Arduino UNO vs Mega

Mega almak iyi olmaz. Gereksiz büyük.

Madem iyi bir şey istiyorsun, ESP32 modülü ya da ESP8266 al.

Arduino UNO yeterlidir.

Youtube'deki uygulamaları yapmıyorum, arduino yazılımı söktüm artık daha çok daha çok evimde kullanabileceğim şekilde sensörler ile akıllı sistemler kuruyorum.
Anlayamadığım nokta piyasada UNO ile yapılan uygulamaların aynısını Mega ile yapabilecek miyim? Kütüphane olarak sorun çıkarır mı?

Neden çıkartsın?

Tamamını değil de, yarısını doldurduğumu bilirim o hafızanın :)
Hafıza doldurmak çok çok zor olur. Zaten kod sıkıştırılıyor.

Hem ciddi bir şey yapacaksanız, standart Arduino kartlar ile olmaz o.

Geliştirme kartları almak daha iyi olur.

Başlangıç için gerek yok. Uno'yu bile zorlayacak proje yapmak gerçekten emek ister.

Bırakın Uno, Mega falan bence ucuzundan bir tane klon Nano alın geçin 15-20 TL'ye, hem Uno gibi etrafta kablo karmaşası olmaz rahat olur bana sorarsanız.

"Kütüphane v.b sorun olur mu?" Sorusuna cevap olarak yazayım hiçbir fark olmaz, özellikle Mega, Uno v.b. arasında.

Kodlamadan ziyade donanım kısmında fark olacak bir şey varsa o da Due gibi 3.3V besleme ile çalışan denetleyici bulunduran modeller. Bunu soran olmadı ama yazayım dedim ne olur ne olmaz :)

Akıllı ev uygulaması yapacaksanız Node MCU alın.

Ben tonlarca uygulama yaptım onunla...
2 adet ESP8266 ile bunları yaptım.

Ek olarak Raspberry Pi 4 kullandım.

EMQOftQXsAANQ5G.jpg

EMAAvzrWwAAhexG.jpg

Mega almak iyi olmaz. Gereksiz büyük.

Madem iyi bir şey istiyorsun, ESP32 modülü ya da ESP8266 al.

Arduino UNO yeterlidir.

Neden çıkartsın?

Hafıza doldurmak çok çok zor olur. Zaten kod sıkıştırılıyor.

Hem ciddi bir şey yapacaksanız, standart Arduino kartlar ile olmaz o.

Geliştirme kartları almak daha iyi olur.
O durumda Orange Pi-Rasbbery Pi-Lattle Panda gibi kartlar daha iyi olur.

Başlangıç için gerek yok. Uno'yu bile zorlayacak proje yapmak gerçekten emek ister.

Bırakın Uno, Mega falan bence ucuzundan bir tane klon Nano alın geçin 15-20 TL'ye, hem Uno gibi etrafta kablo karmaşası olmaz rahat olur bana sorarsanız.

"Kütüphane v.b sorun olur mu?" Sorusuna cevap olarak yazayım hiçbir fark olmaz, özellikle Mega, Uno v.b. arasında.

Kodlamadan ziyade donanım kısmında fark olacak bir şey varsa o da Due gibi 3.3V besleme ile çalışan denetleyici bulunduran modeller. Bunu soran olmadı ama yazayım dedim ne olur ne olmaz :)

Akıllı ev uygulaması yapacaksanız Node MCU alın.

Ben tonlarca uygulama yaptım onunla...

Çok çok teşekkür ederim, UNO gerçekten yeterli fakat evimde kurduğum sistemler ve devreler artık pinleri
kaplamaya başladı bile,

Akıllı ev sistemleri kuruyorum fakat bazen kafama esmeyen bir şey oluyor başka bir proje yapıyorum, bu arduino işine ve sensörlere harcadığım para da zaten baya fazla, bu işi gerçekten hobi olarak yapıyorum.

Rasberry pi çok pahalı ve zaten arduino meganın klonlarını alacağım fakat arduino meganın klonlarında çok fazla fiyat farkı var bunlar nelerden kaynaklı? Eğer UNO kartı gerçekten yeterli ise klon yerine orijinal bir UNO kartı almayı düşünüyorum. Hem iç rahatlığı hem kalite olarak beni uzun süre tatmin eder...

Belki hem UNO hem Mega alırım rahat ederim :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı