Aşı olacak mısınız?

Aşı olucak mısınız?

  • Evet

    Oy: 383 60,9%
  • Hayır

    Oy: 141 22,4%
  • Kararsızım

    Oy: 105 16,7%

  • Oy verenlerin toplamı
    629
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kanıtım var demedim ihtimal var dedim çünkü eski hastaklıklarının aşıları sıkıntılı olabiliyordu 5-10 yıl sonraki nesili kısır bırakan aşılar olmuştu eskiden bununda ihtimalı var diyorum eğer kendini haklı çıkarma gözüyle okuyacaksan hiç okuma bence.
Bugün evden çıktığında kafana uzay çöpü düşüp ölme ihtimalin de var, evden çıkma bence.
 
Kanıtım var demedim ihtimal var dedim çünkü eski hastaklıklarının aşıları sıkıntılı olabiliyordu 5-10 yıl sonraki nesili kısır bırakan aşılar olmuştu eskiden bununda ihtimalı var diyorum eğer kendini haklı çıkarma gözüyle okuyacaksan hiç okuma bence.
Böyle bir şey yok. Aşı yan etkilerinin neredeyse hepsi 2-3 ayda çıkar, bu zamana kadar da hep böyle çıkmıştır, öyle 5-10 yıl sonrasını etkileyecek bir özellikleri yoktur. Domuz gribi aşısı vs hakkında çok hatalı bilgi var ortalıkta.
 
Nobel ödülü alıp kafayı kıran çok fazla bilim adamı var.
Büyük ihtimalle bahsettiğin kişi Luc Montaigner, aşıların gereksiz olduğunu çünkü sürekli yeni varyantların çıkıp aşıyı etkisiz kılacağını söylüyor. Buradaki sıkıntıysa virüs yayıldıkça yeni varyantlar çıkabilir, aşılarsa virüsün yayılmasını yani direkt olarak yeni varyantların çıkmasını engelliyor. Luc kendi görüşlerini hiçbir şekilde temellendirme ihtiyacı hissetmeden şu anda aşı karşıtlarının malzemesi olmuş durumda.

Diğer bir kafayı kıran nobel ödüllü bilim insanına örnek:
Linus Pauling: Vitamin takviyesiyle her türlü hastalığa çare bulunabileceğini söyleyip bunun hakkında kitap yazdı. ABD'de C vitamini satışı yoktan tavan yaptı. Fazla vitaminden dolayı hem kendisinin hem de birçok erkeğin prostat kanserinden ölümüne yol açtığının farkında değildi.

Birisine sırf nobel ödüllü diye güvenmek yapacağınız en büyük hata olabilir çünkü günümüzde adına "nobel hastalığı" dediğimiz bir sorun var, bu sorun nobel ödülü alan bilim insanlarındaki ün zehirlenmesinden kaynaklanıyor ve her konuda hüküm verebileceklerine inanıyorlar, dolayısıyla hakim olmadıkları veya yanlış olduğunu bildikleri halde konuştukları birçok konuyla insanları yanlış bilgilendirip kendilerini de rezil ediyorlar.

Araştırman için birkaç nobel hastalığından muzdarip bilim adamı;
  • Kary Mullis
  • William Shockley
  • Alexis Karrel
  • Peter Duesberg
Tavsiyeniz için teşekkürler.Nobellilerin bazılarının da kırık olduğunu öğrenmiş olduk sayenizde.Nobeli itibar, güven için ölçüm aracı olarak almamamız gerektiğini.Sadece aşıyı yapan üretici firmaya güvenilmesi daha doğru herhalde.Sorumluluk kabul etmeyeni hani.Görünüşe göre tek seçenek bu çünkü.
 
Tavsiyeniz için teşekkürler. Nobellilerin bazılarının da kırık olduğunu öğrenmiş olduk sayenizde. Nobeli itibar, güven için ölçüm aracı olarak almamamız gerektiğini. Sadece aşıyı yapan üretici firmaya güvenilmesi daha doğru herhalde. Sorumluluk kabul etmeyeni hani. Görünüşe göre tek seçenek bu çünkü.
Sadece aşıyı yapan üretici firmaya güvenin.
-Rashmore

Herhalde yapılan araştırmalar ve makalelerden yola çıkarak konu boyunca yazdıklarımdan sonra bunu dediğimi şüphesiz herkes anlamıştır, aydınlattığınız için teşekkürler.
 
Sadece aşıyı yapan üretici firmaya güvenilmesi daha doğru herhalde.Sorumluluk kabul etmeyeni hani.
Ya bakın bu da saçma bir inanış. Aşı karşıtlarının ortalığı paniğe vermek için kullandıkları bir cümle. Gerçeklik payı da yok.

Mesela antibiyotiklerin bazılarının aritmi yaptığını, kullanan bazı kişileri öldürebileceğini biliyor musunuz? Bazı ağrı kesicilerin dozdan bağımsız olarak böbrek hasarı yapabileceğini biliyor musunuz? Doğum kontrol haplarının pıhtı atımına sebep olup kullanan kadınları felç bırakabileceğini? Yan etki olarak yazar bunlar hep. Firmaya da dava falan açamazsınız. Bütün ilaçlar için geçerli bu. Altta yatan hastalığa da gerek yok.

Veya her ameliyatın ölüm riski vardır komplikasyonlara bağlı olarak, hastaneye yattığınızda size açılan damar yolu enfekte olup ölümünüze sebep olabilir. Doktora da dava falan açamazsınız.

Çünkü sağlık sektörü böyledir. Amaç insanları korumaktır. Beklenmedik yan etkiler, komplikasyonlar yüzünden zarar görebilirsiniz. 800 milyon kişiye aşı yapılıyor mesela, 800 milyonda 1 ne kadar düşük bir risk değil mi? Ama gerçekleşebilir. Ama baktığınızda COVID 180 milyonda 4 milyon kişiyi öldürmüştür. Fayda/zarar dengesi ve niyet önemlidir.

Dolayısıyla "firma aşıdan sorumluluk kabul etmiyor" sözü bir dezenformasyon, bir yalandır. Eğer bilimsel süreçte, almaları gereken bir önlemi almadıkları, otoritelere yalan söyledikleri, riskleri bile bile insanları tehlikeye attıkları öğrenilirse, sonuna kadar sorumlu tutulur ve cezalarını çekerler. Bundan hiçbir şey kurtaramaz o şirketleri. "Şirketler sorumluluk kabul etmiyor" diye bir durum yok yani.

İlaç ve aşı firmalarını, sağlık çalışanlarını "beklenmedik" ve "kontrol edilemeyecek, ön görülemeyecek" yan etkilerden ve komplikasyonlardan sorumlu tutacak olsaydık, kimse bu işleri yapmazdı.

Nobel alanlara güvenmeyin de demiyorum. Ama kime güveneceğinizi iyice belirlemelisiniz. Birisinin Nobel almış olması, her an her konuda her şeyi en iyi bildiği anlamına gelmiyor.
 
Son düzenleme:
Koronaya yakalandığım için belirli bir süre daha aşı olmama izin vermiyorlar. Ama antikor süresi geçtikten sonra koşa koşa aşı olacağım. Korona belasını çektikten sonra değil çip takmalarını wi-fi, bluetooth, FM radyo bile takacak olsalar sokakta "Süpeeeeer FM" diye dolaşmaya bile razıyım:)

Aşıyı reddedenlerin bence her türlü sosyal alandan men edilmeleri gerekli. Anca öyle anlarlar ciddiyetini.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı