Asosyalliğimi nasıl aşabilirim?

Kyroesthuskara

Centipat
Daha fazla  
Seneye 11. sınıf olacağım ve yaptığım hiç hobi vs. yok. Zevk aldığım bir şey de şu an için pek yok. Fazla arkadaşım yok, görüştüğüm hiç kimse yok. Ortaokulda 4 sene sürekli zorbalığa maruz kaldığım için dolayı sosyalleşmekten sürekli kaçındım şu anda sosyalleşmek istiyorum ama nasıl yapabilirim? Ya da tek başıma ne yapabilirim? PS5 aldım oynuyorum da evde yapılacak bir şey önermeyin kardeşim yok zaten eskiden sürekli yaptığım gibi evde kalmak istemiyorum, dışarı çıkmak istiyorum. Tek başıma dışarıda ne yapacağımı bilemiyorum, enstrüman çal demeyin zaten gitar ve biraz piyano çalıyorum. Kafeye gitmemi öneriyorlar ama tek başıma kahve içmek mantıklı gelmiyor ve denize gir falan demeyin zaten yapıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Seneye 11. sınıf olacağım ve yaptığım hiç hobi vs. yok. Zevk aldığım bir şey de şu an için pek yok. Fazla arkadaşım yok, görüştüğüm hiç kimse yok. Ortaokulda 4 sene sürekli zorbalığa maruz kaldığım için dolayı sosyalleşmekten sürekli kaçındım şu anda sosyalleşmek istiyorum ama nasıl yapabilirim? Ya da tek başıma ne yapabilirim? PS5 aldım oynuyorum da evde yapılacak bir şey önermeyin kardeşim yok zaten eskiden sürekli yaptığım gibi evde kalmak istemiyorum, dışarı çıkmak istiyorum. Tek başıma dışarıda ne yapacağımı bilemiyorum, enstrüman çal demeyin zaten gitar ve biraz piyano çalıyorum. Kafeye gitmemi öneriyorlar ama tek başıma kahve içmek mantıklı gelmiyor ve denize gir falan demeyin zaten yapıyorum.

Senin gibi sınıfında oyun oynayan bilgisayar ya da PS5 olsun kullanan varsa onlarla arkadaşlık kurabilirsin. Sınıfta çaktırmadan ilgilenen veya oynayanları bulunca yanlarında caktırmadan o oyunun hakkında konus veya bir şeyler yaz ama onlarda duysun. O arkadaş ortamını kazanınca zaten gerisi cok basıtlesıyor hocam.

tek başına eğlendiğin hobileri bulmuşsun zaten, senin ilgi alanınla ilgilenen insanlar ile takılmayı dene , zamanında senin durumları bende yaşamıştım kendi hobimle ilgilenen insanlarla takılıp sevdiğim hobilerin beni ben yapan bir şey oldugunu öğrendim

İletişim kurmakta mı zorlanıyorsunuz? Yoksa iletişim kurabilecek birilerini bulmakta mı? Aralarında çok fazla fark bulunmakta. Eğer iletişim kurabilecek birisini bulamıyorsanız çözümü çok basit. Karşınızdaki kişilerden sürekli ilk adımı beklemeyin. Bir seferlikte olsa ilk adımı siz atıp muhabbeti siz açın. İllaki birileri ile ortak bir şey paylaşıyor olursunuz.

Kardeşim biraz basit olacak ama bunun tek çözümü insanlarla iletişim kurmak maalesef. İster sanaldan, ister reel hayatından fark etmez. Tek çözümü insanlarla iletişim kurmak, konuşmak.

Ben de senin gibiydim fakat insan konuşa konuşa açılıyor. Saçmalamaktan korkma, düşüncelerini paylaşmaktan korkma, ortamda bilmediğin bir konu hakkında konuşuluyorsa soru sormaktan korkma.

Kendi ilgi duyduğun alanlardan insanlarla konuş fakat her zaman farklı şeyler konuşmak seni de geliştirir. Örnek olarak; Futbol bilmiyorsan futbol bilen insanla konuş. Öğret de, biraz araştır, soru sor vesaire. Kısacası iletisim kurmak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı