Aşı olacak mısınız?

Aşı olucak mısınız?

  • Evet

    Oy: 383 60,9%
  • Hayır

    Oy: 141 22,4%
  • Kararsızım

    Oy: 105 16,7%

  • Oy verenlerin toplamı
    629
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu forumda hayatında hiç aşı olmamış birisi olduğunu sanmıyorum. Ülkede belirli yaşın üstünde olmamışlar vardır ama gençlere ne olduğunu gerçekten anlamıyorum.

Daha önce oldun ve sana neredeyse hiçbir zararı olmadı. Belki birkaç günlük ağrı. Birkaç günlük ağrıyı çok değişik nedenlerle zaten yaşadın. Bir kere daha olsa ölüyor musun yani.

Devlet baba bize randevu bahşederse ve o zamana kadar ecelim gelmezse olacağım.
 
Belki biraz saçma gelebilir ama ben bu virüsün boşuna çıkmadığını düşünüyorum. Aşı ile de uzun vadede insanların sayısını azaltacaklarını düşünüyorum.
 
Belki biraz saçma gelebilir ama ben bu virüsün boşuna çıkmadığını düşünüyorum. Aşı ile de uzun vadede insanların sayısını azaltacaklarını düşünüyorum.
Hocam, evde dört duvar üstünüze geliyor galiba, bayağı saçmalamışsınız. Az çıkıp dışarıya hava alın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkesin kendi tercihidir. Allah herkese akıl, fikir ve seçme şansı vermiş.
Tercih ayrı şey, başkalarından duyduğu zırvaları hiç araştırmadan etrafına yaymak, hiç olmamış şeyleri oldu diye yalan söyleyip milleti manipüle etmek ayrı şey. Buna tercih denilip önüne bakılmaz, bir şey söyleyen ya da düşünenlere bunun kaynağını sorduğunda sana kaynak olarak kendisinin ya da başkasının oturma organını gösteriyorsa sert tepki verilmeli.

Bir de o "arkadaşım aşı oldu, öldü" diyenler arkadaşlarının isimlerini versin bakalım. Tabipler odasından bir soruşturalım bakalım öyle biri gerçekten var mı, aşı olmuş mu ya da ne zaman ölmüş bir görelim.
 
Aşı oldum, hiçbir şey olmadı diyenleri anlamıyorum. Yani zaten şurda aşı olalı sadece birkaç ay olmuş. Tabii ki de bir şey olmayacak. Bizim bahsetmek istediğimiz uzun vadede ortaya çıkacak olan şeyler.
Aşı içindeki maddeler virüste bulunan yüzlerce çeşit mRNA ve proteinden sadece 1 tanesi. Özelliğini, görevini en iyi bildiklerimizden hem de. Eğer aşının kalıcı, uzun vadeli bir etkisi olacaksa, önce Covid’in çok daha can yakıcı, kimsenin beklemediği bir kalıcı etkisi olması gerekir. Her türlü aşı daha kârlı kalır yani.

Aşılar bağışıklık sistemini uyarır, bazen uyarılan bağışıklık sistemine bağlı olarak yan etkiler çıkar (mRNA aşıları için bir ihtimal olarak söylenen ve şu an araştırılan nadir miyokardit gibi) ardından da bağışıklık sistemi bu uyarılmayı hafızasına alarak durulur. Bu sebeple aşıların yan etkileri 2 ay içerisinde çıkar. Daha sonrasında çıkmaz. Çünkü ortada artık ne aşının maddesi kalmıştır, ne de aktive olmuş bir bağışıklık sistemi vardır. O mikroorganizmanın tanınmasını sağlayacak protein hafızaya atılmıştır.

mRNA dediğimiz şey vücut içerisinde protein ürettirip yok olan bir moleküldür. Aynı şekilde ğretilen protein de sonsuz ömürlü, kendi kendisne mutasyona uğrayabilen, kalıcı olabilen bir molekül değildir. Yani aşı vurulduktan kısa bir süre sonra, doğal süreç gereği ve bağışıklık sisteminin etkisiyle aşı içeriğindeki bütün maddeler yok olur.

Dolayısıyla uzun vadede bir etki çıkmasının hiçbir bilimsel dayanağı yok. Bu yönde bir beklentimiz olmasının hiçbir sebebi yok. Sadece “ya çıkarsa?” komplosu üzerine ortaya atılmış bir fikir.

mRNA dün keşfedilmedi. Yıllardır (1990’lardan beri diye biliyorum) çeşitli hayvan deneylerinde, hayvanlara mRNA verip enzim vs ürettiriyorlar. Zaten vücutta kalıcı olduğunu, herhangi bir istenmeyen beklenmedik sonucu olduğunu görseler bunu bildirmek zorundalardı, ve de bu şekilde risk oluşturacak bir aşı üretilmezdi, gerekli otoritelerden izin alamazdı.

Aşıdan korkan bir insanın, virüsten 100 kat daha fazla korkuyor olması gerekiyor. Çünkü aşının bütün içeriği virüsün küçük bir parçasından ibaret. Aşının yapabilip de virüsün yapamayacağı bir şey yok.
 
Aşı olmamak gibi bir seçeneğimiz var mı ki? Yani şu an geciktirebiliyoruz ama bir süre zorunlu olacağını tahmin ediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı