Askere gitmek istemiyorum, ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Askerde kimseyi zorla savaşa göndermiyorlar. Kimseye dayak da atmıyorlar. Askerden korkma nedenin bunlarsa kafan rahat olsun. Ciddi psikojik sorunlar yaşıyorsan zaten askere almazlar eğer bahsettiğin gibi bir durumun varsa tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tosunum bu topraklarda yaşıyorsan ve nefes alıyorsan seve seve bu askerliği yapacaksın. Okusanda yapacaksın cahil olsanda yapacaksın. Bakma sen milletin artık eski askerlik yok demesine. Onlar dönemine ya da şansına göre bir şey görmemiştir. Askerde dayakta var, devrecilikte var, amelelikte var, erken kalkma var, mıntıka var, eğitim var, spor var, denetleme var, kötü yemek var, angarya iş var varda var. Biraz ezilip disipline gireceksinki sivilde adam olacaksın. Orda herkese göre iş var. Yok öyle bedavadan yaşamak. Kaldı ki Max. 6 ay askerlik yapacaksınız bu kadar.

Bir yandan üzülüyorum böyle mantık ve kişiliklerin olmasına. Bir yandan ise beddua ediyorum.

Ölümden korkarsın anladık. Ölüm sadece askerde mi var? Ölüm seni trafikte, yaya yolunda, evinde uzandığın yatağında, yüzdüğün suda, yediğin yemekle dahi yakalar. Neyin kafasını yaşıyorsunuz.

Fizik'i, psikoloji, kişilik olarak hazır olmayabilirsin. Kimse hazır olamaz bu duruma.
Sen askerlik görevini yapanların hazır olarak mı gittiğini sanıyorsun.
Siyaset uğruna daha kanları kurumayan şehitlerimizin ölüm korkusu yok mu sanıyorsun sen.
Atalarımızın geçirdiği savaşlarda ölüm korkusu yok mu sanıyorsun sen.
Atalarımız bu ülkeyi bize miras bırakmak için neler yaşadığını nelere katlandığını kimse anlatmadı mı sana.
Seni yetiştiren ailenin, eğitmenlerinin ben diyerek bir cümle yazmak isterdim şu an sana ama forum kulları gereği ne yazık ki yazamıyoruz.
Utanmadan konuyu açıyorsun. Bu konuyu onaylayan yetkili kişi artık kimse kulakları çınlasın.
Kaçtır buna benzer konuyu görüyoruz. Ne gerek var kardeşim böyle saçma sapan konuları, kişilerin mantığını görmek zorunda mıyız?

Ölüm korkusu olan karde0,ş sana şunu söylemeden sonlandırmak istemedim.

Türkiye cumhuriyeti kimliğini taşıyorsan eğer Vatan'i görevini yapmakla yükümlüsün.
Ben korkağım demeye devam edeceksen eğer çözümü basit aslında.

Ya pembe kimlik alacaksın ve böyle yaşayacaksın. ( Kadın olup ) askeri ve emniyet güçleri üzerinde görev alan insanların olduğunu asla unutma. Yangına dahi giden kadın itfaiye görevlilerinin olduğunu unutma. Bunları aklına getir ve biraz utanırsın belki.

Ya askeri şubeden hastaneye sevk isteyip çürük raporu alacaksın korkaklar gibi. Gerçek sağlık sorunları yüzünden askere gitmek isteyip gidemeyen vatandaşların olduğunu bile bile bunu yaparsan aslında korkak değil hain olarak kendini belle.

Ya da Türkiye cumhuriyeti vatandaşlık kimliğinden vazgeçip bu Vatan'dan gideceksin.

Dediklerinin %90 ı eskide kaldı ve tüm erkek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yaşı gelince askere gitmek zorunda

Kanka ben 18 Yaşındayım ama beynim ve ruhum 40 - 50 Yaşında çok olay yaşadım şu 18 sene içinde iyi kötü, belli ki sen bir şey yaşamamışsın hayatta hiç zorlanmamışsın ömrünün sonuna kadar böyle yaşayamazsın kendini rahatsız hissettiğin ortamlara sokmaya çalış korktuğun şeyleri yap inan hayat daha güzel bir yer olacak.
Bunların hepsini yaşadım ve iyi ki yaşamışım diyorum, şuan olduğum kişiyi oluşturmamı sağladı çünkü. Çok güzel yazmışsın eline sağlık.

İşte bak ben akıllı biri değilim. Bu yaşımda Enes Batur izleyen biriyim. O kitleye de direk "Gerizekalı" diyorlar zaten. Dikkat eksikliğim hat safhada. Karşımdaki kişinin dediği bazı şeyleri hafızama almakta bile zorlanırken, askerlik neyime?

Kardeşim niye gömüyorsun kendini bu kadar anlamadım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel kardeşim işin özü burada bize ağlamanın zırlamanın bir anlamı maalesef ki olmaz kötü algılaman için konuşmuyorum arkadaşların dediği gibi kimse isteyerek koşa koşa gitmedi ama bu vatani görev iste ya da isteme çok ciddi anlamda bir rahatsızlığın yoksa mecburisin ve artık 6 aya düştü ben uzun dönem yaptım 12 ay, kuzenim kalbimin altından bıçak yedi ölüyordu o adamı bile aldılar askere sen düşün gidersin muayenede dersin ben askerlik yapmak istemiyorum ciddi anlamda psikolojik sorunlarim var hastaneye gittim şu şu tanılar konuldu ona göre sana bir çözüm üretmeye calisirlar. Umarim istedigin sonuclar olur.

20 Yaşındayım, az önce e devlet üzerinden başvurumu yaptım.
Sağlık raporumuda alıp şubeye gidip işlemleri tamamlayacağım ve en kısa sürede gidip yapıp geleceğim.
Bizim milletimizin hala 6 aylık askere gidenleri savaşa falan gönderdiklerini, eziyet gördüklerini falan zannetmesi cidden çok gülünç.
Hayatı toz pembe gören bir sosyal medyamız olduğu için en ufak zorlukta ağlayıp, mızmızlanan bir nesil geliyor. Babama çok teşekkür ediyorum beni şımartmayıp, en kral imkanları olmasına rağmen tabiri caizse köpek gibi çalıştırıp bu hayata hazırladı.
İkimizde aynı yaştayız fakat aramızda tecrübe farkı var, bunu aşmak içinde en basitinden askerliğini yapıp 6 ayda hayatında hiç kazanmadığın tecrübeyi kazanabilirsin.
Korkma ve git askerliğini yap dostum.

Bu topraklarda yaşıyorsan paşa paşa yapacaksın askerliğini. Sadece ölüm askerlikte mi var? Hayır. Dayak falan da atmıyorlar. Eskide kaldı onlar. Bu görevi yerine getirmen gerektiğini düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…