Assassin's Creed Serisi Başarılı mı?

Sizce Assassin's Creed Serisi Başarılı mı?

• Evet, güzel.

• Hayır, iyi değil.

• İdare eder.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Black Flag serisine kadar bütün oyunlarını beğenerek oynadım. Black Flag serisi AC'den nefret etmemi sağladı. Neden bilmiyorum ama hiçbir zevk vermedi bana o seri. Black Flag rezaletinden sonra oynamayı bıraktım ama son çıkan Origins için baya başarılı diyorlar. Belki tekrardan başlarım kim bilir.

AC serilerinin en başarılı oyunu benim gözümde Brotherhood hala. Oyun baya etkilemişti beni zira ölmeden önce Kolezyum'u canlı gözlerle görmek gibi bir planım var, hayırlısı.

Black Flag serisine kadar bütün oyunlarını beğenerek oynadım. Black Flag serisi AC'den nefret etmemi sağladı.
Black Flag bende de aynı etkiyi bırakmıştı. Bence bunu sebebi ana karakterin suikastçı olmaması. Paragöz bir pislikti aslında. Bu karakteri insan nasıl benimseyebilir ki ? Gemi savaşları eğlenceliydi ama, sonuçta AC'de kolay kolay yenilik görülmez.

Şu sıralar origins oynuyorum ve keyif alıyorum.

365 günlük bir yılın 360 kadarına Altair ile uyanıp Ezio ile uyuyorum. Çok açık konuşmak gerekirse serinin ilk 3 oyunu :Assasins Creed, II, Brotherhood üst düzey oyunlardı. Sizlere suikastçi ruhunu hissettiriyor, oyundan dışarıya çıkıp kafanıza bi kapşon taktığınızda adeta suikastçi hissediyordunuz. En azından durum benim için böyleydi. İstanbul temalı Revelations çıktığında bütün seri boyunca yaşanacak katliamı başlattılar. Osmanlı Türkçesi'ne yeterince özen gösterilmemiş oyunda saçma defans merkezleri oluşturulmuş-savunma savaşları yapılsa çok daha lezzetli olurdu-ve oyun genel olarak ''GRİ'' temasına büründü. Ezio yaşlandığı için daha az şey bekler oluyordunuz ama 20 yaşındaki delikanlılardan çok daha seri öfkeli ve ölümcüldü. AC 3 ile seriyi sevenleri ve umut bağlayanları birazda olsa neşelendirmeyi başardılar. Black Flag…. Black Flag ile durum çok daha güzel bir hale büründü. Serinin 4.oyununda canımı sıkan tek husus açık dünya oldu benim için. Black Flag den sonra oluşagelmiş hiçbir oyunda istediğim ruhu ve tadı yakalayamadım. Origins de saçmalıklarla doludur. En basitinden şöyle özetlemeliyim: Origins, kökenlerden bahsetmeliydi ve bu tüm Ezio üçlemesinde bize Adem ve Havva olarak yansıtıldı. Cennetten kaçış ve sonrası... Oysa köylü bir Wenja ile sağa sola koşuyor mızrak atıyor çakal kurt gibi saçma sapan canlılara sataşıyoruz. Brotherhood a kadar oyun camiasında ve gözümde çok köklü bir yer edinmiş seri, Black Flag sonrası bütün karizmasını yitirmiştir.

Assassin's Creed serisini Assassin's Creed oyuncusu formunda biri olarak oynarsanız zevk alırsınız. Seriye ortadan girerek ya da anlattığı Tapınak Şövalyeleri-Suikastçı savaşı hakkında temel bilgiye dahi sahip değilseniz, ne işlenişi anlarsınız ne de oyunu.

Oyunun kendine ait bir evreni var, şimdi koskoca Marvel Sinematik Evreni, Infinity War da en pahalı filmlerden biri, önceki 18 filmi izlemediysen hiçbir şey anlamıyorsun. Önceki 18 filmi izlemişsin ama araştırma da yapmışsın daha iyi anlamaya başlıyorsun. Açıkçası AC 2'yi 4, Brotherhood'u 5 kere bitirdim ama Syndicate'e kadar bir daha o zevki alamadım, Syndicate'in de hikayesi pek körükleyici değil. Seri daha iyi yerlerde olabilir miydi? Kesinlikle. Kötü mü? Hayır.

Black Flag, Unity ve Syndicate korkunç oyunlar.
Origins eh fena değil.
Ama hiçbiri o eski AC oyunlarının yerini dolduramaz.
Nasıl, Call of Duty WW2 güzel oyun ama bir Modern Warfare değil.

Sırf biz eğlenelim diye bedava mı çıkarsınlar oyunu tabii ki de ticari amaç için çıkıyor oyunlar, yoksa adamlar nasıl gelişecek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ticari amaçtan kasıt, oyunu düşünmeden önce parasını düşünmeleri. Oyun her sene gelenek haline getirerek çıkarması da bunu kanıtlar. Yani "ne yaparsak yapalım AC bu, bir şekilde para kazanırız." mantığı var. Onun dışında oyunu tabii ki de parayla satacaklar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…