Askerlik için yoklama kaçağı görünüyorum

torcak1

Hectopat
Daha fazla  
Az önce e-Devlet üzerinden yoklama kaçağı olduğumu öğrendim. 20 yaşındayım ve 3 senedir açık öğretim lisesine kayıtlıyım. Aktif öğrenci olarak gözüküyorumdur diye hiç askerlikle ilgili sorun çıkacağını düşünmemiştim. Bugün bir yere ikametgah belgesi atmam gerektiği için e-Devlet şifremi alıp siteye giriş yaptığımda asker kaçağı olduğumu öğrendim. Bu mesaj tam 7 ay önce geldiği için biraz korkuttu. Açık öğretimde de kayıt yenilemeyi unuttuğum için öğrencilik durumum pasif görünüyor ve kayıtlar 4 hafta önce kapanmış. Tecil ettirmemin hiçbir yolu yok mu? Ve 2 sene 2 kez spontan pnömötoraks geçirdim (akciğer sönmesi). Doktorlar ağır spor yapmamın zararlı olduğunu söylemişti. Bu durumun tecil ettirmeme faydası olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
3 yil tecil hakkin var egitim disinda. E devlet uzerinden tecil kaydi actirip saglik kontrolunden gecmen gerekiyor. Gerisi zaten M.S.B'nin sistemine dusuyor.
Teşekkür ederim ama o hak lise ve üniversiteden mezun olanlar için değil mi? Bulamadım öyle bir tecil hakkı

Halk eğitim merkezine giderek EK-C2 belgesi isteyeceksiniz, belgeyi şubeye götüreceksiniz. 3 yıl tecil hakkınız var. Sadece mezunları kapsamıyor diye biliyorum, yine de bir sorun halk eğitim merkezinde.
Pazartesi gidip sorucam teşekkür ederim. Öğrencilik durumum AÖL'ün sitesinde donuk olarak gözüküyor. O yüzden pek umudum yok ☹️

1. Bu hizmetten, 7179 sayılı Askeralma Kanunu gereğince bir öğrenim seviyesini tamamlayıp diğer öğrenim seviyesine başlamadan önce 7179 sayılı Askeralma Kanununun 20. Maddesine göre erteleme talebinde bulunmak isteyen vatandaşlarımız faydalanabilecektir.
Seni o zaman o okul kaydi kurtarir kurtarirsa.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı