Aşk lanet bir şey

O kişiyle hiç tanışmamak ister miydin peki? Buna evet diyeceğini düşünmüyorum çünkü birlikte geçirdiğin güzel zamanlar var ki ona bu kadar bağlanıp onun için üzülebiliyorsun. Hayatında üzülebileceğin birisi var olmuş, bunu hiç deneyimlememek ister miydin? Yaşayacağın güzel zamanları sana göstersem ve sonrasında ondan ayrılacağını ve çok üzüleceğini de söylesem yine de "hayır" der miydin?

Cevabın hayır ise aşağı kısmı okumana gerek yok. Cevabın "evet" ise devam edelim.

Bir tecrübe yaşarken sonunda nasıl hissedeceğini tahmin edebilirsin fakat sonunu tamamen bilemezsin. Bir tecrübe tamamen iyi veya kötü olamaz. En güzel yemeği bile yesen sana kötü diyebileceğimiz bir dönüşü oluyor. Isırıyorsun dişinde plak oluşuyor, yutuyorsun kalori olarak geliyor, ve çıkarman gerekiyor. Güzel bir yemek yerken bile göze aldığın bunca kötülükler var. Sen bir tecrübeye girdin ve sadece iyi şeyler olmasını bekledin, kötü şeyleri göz ardı ettin. Biliyoruz ki kötü bir tarafı olacak fakat sen bunu göz ardı ettin, ne kadar göz ardı edersen et yine de yaşamış oldun. Sevgilin ölmüş sanırım, belki de yaşayabileceğin en uç kötülüğü yaşamış oldun. Aşk da her deneyim gibi çift yönlüdür, iki kişi tarafından aynı şekilde yaşanmaz/hissedilmez. Yaşadığın tecrübeyi kabullenip üzüntünü dibine kadar yaşamalısın. Dersen ki "Deneyim ile sevgilimin ölmesinin bir ilgisi yok" o zaman ayrılmışsınız gibi düşünebilirsin.

Yukarıdaki "aşk boş iştir" yorumu beni üzüyor çünkü bu insanın gerçekten bir aşk yaşasa böyle düşüneceğini sanmıyorum. Birisi ile hayatını paylaşmak, sevgi ve ilgi görmek/göstermek, yaşayacağın duygu yoğunluğu bile aşk yaşamaya değerdir.

Bana soracak olursan, kız arkadaşın ile yaşadığın bütün tecrübeler için ona teşekkür etmelisin. İçinden bile olsa bir teşekkür çok iyi gelecektir sana. Bu beraberinde kabullenişi de getirir ve sana büyük bir rahatlama sunar. Eğer varsa bir yolun, yoluna devam et. Kendim de "aşk" duygusunu tattım, iyi ve kötü yönlerini gördüm, yaşadığım için pişman değilim. Benim içimdeki sevgi bitmedi, biteceğini de düşünmüyorum. İlişkiler çift taraflıdır ve en sağlıklısı uyum içinde olanıdır, benim ilişkim bir yerden sonra bu raddeden çıktığı için üzülerek de olsa ayrılmak durumunda kaldım.

Hâlâ "lanet bir şey" mi?

Aşık olduğun insanla bakışmak. Gözlerinden seni sevdiğini okumak. Sana derdini anlatması, beraber ağlayıp beraber gülmeniz, ufak tartışmalar, fikir ayrılıkları, medeni bir şekilde olayları çözmeye çalışmak, karşı tarafı kırdığını fark edip özür dilemesi, saatlerce konuşmak... Bunlar çok güzel duygular. Fakat her şeyde olduğu gibi bunun da bir sonu var. Bu konu hakkında yazmak istemiyorum çünkü sonlardan nefret ederim. Mutlu da olsa, üzücü de olsa bir şeyin bitmesi bana acı veriyor hala anlamış değilim.

Bu konuyu açtıktan 19 gün sonra kızdan ayrıldım. Her işte vardır bir hayır.

@LEGEND.35 hocam 15'li yaşlarımda olsam umursamam da bu yaşlarda biraz daha etkili oluyor sanırım.

@LEGEND.35 hocam 15'li yaşlarımda olsam umursamam da bu yaşlarda biraz daha etkili oluyor sanırım.

Şahsen ben bu işleri gerçekten gereksiz buluyorum 27 yaşındasınız tabii ama bana kalırsa bekarlık daha iyi aşk insanın oluşturduğu saçma histen ibaret gerek yok bana 20'li yaşlarında da tek olmayı planlıyorum zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı