Aşı olacak mısınız?

Aşı olucak mısınız?

  • Evet

    Oy: 383 60,9%
  • Hayır

    Oy: 141 22,4%
  • Kararsızım

    Oy: 105 16,7%

  • Oy verenlerin toplamı
    629
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dayanabileceğim yere kadar dayanacağım ve daha fazla insanların aşı olmasını bekleyip onlarda gerçekleşen maddi/manevi durumlara ve ayrıcalıklara göre ben de BionTech aşısı olabilirim.
 
hocam bende 2 gun sonra gidiyorum ama coğu ilaca alerjim olduğundan anaflatik şok'a girme ihtimalinden dolayı askeriye gibi bir yerde aşı olmak istemiyorum. Donünce hastanede ani mudahale edilecek sekilde olmak benim için daha iyi gidince askeriyede olmamak için ne yapmalıyım.
Hocam aşıyı askeriyede yapmıyorlar, hastaneye götürüp orada yapıyorlar. Zaten askere giriş yaptığında sağlık testine gireceksin. Orada alerjilerini belirtisin.
 
Hayır hocam, Warband oynamıyorum. PC'm olsa bakabilirdim. İslam'ı savunduğumuzu hatırlıyorum. Ben de 2005'liyim bu arada. Ama geç başladığım için bu sene LGS'ye girdim. Siz kaçıncı sınıfa gidiyordunuz?
10. sınıf bu sene bitti, 11. sınıfa geçtim hocam. Konuyu pek fazla kirletmeyelim alakasız şeylerle hocam, tanıştığıma memnun oldum.
 
O 2 aylık süreç tamamlanalı yarım yıl oldu. 8 aylık bir süreçten söz ediyoruz artık hala ortada bir şey yok.

Ömrünü virüslere, aşılara, bağışık sistemine adamış, yıllarca bu alanlarda uğraşmış bilim insanları 2 ayı yeterince uzun süre olarak değerlendirirken sizin “güvenli olduğunu düşünmek için bile yeterli değil” demeniz elbette kendi fikriniz, ama gereksiz endişe içeren bir fikir, bunu belirtmek istemiştim. Kimseyi aşağılamak, hor görmek niyetinde değilim elbette, bu şekilde anlaşıldıysa kusura bakmayın ama bazı konuları işin uzmanlarına, ve de kitap, bitki özütü, özel poliklinik gibi işin “ticari” kısmında değil de üniversitelerde “bilim” kısmında yer alan uzmanlara bırakmak en doğrusu.
Haklısınız bence.Evet.Biraz kendimi meditasyona versem iyi olur sanırım bu süreçte, gereksiz endişelerimden ve kötülüklerimden arınabilmek için.Çok gereksiz konulara kafa yoruyorum yani, ya olucam yada olmayacağım uzatmanın ne anlamı var gerçekten.Olmayacağım tabi orası ayrıda.

Açıklamanız içinde teşekkürler ancak öyle anlamamıştım bunuda belirtmek isterim :)

Ben biraz öyle anlıyormuşum gibi sözcükleri seçmiş olabilirim sizde kusura bakmayın.

Özellikle bazı konularda o konuda işinin ehli olan kişilere güvenmek konusunda da haklısınız. Ancak ben doğru hatırlıyorsam tam olarak 'self healing' mucizesi olan doktor hanımı bu konuda referans göstermemiştim ve bu konuda ona güvendiğimi söylememiştim (Direkt olarak doktor hanımın paylaştığı veriyi ve iddiayı ona uygun bir açıklama ile paylaşmamış olmakla hata etmiş olabilirim tabi biraz, tweetinden yola çıkmıştım. Olaya sadece iddialar, incelenebilir veri ve bilgi paylaşımı gözü ile bakıyorum yani) ve bunun dışında, bazı konularda işinin ehli olan pek çok insan ve hali ile de bazen bu konular konusunda karşıt görüşlü insanlar olabiliyor. Uğur şahin gibi bir doktor tabii ki alaninda uzmandır ancak, bence alanındaki tek uzman olmayabilir. Yada en iyisi. En tanınan ve bilgili, işinin ehli olan uzman o olmayabilir. Biraz risk işi gerçekten. Kendi alanında uzman kişilerden çeşitli iddialar varken üstelik. Nobel ödüllü bir viroloğunda aşıya gerek olmadığına dair aksi bir yönde iddiası vardı mesela. Bu ilginç gelmişti bana gerçekten. Aynı konu hakkında işinin ehli olan uzman kişilerden farklı yada karşıt yorumlar vs.

Benim alanında uzman kişilerin yanında özellikle de onların aksi yönde 'yeterli değil' tarzı görüş belirtmem bayağı abes kaçsa da içimde kalmasından iyidir diyorum kendi kendime ehehe. Fazla iddialı olmaya çalıştığımdan dolayı değilde işte öyle düşündüğüm için oluyor genelde.

Bu arada evet bilim ilerlesin ilerlediği kadar, bu çok iyi bir şey.Ancak dediğim yanlış anlaşılmasın mesela lafım kimseye değilde, din ve allah tapıcılığı kadar bana bilim tapıcılığıda çok tehlikeli geliyor.Bu konuda konu kim yada ne olursa olsun sorgulamayı ve düşünmeyi seviyorum diyelim.
 
Son düzenleme:
Ben kararımı verdim, çocuklara vurmaya başladıklarında Sinovac olmak istiyorum.

Olup olmamak kişinin özgür iradesine kalmıştır. Olmak istemeyenlere cahil damgasını vurmak doğru değildir. Yan etkilerinden korkuyor olabilir ya da başka geçerli nedenleri de olabilir.
Genelleme yaparak diyorum. Elbete bazı kişilerde yan etki yaratabilir istisnalar vardır ama korku bir bahane değildir sadece benciliktir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı