorsunuz acaba? Dizüstü bilgisayarıma kurmaya can atıyorum fakat aksilikler oluyor hep.
Forumdaki Fedoracı bir arkadaş dene demişti, yükledim sistemime KDE versiyonunu. Kendimce özelleştirdim rahatsız da değilim. Beğendim Fedora'yı, ancak en son Arch Linux kurduğumda görüntü alamamıştım nedense. AMD RX serisi kartlar için sürücü kurmak gerekiyor mu bilmiyorum açıkçası ancak hatırladığım kadarıyla kernel içerisinde AMDGPU sürücüleri vardı.

Forumdaki Fedoracı bir arkadaş dene demişti, yükledim sistemime KDE versiyonunu. Kendimce özelleştirdim rahatsız da değilim. Beğendim Fedora'yı, ancak en son Arch Linux kurduğumda görüntü alamamıştım nedense. AMD RX serisi kartlar için sürücü kurmak gerekiyor mu bilmiyorum açıkçası ancak hatırladığım kadarıyla kernel içerisinde AMDGPU sürücüleri vardı.

Bende de Fedora var, ancak ekran kartım Intel ve çok eski olduğu için sürücülerle uğraşmadım bile.

Bende de Fedora var, ancak ekran kartım Intel ve çok eski olduğu için sürücülerle uğraşmadım bile.
Sen mi önermiştin, başkası mıydı hatırlamıyorum. Sen olabilirsin ama emin değilim :D

Geçmişte kdemod (kde 3.xx serisi) ilgimi çekip basitliği, felsefesi ve her şeyi kullanıcıya bırakmasına hayran kalıp kullanmaya başladığım dağıtım. Şimdilerde aynı tadı vermese de devam ediyorum kullanmaya. Daha öncesinde suse, mandrake (mandriva olmadan önceki ismi), fedora, debian ve ubuntu vs bir çok dağıtımı kısa yada uzun kullanmışlığım var.

Bir kaç yıl önce yaklaşık beş sene kullandığım sistemi sadece can sıkıntısından yeniden kurduğum tek dağıtım. Üşengeçlikten pandemi döneminde manjaro kurdum, şimdilik sorun yok.

Ben Arch tabanlı arco kullanıyorum. Ben 20'den fazla Linux dağıtımı kullandım. Rahatlığı Arco'da buldum. Arch uğraşırsanız değer sanal makineye çok defa kurdum fakat hakiki kurulum yapmadım. Debian'da bayağı iyidir bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı