Aşı neden zorunlu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aşı neden zorunlu oluyor?
Ben aşının proje olduğunu düşünüyorum. Aşı olmaz isek okula gidemeyecekmişiz neden böyle zorluyorlar.
Bence nüfus azaltma projesi aşı ve korona, kişi sayısını 500 milyona indirmeyi düşünüyorlar.
Zorunlu olması çok mantıksız. Ben aşı olmak istemiyorum.
Siz aşı olacak mısınız?
Aşı olunca ölünüyormuş, olmayınca ölünüyormuş. Hastalık sayesinde herkes ölücekmi yani?

Ben aşı olmuycam sıkıysa almasınlar bakalım.
Ne yapacaksın? Agubugu🥺🥺

Aşı zorunlu değil. Aşı olmayan insanlar bazı şeylerden mahrum bırakılacak.
@okaykaya İsmin oyun kralı, yaşını da 31 girmişsin. Yaşını az çok tahmin edebiliyorum. Sana tavsiyem internette gördüğün her şeye inanmaman😁

mRNA aşı mantığını bilmiyorsunuz galiba. RNA türlerinden biridir mRNA. Messenger RNA diye geçer. Ayrık halde bulunan ribozom organelinin arasına gelir ve birleştirir. Ribozom organeli de bizim protein olarak bildiğimiz molekülleri sentezler. Enzimler protein yapılıdırlar ve antikorlar virüslerle savaşmak için enzimlere sahiptir. Yani anlayacağınız bize verilen mRNA molekülü gidip ribozomların arasına yerleşir ve vücuda bu hastalıkla nasıl savaşacağının tarifini bulunduran enzimin sentezlenmesinde yardımcı olur. Normal aşı mantığına sahip olduğunuzu düşünüyorum. Ayrıca Türk bilim insanlarının da içinde bulunduğu ve önder olduğu bir projeydi bu. İsterseniz olmazsınız ve halk sağlığını kendi sağlığınız ile beraber tehlikeye atarsınız. Aşı olmayanları okula almama gibi bir kural da bundan dolayı var başkalarının sağlığını riske atmamanız için. Siz bence bunu bir düşünün.

Ne yapacaksın? Agubugu🥺🥺

Aşı zorunlu değil. Aşı olmayan insanlar bazı şeylerden mahrum bırakılacak.
@okaykaya İsmin oyun kralı, yaşını da 31 girmişsin. Yaşını az çok tahmin edebiliyorum. Sana tavsiyem internette gördüğün her şeye inanmaman😁
Başkasını gönderirim yerime zaten dışarı çıktığım yok mahrum bırakılacakmis xd.

Eğer iğneden korktuğunuz için söylüyorsanız bir problem yok. Aksi durumda bir psikiyatri servisine başvurmanızda, destek almanızda büyük fayda var.

Olay aşı olmak veya olmamak değil. Aşının yan etkileri. Daha üzerinden 1 yıl bile geçmemiş. Ben bu yüzden olmak istemiyorum. Yan etkileri tam belirlenirse olurum.

Yasal ve tıbbi etik olarak kimseye zorla bir aşı veya ilaç verilemez fakat yine yasal olarak devlet toplum sağlığını koruyacak önlemleri almaya yetkilidir. Evet, aşı olmayacağım diyebilirsiniz fakat bunun karşılğında da devletin, toplum sağlığını korumak ve hastalığın yayılmasını önlemek için alması gereken o önlemlerle muhatap olursunuz, bu kadar basit. Gerekirse bazı mekanlara alınmamak da bu önlemlere dahil. Hiç kimsenin, inandığı komplo teorileri ya da yan etki endişeleri nedeniyle toplum sağlığını riske atma gibi bir lüksü yok.

Bunu bardakla, makale ile, bilimsel yazılar ile anlattık. Dediğiniz her iddiayı çürüttü ama hala ısrar ediyorsunuz. Bir insan niye ölüm tehlikesine katlanmak ister?

Siz aşı olmayarak toplum sağlığını tehlikeye attığınız için zorunlu.

Bir arkadaşımın arkadaşı, 24 yaşında, sizin gibi aşı falan olmam, kimse beni zorlayamaz diyordu. Dün akşam Corona nedeniyle apar topar hastaneye kaldırıldı. Durumu pek iyi değil şu an. Eminim ki düzelirse ileride aşı olmak isteyecektir. :) Şimdi bu konuda bile aşı olmam diyenler bir Covid olsunlar ben göreceğim onları.

Şunu da unutmayın ki aşı oldunuz diye Covid olmayacaksınız diye bir şey yok, yine olabilirsiniz. Fakat aşı olduğunuz için çok hafif geçireceksiniz, hatta hiç farketmeyeceksiniz.

Arkadaşının akıbeti hakkında bizi bilgilendirir misin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı