Aşı olacak mısınız?

Aşı olucak mısınız?

  • Evet

    Oy: 383 60,9%
  • Hayır

    Oy: 141 22,4%
  • Kararsızım

    Oy: 105 16,7%

  • Oy verenlerin toplamı
    629
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adamlar niye sorumluluk kabul etsin hocam zaten? Herhangi bir ilaç yan etki yapınca, firma sorumluluk alıyor mu? Almıyor.

Sence niye kabul etmesinler?

Etmeliler çünkü o ilaç üzerinden para kazanıyorlar. Bedavadan vermiyorlar o ilacı-aşıyı. Verseler bile gene bir şey fark etmez. Etmeliler çünkü patentini de formülünü de kendilerine saklıyorlar. (Bildigim kadarı ile tabii, yanlış biliyor da olabilirim.) Onların ürünü ve pazarladıkları bir ilaç-aşı. Arz talep meselesinde talebin haliyle yüksek olacağı zorunlu bir durumun içerisinde olmamız bu gerçeği değiştirmiyor.

Yani bu işin tek ilacı aşı deyip de ya da herhangi bir hastalığın tek ilacı bu haplar-sıvı deyip de, o yönde bir algı yaratıp sonrasında herhangi bir sağlık komplikasyonunda sorumluluk kabul etmiyoruz demek saçmalıktır. Bence. Kapitalizmin verdiği 'uyanıklık yapma' hakkını sorgulanamayacak doğrular üzerine inşa ederek sonuna kadar kullanmak gibi bir şey bu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle başınız sağ olsun.

Evet, bir aşının ortalama geliştirilme süresini göz önüne alırsak bu aşılar için şuan tüm dünya kobay gibi gözükmekte...

Önemli olan aşı olduktan sonra size ne gibi etkisi olduğundan ziyade, sizin çocuklarınız veya torunlarınızda ne gibi etkiler olacak ona bakmak lazım... Hiç çalışma yok.

Şimdi taşlarlar beni aşı karşıtı diye ama aşı karşıtı değilim asla!


Bu zaman kadar bir çok aşı oldum ama olduğum aşılar denenmiş ve güvenirliği geçerliği tam aşılardı. Böyle hiç yoktan iyidir mantığı ile ticaret amaçlı piyasaya sürülen aşılar değildi.

Saygılarımla. 🙌
Sosyal'de öyle bir kitle var ki, aşı olmayı düşünmüyoruz dediğin anda seni “Aşıyla çip takacaklar, yeğenim.” diyen adamlarla aynı kefeye koyup linçlemeye başlıyorlar, saçmasapan “hahaha” emojisi atıyorlar.

Ben de sizinle aynı görüşteyim. Bu aşılar bir yıldan kısa bir sürede çıktı. Bunlara güvenmek için bence epey saf olmak gerekiyor. Azıcık aklınını kullanan bir düşünür de işte nerede…
 
Hocam kaç arkadaşım aşı yüzünden öldü benim. Virüsün aşısı olmuyormuş zaten.
Forumda Trump'ın adamlarından olan bir mafyayla sorunu olduğunu iddia eden birileri daha vardı. Bu tür şeyler iyice salgın gibi yayılmaya başladı toplum arasında sanırım. :D

Sallayarak, bilmediğiniz konuyu araştırmadan başka birilerinin zırvalarını etrafa yayarak yaptığınız kötülüğün farkında bile değilsiniz güruh olarak. Yalan söylemek, yalandan manipüle etmek de son yıllarda iyice moda oldu.

Versene ölen arkadaşlarının isimlerini, tabipler odasından araştırayım. Bakalım nerede yaşıyorlardı, aşı olmuşlar mı, yaşları kaç, ne zaman ölmüşler?

Bir de virüsün aşısı olmuyor demiş... Araştır bakalım virüs kaynaklı olan kaç tane eskiden atalarımızın hayatına mal olmuş hastalığın %100 çözümü olmuş aşılar.
 
Son düzenleme:
Ailem oldu ve bir şey olmadı. Eğer sıra gelirse (ki zor) gideceğim.
 
Çevremdeki tanıdıklarımın yakınları olan iki kişi covid dolayısı ile entübede can verdi. Siz aklınızı kullanın(!) aşı olmayın.
 
Çoktan oldum bile.

16 Haziran sabahı Biontech oldum. 2. randevumu bile aldım 31 Temmuz'a şimdiden.

72 saat oldu neredeyse, 2 gün yaşanan kol ağrısı dışında bir yan etki yaşanmadı şükür.

Kesinlikle aşı olunmalı.
 
16 yaşındayım, sıra bana geldiği zaman hemen olacağım. Giden lise hayatıma üzülüyorum, bir an önce eski halimize dönmemiz lazım. O kadar kişi oldu, hiç de bir şey olmadı.
 
Çoktan oldum bile.

16 Haziran sabahı BioNTech oldum. 2. randevumu bile aldım 31 Temmuz'a şimdiden.

72 saat oldu neredeyse, 2 gün yaşanan kol ağrısı dışında bir yan etki yaşanmadı şükür.

Kesinlikle aşı olunmalı.

İçinizdeki çip harekete geçmiş olsa gerek :D
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı