Arkadaşın sebepsiz tavır yapması

Ben de kızım o yüzden anlayabiliyorum sizi, benim de sınıfta arkadaş olduğum bazı erkekler var, hatta ben de kızlardan çok onlarla konuşuyorum diyebilirim. Eğer onunla arkadaşlık yaptığınızı herkes gördüyse ona sorsanız biz konuşuyorduk normalde bir şey mi oldu diye pek bir şey yapacaklarını zannetmiyorum, tabii siz biraz daha düzenleyip söylersiniz cümleyi. Eğer yine ve yine yaparsa hiç bulaşmayın, büyük ihtimal sınıf toksik ve o da onların arasına katılmış olabilir, ileride pişman olacak büyük ihtimal, yaşadığınızın benzerini ben de yaşıyorum daha fazla anlatmamı isterseniz yazın mutlaka.

Sınıf hem iyi hem toksik. Yani bazen çok iyiler bazen okuldan soğutuyorlar. Dediğim gibi konuşsam egosunu tatmin eder miyim ya da konuşmasam sıkıntısını anlayamazsam diye ikilemde kalmıştım. Yani gerçekten bir sorunu mu var yoksa sebepsiz yere mi yapıyor tam anlayamadım. Ama kendi haline bırakmayı deneyeceğim. Başka bir arkadaşıma sordursam direk adımı verirler ya da belli ederler o da benim sormamla aynı hesaba gelir. Sınıfı eğlenceli hale getiren biriydi benim için.
 
Son düzenleme:
Sınıf hem iyi hem toksik. Yani bazen çok iyiler bazen okuldan soğutuyorlar. Dediğim gibi konuşsam egosunu tatmin eder miyim ya da konuşmasam sıkıntısını anlayamazsam diye ikilemde kalmıştım. Yani gerçekten bir sorunu mu var yoksa sebepsiz yere mi yapıyor tam anlayamadım. Ama kendi haline bırakmayı deneyeceğim. Başka bir arkadaşıma sordursam direk adımı verirler ya da belli ederler o da benim sormamla aynı hesaba gelir. Sınıfı eğlenceli hale getiren biriydi benim için. Sizin nasıl şeyler yaşadığınızı merak ettim. Sizin için sorun olmazsa anlatır mısınız? Belki ben de sizinkine benzer bir yol izlerim.
Ben de olayı ve sınıfımı anlatayım. Ben önceki sene onlineda hazırlık görüyordum ve sınfımda bir kız daha vardı, tam nasıl tanıştığımızı hatırlamıyorum ama ilk ben onunla yazıp konuşmuştum ve giderek ilerledi, her gün konuştuk, güldük, bana anılarını anlattı, ara sıra benden uzaklaşsa veya bazen değişik olsa da ben kaybetmemek için ve gözümde onu büyüttüğüm için pek bir şey demedim. Sınav zamanı okula geldiğimizde sınav başlamadan önce diğer kızlarla da çok iyi, hatta benden çok onlarla konuştuğunu gördüm. Onunla az konuşma fırsatım oldu. Sanki onlarla daha çok konuşup onlar olmadığında benimle konuşuyor gibiydi ama çok da farketmedim. Bu seneye geldiğimizde ise sınıfta 5 kızız ve bana bir kere olsun yüz vermedi, konuşmadı. Sınıfa ilk geldiğimde kızlar benimle hiç konuşmuyordu ve ben de kendi kendimi yalnız olmaya alıştırırım diye geçiyordum ama sonradan çok büyük etki olmaya başladı, 4 kız olup da benimle konuşmamaları çok ağrıma gitti, hele o kızın başkasıyla, hatta neler neler dediği diğer kızla da samimileşmesi üzdü ama ona senenin başında soramadığımdan dolayı hiçbir zaman ona ayrı soramadım. 1 ay böyle geçti ve 2. ayın sonlarına doğru sınıfta daha az kendimi kasmaya başladım ve dördüne toplu olarak neden benimle konuşmadıklarını sordum, bana bir iki kelime bahane hariç hiçbir şey demediler. Hatta arkamdan gizlice konuştuklarını bile farkettim. Sonra yavaş yavaş bir iki arkadaş daha edindim ama şunu da farkettim, o gözümde büyüttüğüm kızlarla araları kötüydü. Sonra tanıştığım ve sevdiğim kız onlarla yaşadıkları sorunları bana anlattı ve aslında ne kadar acınacak halde olduklarını, dedikodudan başka bir şey bilmediklerini farkettim. Benimle konuşmamalarının sebebi ise onlardan farklı olmam, kendime ait hobilerimin olması ve dedikodu yapmamam. Hatta sınıf anormal olduğundan evde ne kadar mutlu olsam da okulda kendimi garip hissettiğim oluyor ama yavaş yavaş ben de deneyim ede ede kendimi geliştiriyorum ve daha mutlu oluyorum, benim deneyimim böyleydi, yani ileride arkadaş edinemezseniz bile kendinizi üzmeyin, maalesef şuanda herkes yapmacık. Merak ettiğiniz veya benden analiz isterseniz her zaman sorabilirsiniz.😀
 
Ben de olayı ve sınıfımı anlatayım. Ben önceki sene Online'da hazırlık görüyordum ve sınfımda bir kız daha vardı, tam nasıl tanıştığımızı hatırlamıyorum ama ilk ben onunla yazıp konuşmuştum ve giderek ilerledi, her gün konuştuk, güldük, bana anılarını anlattı, ara sıra benden uzaklaşsa veya bazen değişik olsa da ben kaybetmemek için ve gözümde onu büyüttüğüm için pek bir şey demedim. Sınav zamanı okula geldiğimizde sınav başlamadan önce diğer kızlarla da çok iyi, hatta benden çok onlarla konuştuğunu gördüm. Onunla az konuşma fırsatım oldu. Sanki onlarla daha çok konuşup onlar olmadığında benimle konuşuyor gibiydi ama çok da fark etmedim. Bu seneye geldiğimizde ise sınıfta 5 kızız ve bana bir kere olsun yüz vermedi, konuşmadı. Sınıfa ilk geldiğimde kızlar benimle hiç konuşmuyordu ve ben de kendi kendimi yalnız olmaya alıştırırım diye geçiyordum ama sonradan çok büyük etki olmaya başladı, 4 kız olup da benimle konuşmamaları çok ağrıma gitti, hele o kızın başkasıyla, hatta neler neler dediği diğer kızla da samimileşmesi üzdü ama ona senenin başında soramadığımdan dolayı hiçbir zaman ona ayrı soramadım. 1 ay böyle geçti ve 2. ayın sonlarına doğru sınıfta daha az kendimi kasmaya başladım ve dördüne toplu olarak neden benimle konuşmadıklarını sordum, bana bir iki kelime bahane hariç hiçbir şey demediler. Hatta arkamdan gizlice konuştuklarını bile fark ettim. Sonra yavaş yavaş bir iki arkadaş daha edindim ama şunu da fark ettim, o gözümde büyüttüğüm kızlarla araları kötüydü. Sonra tanıştığım ve sevdiğim kız onlarla yaşadıkları sorunları bana anlattı ve aslında ne kadar acınacak halde olduklarını, dedikodudan başka bir şey bilmediklerini fark ettim. Benimle konuşmamalarının sebebi ise onlardan farklı olmam, kendime ait hobilerimin olması ve dedikodu yapmamam. Hatta sınıf anormal olduğundan evde ne kadar mutlu olsam da okulda kendimi garip hissettiğim oluyor ama yavaş yavaş ben de deneyim ede ede kendimi geliştiriyorum ve daha mutlu oluyorum, benim deneyimim böyleydi, yani ileride arkadaş edinemezseniz bile kendinizi üzmeyin, maalesef şu anda herkes yapmacık. Merak ettiğiniz veya benden analiz isterseniz her zaman sorabilirsiniz.😀

Çok teşekkürler. Başka arkadaşlarım da var ama yaptıkları tek şey Instagram'daki erkeklere bakmak. ( yaptıkları şeyi yanlış bulsam da eleştirmiyorum. Ben yokken ya da evde yapsalar bir şey demeyeceğim okulda bütün boş derslerde ve teneffüslerde yaptıkları tek şey erkek fotoğraflarına bakıp ayyy erkek yaaa diye bağırmak. Dolayısıyla onlarla sohbet edip samimi olmak pek mümkün değil ) Her ne kadar boş ver desem de samimi arkadaşlarım olmayınca illaki bir burukluk oluyor. Tuhaf ama bulunduğum ortamda bir dostum varken çok sosyal olabiliyorken dostum yoksa oldukça asosyalim. Muhtemelen kitaplarım artık okulda da bana dostluk edecek. Rahatsız olmazsanız bir gelişme ya da sorun olursa sizi etiketlerim. Bayağı yardımcı oldunuz:)
 
Çok teşekkürler. Başka arkadaşlarım da var ama yaptıkları tek şey Instagram'daki erkeklere bakmak. ( yaptıkları şeyi yanlış bulsam da eleştirmiyorum. Ben yokken ya da evde yapsalar bir şey demeyeceğim okulda bütün boş derslerde ve teneffüslerde yaptıkları tek şey erkek fotoğraflarına bakıp ayyy erkek yaaa diye bağırmak. Dolayısıyla onlarla sohbet edip samimi olmak pek mümkün değil ) Her ne kadar boş ver desem de samimi arkadaşlarım olmayınca illaki bir burukluk oluyor. Tuhaf ama bulunduğum ortamda bir dostum varken çok sosyal olabiliyorken dostum yoksa oldukça asosyalim. Muhtemelen kitaplarım artık okulda da bana dostluk edecek. Rahatsız olmazsanız bir gelişme ya da sorun olursa sizi etiketlerim. Bayağı yardımcı oldunuz:)
Burukluk konusunda aşırı iyi anlıyorum, ben de aslında sosyal bir insanım ama sınıftakilerin yarısından fazlası garip olunca genellikle sessiz duruyorum ve ara sıra birkaç erkekle sohbet ediyorum. Diğer sınıflardan da bir iki kız arkadaşım var, onlarla bazen konuşuyorum işte. İlk başta çok zor gelebilir ama ortamı farkettiğiniz zaman ve ara sıra birkaç kişiyle de konuşup başka şeyler yaptıktan sonra da alışabilirsiniz, hatta ben şuanda daha mutluyum ve iyi ki samimi olmamışım diyorum. Şuanda yapabileceğiniz şeyler onunla son kez konuşup ya da konuşmamak. Başka sınıflardan veya genel olarak herkesle normal olmak ve yeni bir hobi de bulabilirsiniz sizi geliştiren. Yeni şeyler olursa beni mutlaka etiketleyin, yardımcı olmaktan memnun olurum. Siz de farklı fikirlerinizle bana yardımcı oldunuz.😀
 
Merhabalar. Konu başlıktaki gibi. Normalde çok iyi anlaşırdık, okulda bayağı sohbet ederdik. Ara tatil bittiğinden beri adam gibi konuşmadı bile. Teneffüste sınıf dışına çıkmayan insan dışarıdan içeri girmiyor, önceden nefret ettiğini söylediği insanlarla dolaşıyor. Geçen gün suratı biraz asıktı ne oldu dedim boş ver diyor. Normalde her derdini anlatır ben de yardımcı olmaya çalışırım. Ara tatil öncesi aramızda hiç kavga vs. olmamıştı. Davranışları çok soğuk. Kaç gündür beni bayağı huzursuz etti bu durum. Davranışlarının sebebi ne olabilir ve aramı nasıl düzeltebilirim?

Merhabalar. Küçük bir durum güncellemesi yapmak istedim ( daha doğrusu içimi dökmek:) ). Konuyu açtıktan 1-2 gün sonra son bir kez daha davranışlarının sebebini sorayım dedim. Bir şey olmadı sadece konuşmadım dedi. Çok üstelemek istemedim neyse deyip geçiştirdim. O gün ve diğer gün normal davrandı hatta İngilizcedeki grup ödevini beraber yapalım dedi. Kabul ettim. Bu hafta geri eski tavırlara döndü. Dünya başına yıkılmış gibi somurtuyor yanındayken. Dışarıda güle oynaya top oynuyor. Artık barışmak falan istemiyorum soğudum iyice. Fakat ödevi beraber yapmamız gerekiyor yarın ve ödevi sorarken bile zoru zoruna ( lütfeder gibi ) konuşuyor. Son gün ödevi yapmayalım deyip döneklik yapmak da istemiyorum ama bu tavırlardan bunaldım. Olabildiğince uzak durmak istiyorum. Benim gibi insanları kıramayanlar insanlara fazla değer verenler, boş verin kırıp geçin yoksa benim gibi sürünürsünüz. İnsanlar nedense kendine verilen değerin kıymetini bilmek yerinde üstünde tepinip egosunu tatmin edip çıkarı için kullanıyor. İnsanlara çok değer verdim. Bazen onlar için ağır cezalar aldım suçsuz olduğum halde. Ve karşılığını böyle görüyorum.
 
Merhabalar. Küçük bir durum güncellemesi yapmak istedim ( daha doğrusu içimi dökmek:) ). Konuyu açtıktan 1-2 gün sonra son bir kez daha davranışlarının sebebini sorayım dedim. Bir şey olmadı sadece konuşmadım dedi. Çok üstelemek istemedim neyse deyip geçiştirdim. O gün ve diğer gün normal davrandı hatta İngilizcedeki grup ödevini beraber yapalım dedi. Kabul ettim. Bu hafta geri eski tavırlara döndü. Dünya başına yıkılmış gibi somurtuyor yanındayken. Dışarıda güle oynaya top oynuyor. Artık barışmak falan istemiyorum soğudum iyice. Fakat ödevi beraber yapmamız gerekiyor yarın ve ödevi sorarken bile zoru zoruna ( lütfeder gibi ) konuşuyor. Son gün ödevi yapmayalım deyip döneklik yapmak da istemiyorum ama bu tavırlardan bunaldım. Olabildiğince uzak durmak istiyorum. Benim gibi insanları kıramayanlar insanlara fazla değer verenler, boş verin kırıp geçin yoksa benim gibi sürünürsünüz. İnsanlar nedense kendine verilen değerin kıymetini bilmek yerinde üstünde tepinip egosunu tatmin edip çıkarı için kullanıyor. İnsanlara çok değer verdim. Bazen onlar için ağır cezalar aldım suçsuz olduğum halde. Ve karşılığını böyle görüyorum.
Yeni gördüğümden bugün nasıl geçti bilmiyorum ama uzaklaşmak istiyorsanız ödev notunuz için az daha katlanın sonra bir daha bir şey olacağını zannetmiyorum. Bu aralar sınıf sinirimi bozmaya başladı benim de.
 
Yeni gördüğümden bugün nasıl geçti bilmiyorum ama uzaklaşmak istiyorsanız ödev notunuz için az daha katlanın sonra bir daha bir şey olacağını zannetmiyorum. Bu aralar sınıf sinirimi bozmaya başladı benim de.

Çok şükür ödevi atlattım. Başta kafama biraz fazla takmışım sanırım şimdi arada attığı tripler belirgin olunca arada canımı sıkıyor, onun dışında umursamıyorum. Tuhaf bir şekilde eksikliğini çok hissetmedim. Tavırlarını düzeltip adam gibi bir açıklama yapmadığı sürece benim için bir yabancı artık.
 
Çok şükür ödevi atlattım. Başta kafama biraz fazla takmışım sanırım şimdi arada attığı tripler belirgin olunca arada canımı sıkıyor, onun dışında umursamıyorum. Tuhaf bir şekilde eksikliğini çok hissetmedim. Tavırlarını düzeltip adam gibi bir açıklama yapmadığı sürece benim için bir yabancı artık.
Konunun tamamını okumadım ancak acaba biri sizin hakkında ona yalan yanlış şeyler mi söyledi de böyle soğudu? Ancak gine de her türlü onun yaptığı yanlış bir durum. Gelip önce size sorması gerekir eğer ona sizin hakkınızda bir şey söylendiyse. Kafanıza takmayın yapacak bir şey yok. Sebepsizce bir anda soğumasının nedenini söylemesi gerek öbür türlü nasıl çözülecek bu durum.
 
Konunun tamamını okumadım ancak acaba biri sizin hakkında ona yalan yanlış şeyler mi söyledi de böyle soğudu? Ancak gine de her türlü onun yaptığı yanlış bir durum. Gelip önce size sorması gerekir eğer ona sizin hakkınızda bir şey söylendiyse. Kafanıza takmayın yapacak bir şey yok. Sebepsizce bir anda soğumasının nedenini söylemesi gerek öbür türlü nasıl çözülecek bu durum.

Bilmiyorum. Ara tatilden döndük sebepsiz tavır yapmaya başladı. İlk hafta kaç kere sordum bir şey yok dedi. En son sorduğumda bir şey olmadı sadece konuşmadım dedi. Sonra normale döndü, diğer hafta yine soğuk yapmaya başladı. İşi oyuncak etti kısacası. İşin tuhafı sebepsiz yere biten 5. arkadaşlığım. Diğerleri de sebepsiz trip attılar, iftira attılar ve arkadaşlığı bitirdiler. Ne olduğunu bir türlü çözemedim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı