Assassin's Creed Serisi Enleri

AC konusu açılmışken bir şey sormak istiyorum, hiçbir AC oyununu oynamadan rastgele birini oynarsam hikayeden mahrum kalır mıyım? Yani hikayeler birbiri ile bağlantılı mı?
 
Genel olarak AC 2, Black Flag, Valhalla harici tüm AC oyunları içi boş sürekli birbirini tekrar eden kötü bir oyundan ibaretler benim için. Oyunun en ilgi çekici yanı olan ISU'ların hikayesini yıllardır para sevdası yüzünden bir yere bağlamadılar. Öyle ki AC Valhalla'da oyunun asıl sonunu görüp tam idrak edebilmeniz için olan biteni animus anomaly denen 10 adet etkinliği yapmanız gerekiyor. Halbuki AC Valhalla en ilginç sonla biten ve günümüz hikayesine en çok gönderme yapan AC oyunlarından birisiydi. Bu kadar büyük potansiyelli bir oyunu bu kadar harcamayı zaten Ubisoft harici hiçbir şirket yapamazdı. Büyük ihtimalle bir sonraki AC oyununda da tıpkı her AC oyununda olduğu gibi günümüz hikayesini 3-4 dakika gösterip devam ettirecekler. Aslında her AC oyununda oyunun asıl ana hikayesini 3-4 dakika görebiliyoruz.
 
AC konusu açılmışken bir şey sormak istiyorum, hiçbir AC oyununu oynamadan rastgele birini oynarsam hikayeden mahrum kalır mıyım? Yani hikayeler birbiri ile bağlantılı mı?
Hepsinin hikayesi ayrı çöp olduğu için kalmazsın. Bağlantılı az oyun var, tabii Abstergo kısımlarını saymaz isen.
 
Zaten AC serisi Syndicate ile birlikte son buldu. Nerede tapınak vs suikastçı birliği, nerede o piece of eden savaşları.

Kalitesiz yapılmış Assassin's Creed filmi bile son oyunlarından daha kaliteli ve ana temaya uygun.
 

Abstergo piece of Eden'ı ele geçirmek için kurulmuş insanların Assassin atalarının anılarını yaşatıp saklı yeri bulmaya çalışan bir şirket diyelim.

Çoğu oyununda makineden çıktıktan hemen sonra Abstergo'da bulunuyoruz. Black Flag direk olarka abstergo ile bağlantılı.
 
Dost Kayaoğlu Odyssey'e 83 verdi.
Ben PS4 Slim'de iki oyunu da oynadım. Odyssey'i oyun adam akıllı yamalandığında (oyun 103 GB iken), Valhalla'yı çıktığı saniye oynadım. Ne bir bug, ne bir FPS düşüşü ve harika grafikler.
AC Valhalla, başka bir kırallık altına girmek istemeyen kuzgun klanını anlatıyor. Bunun nesi saçma?
Hikaye neden saçma?

Oyunun ana hikayesi geçmiş zamanda geçen hikaye bile değil. Teknik anlamda Ubisoft kendini geliştirdi ona lafım yok ben de çok az bug gördüm. Assasin oyunlarının anlatması gereken günümüz hikayesidir. Onu da para uğruna hiç ettiler. Assasinliğin lafı bile toplasan 5 dakika değildir Valhalla'da. Üstelik son getirdikleri yıl başı kar efektiyle beraber doku kalitesini düşüren tek firma olarak Ubisoft'u kutluyorum.
 
Oyunun ana hikayesi geçmiş zamanda geçen hikaye bile değil. Teknik anlamda Ubisoft kendini geliştirdi ona lafım yok ben de çok az bug gördüm. Assasin oyunlarının anlatması gereken günümüz hikayesidir. Onu da para uğruna hiç ettiler. Assasinliğin lafı bile toplasan 5 dakika değildir Valhalla'da.
İlk gününde gemiler havada uçuşuyordu bende.
 
İlk gününde gemiler havada uçuşuyordu bende.

Ben denk gelmedim hiç gelseydim de pek takmazdım ilerlememi engellemeyecek türden buglar ya da bu tip buglar beni oyundan soğutmaz. Hikaye ve oynanış anlamında eksikleri varsa gömerim o oyunu. Üstelik buglar düzeltilir her şekilde fakat koca oyunu bitirmemek için her sene asıl hikayeyi 3-4 dakika gösterip "darısı diğer oyunun başına" mantığıyla ilerlerseler o zaman gömmedik tarafını bırakmam işte. Bir tek bana günümüz hikayesi ilgi çekici geliyor olamaz ya. Öte yandan beğendiğim kısım da harta tasarımı. Yaşayan şehirden bahsetmiyorum sadece görünüş ve mimari. Ubisoft tüm AC oyunlarında bunu kusursuz yapıyor. Ekstra olarak aksiyon sisteminde devrim yaratacağız çok çeşitli olacak deyip de 20. saatten sonra kendini tekrar etmesi çok komik. Hadi oyun 30 saat 40 saat sürse bir şey demeyeceğim ama oyun 80 saat kadar sürüyor.
 

Geri
Yukarı