Aşı olmak istemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de aşı olmuyorum. Çalıştığım şirket aşı zorunluluğu getirdi, aşı olmayanlar işten çıkartılacak dediler. Bunu duyan bazı kişiler gittiler apar topar aşı oldular, 3-4 kişilik küçük bir grup biz olmadık çıkartırlarsa çıkartsınlar başka iş mi yok dedik. Sonuç çıkartmadılar, gündeme dahi gelmedi henüz. Çıkartacaklarını da düşünmüyorum. Bu tarz şeyler genelde insanları teşvik etmek için yapılıyor. Geçen sene ya da ondan önceki sene de, 30 yaşına gelip evlenmeyenlere bekar vergisi gelecek dediler. Bir çok kişi gitti evlendi... Sonuç öyle bir şey gelmedi... Aşı zorunlu değilse, bu tarz saçma sapan uygulamalar yanlıştır. Zorunlu olduğu halde yaptırmıyorsan o zaman ayrı. Şimdi yapacakları tek şey, bir bildiri ile aşılar zorunludur diye açıklama yapmak. Zorunlu hale gelirse olurum, onun harici kendi rızam ile vücuduma henüz 1 yıllık hiçbir sonucu belli olmayan, bundan 5-6 yıl sonra bize neler yapabileceği kestirilemeyen aşıları olmayacağım. Millet aşı olduk diye ne ağızlarına maske takıyorlar ne sosyal mesafeye uyuyorlar. Ben aşı olmadım maskesiz kapının önüne bile gitmiyorum, insanlarla konuşurken en az 2-3 adımlık boşluk bırakıyorum. Aşı olmadığım için diğer insanlara nazaran bir tehdit isem bana yaklaşmasınlar. Hem ne dedi sayın sağlık bakanımız:

Korona virüse karşı elimizde çok güçlü bir koz var: 'YAKALANMAMAK'.

Yakalanmazsınız olur biter. :)

Zorundasın. Bedenin sana ait olabilir ama toplum sana ait değil.

Aslında bende olmak istemiyorum fakat korktuğum için. İlkokuldayken aşı olduğum zaman hasta olmuştum. O günden beri aşı olmaktan korkuyorum.

Kesin bir ithamda bulunmak istemem ama bazı söylentilere göre para karşılığı "bazı şeylerin" zararlı olduğunu veya tüketilmemesi gerektiğini iddia ettiği söyleniyor.

Pek sanmıyorum. Gördüğüm kadarıyla aklında ne varsa direk söylüyor.

Her hasta aşı olurken rıza formu imzalıyor, aşı karşıtlarına ahkam kesen araştırmadan ve sorgulamadan yoksun insanlar gitsin okusun onları.
Okudum, ilaç prospektüslerinde de yazan yan etkilerin üzerinde gördüğüm sadece tek bir uyarı var; hamile ve emziren kadınlarda klinik test sonuçları bulunmamaktır diyor. Baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, ateş, baş dönmesi gibi yan etkilerin olmadığı ilaç sayısı bir elin parmakları kadardır.

12 binde 1 alerjik reaksiyon riski, 90 binde 1 hastaneye yatışlı anafilaksi riski, İsrail miyokardi ile bağlantısını kanıtlarsa da hafif miyokardi riski 18 binde 1, ölümcül miyokardi riski 357 binde 1.

Alerjik reaksiyonla ilgili olan veri, ABD'de Biontech aşısı olmuş yaklaşık 2 milyon kişiden sonra toplanan veriler, birkaç bin kişilik test grubu değil. Hâlâ bağlantısı araştırılan miyokardi vakalarının oranı ise İsrail'de 5 milyon civarı insanda sadece 275 ve bunun sadece 14 tanesi ölümcül görünen düzeyde.

mRNA aşılarının şöyle bir eleştirilecek tarafı var şu ana kadar; hem ilk defa bu kadar geniş ölçekte kullanıldılar hem de 3. fazla çalışması aşırı kısa tutulduğu için bazı reaksiyonların önlenmesi mümkün olmadı. Yukarıda da ihtimalleri verdim, sen karar ver artık 1/40 hastalıktan ölme ihtimali ve virüs kaptığında başkalarına bulaştırma oranında 15 kat artış mı yoksa 90 binde 1 anafilaksi ve bağlantısı kesinleşirse 357 binde 1 ağır miyokardi riski mi?

Son düzenleme:
Ben de aşı olmuyorum. Çalıştığım şirket aşı zorunluluğu getirdi, aşı olmayanlar işten çıkartılacak dediler. Bunu duyan bazı kişiler gittiler apar topar aşı oldular, 3-4 kişilik küçük bir grup biz olmadık çıkartırlarsa çıkartsınlar başka iş mi yok dedik. Sonuç çıkartmadılar, gündeme dahi gelmedi henüz. Çıkartacaklarını da düşünmüyorum. Bu tarz şeyler genelde insanları teşvik etmek için yapılıyor. Geçen sene ya da ondan önceki sene de, 30 yaşına gelip evlenmeyenlere bekar vergisi gelecek dediler. Bir çok kişi gitti evlendi... Sonuç öyle bir şey gelmedi... Aşı zorunlu değilse, bu tarz saçma sapan uygulamalar yanlıştır. Zorunlu olduğu halde yaptırmıyorsan o zaman ayrı. Şimdi yapacakları tek şey, bir bildiri ile aşılar zorunludur diye açıklama yapmak. Zorunlu hale gelirse olurum, onun harici kendi rızam ile vücuduma henüz 1 yıllık hiçbir sonucu belli olmayan, bundan 5-6 yıl sonra bize neler yapabileceği kestirilemeyen aşıları olmayacağım. Millet aşı olduk diye ne ağızlarına maske takıyorlar ne sosyal mesafeye uyuyorlar. Ben aşı olmadım maskesiz kapının önüne bile gitmiyorum, insanlarla konuşurken en az 2-3 adımlık boşluk bırakıyorum. Aşı olmadığım için diğer insanlara nazaran bir tehdit isem bana yaklaşmasınlar. Hem ne dedi sayın sağlık bakanımız:

Korona virüse karşı elimizde çok güçlü bir koz var: 'YAKALANMAMAK'.

Yakalanmazsınız olur biter. :)
İşte tam da sizin kesiminizden bahsediyordum. Orta yaş üstü hiç bir araştırma yapmadan komplo teorilerinin hepsine inanan daha önce hiç bir bilimsel makale okumamış kişiler için dedikleriniz doğru. :D

Tamam biz ölürüz, siz dünyada yaşarsınız. :)

Akın akın içlerinden sövmeye gelenleri hissedebiliyorum. Ben de olmayacağım sıkıysa gelin yapın. Aşı karşıtı değilim sadece kendini kanıtlamış aşılara güveniyorum. Boşuna alıntılamayın boş mesajlarınızı yanıtlamayacağım.
Herhangi bir zorunluluk yoksa olmayacağım. Ama işin sonunda zorlayacaklar gibi geliyor. 3 defa korona olmuş kişilerle aynı evde kaldım. Sürekli dışarıdan iyi yemekler söyledikleri için daha enerjiktim. Bu sürelerde evde spor falan yaptım. Hiçbir şekilde etkilenmiyorum. Tek korona değil, antikor sayesinde hepatit olmayan bir insanım. Üniversiteler aşı olmayanlara kapanıyor. Yakında AVM'ler kapanacak gibime geliyor. Zaten aşı olmayana yurt dışı kapalı.
Biontech aşısı hastalığı bitirmek için değil hafifletmek için üretilmiş. . Biontech ve Sinovac'ın amacı sürü bağışıklığı sen o aşı vurulunca virüse dayanıklı oluyorsun,iyileşecksin diye bir şey yok. İnsanlar da bu yüzden gerek duymuyor ancak aşıya gerek var çünkü virüse dayanıklı oluyorsun yani öldürücülüğü azalıyor bu bile aşıyı olmak için yeterli bir sebep.
Tüm bilim dünyası bir araya gelip kısa sürede etkili bir aşı çıkartıyor ve bir grup insan çıkıp ben bu aşıyı olmayacağım diyor ve bu cahillikten başka bir şey değil. Aşının yeryüzündeki sildiği hastalıkları bir bakın sonra belki olmayı düşünebilirisininiz.

Okudum, ilaç prospektüslerinde de yazan yan etkilerin üzerinde gördüğüm sadece tek bir uyarı var; hamile ve emziren kadınlarda klinik test sonuçları bulunmamaktır diyor. Baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, ateş, baş dönmesi gibi yan etkilerin olmadığı ilaç sayısı bir elin parmakları kadardır.

12 binde 1 alerjik reaksiyon riski, 90 binde 1 hastaneye yatışlı anafilaksi riski, İsrail miyokardi ile bağlantısını kanırlarsa da hafif miyokardi riski 18 binde 1, ölümcül miyokardi riski 357 binde 1.

Alerjik reaksiyonla ilgili olan veri, ABD'de Biontech aşısı olmuş yaklaşık 2 milyon kişiden sonra toplanan veriler, birkaç bin kişilik test grubu değil. Hâlâ bağlantısı araştırılan miyokardi vakalarının oranı ise İsrail'de 5 milyon civarı insanda sadece 275 ve bunun sadece 14 tanesi ölümcül görünen düzeyde.

mRNA aşılarının şöyle bir eleştirilecek tarafı var şu ana kadar; hem ilk defa bu kadar geniş ölçekte kullanıldılar hem de 3. fazla çalışması aşırı kısa tutulduğu için bazı reaksiyonların önlenmesi mümkün olmadı. Yukarıda da ihtimalleri verdim, sen karar ver artık 1/40 hastalıktan ölme ihtimali ve virüs kaptığında başkalarında bulaştırma oranında 15 kat artış mı yoksa 90 binde 1 anafilaksi ve 357 binde 1 ağır miyokardi riski mi?
Hocam bu insanlar komplo teorilerine inanmaya bayılırlar. Sabahtan akşama kadar sosyal medyada sayfaların paylaştığı komplolara baka baka işte kendilerini bilgili sanıyorlar. Ellerine ne bir kitap almışlardır ne de bir emek edip makale okumuşlardır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı