ASUS STRIX 1050 Ti'dan Gigabyte RX570'e geçmek mantıklı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Rx570, Rx470 olarak gözüküyor - Technopat Sosyal Bu zaten RX570'in RX470 çiplerinden dönme olduğunun bir ispatı bir çok forum bu şikayetlerle dolu.

Bu konuların hiçbirisinde şu anda öneren arkadaşların hiçbirisinin bir yorumu yok. Aynı şekilde RX570 konularını ne zaman açsam hep öneriyorlar. Ben marka sevici veya nefret eden bir insan değilim. İnsanlar yeni aldıkları kartlarıyla aylarca teknik servis kapısında sürünürken hala burada göz göre göre sorun çıkarma olasılığı diğer kartlara nazaran daha yüksek bir kartı önermeniz doğru değil. Daha buraya yazmadan önce olan yorumumda yeni seri AMD ekran kartlarının iyiliğinden bahsettim. Meraklısı açıp okuyabilir. İyiye iyi, kötüye kötü diyemedikçe yanlış bilgilendiririz ve insanları mağdur ederiz. Ben kendi adıma bunu yapmam.

Coil Whine'dan ikinci kez iade istemiyle RX 590'ını servise göndermiş biri olarak söylüyorum. :D RX serisi performanslı fakat f/p olması nedeniyle bazı kusurları bulunan kartlar. Bunu ben de biliyorum. Fakat RX 570 ile 1050Ti'ın şuanki performanslarını karşılaştırırsak 570 önde olur her durumda.

Elinde ASUS rogstrix gibi bir markanın zamanının F/P kralı bir kartı var. Soğutması mükemmel oyunlarda biliyorum 60 dereceyi dahi görmüyor. Güç tüketimi düşük stabilitesi yüksek bir kart. Şimdi gideceksin ikinci el ne idüğü belirsiz, sıfırını alırken dahi insanların acaba dediği sorunlu bir kartı alacaksın. Bunun daha yazılım boyutu var, onu geçtim 80 dereceleri gören sıcaklığı var, WattMan'ı var, var oğlu var. Bu kartı alan AMD fanboyları bile kullan-at olarak nitelendirdiği bu kartı 10-15 FPS için alacak mısın gerçekten? RX570 ile ilgili konuları aç şöyle bir göz at. Buna rağmen bir şeyler parlamazsa kafanda al dostum ne diyelim. Bana soracak olursan GTX1650 Super gibi bir kart varken piyasada kesinlikle yüzüne dahi bakılmayacak bir kart. İkinci el kartını sat, üzerine biraz para biriktir. Eli yüzü düzgün bir kart al. Hem güncele kavuşursun hem de düzgün bir kartın olur.
RX 570 dediğin kart 1050Ti'den çok daha güçlü bir kart. Kaldı ki yazdığın sorunların hepsi kronik değil öyle bir şey olsa millet neden RX 570 alsın. RX 570'i kullan at olarak nitelendiren kim örneklerini gösterebilir misin? Teknik bilgi demiş birde.

Elimde ASUS STRIX 1050 Ti mevcut satarsam alıcı var ve Gigabyte RX570 4 GB satan birini de buldum her şey hazır. Sizce geçmeli miyim? Satıcı RX570 ile mining yapılmadığını söyledi. İşlemcim i3 6098P RX570 ile darboğaz yapar mı?
İncele istersen 😊

6 ay önce açılmış konuları atma sebebin fanboyluğundan olsa gerek.
Moderatörlüğüne yakışır hareket ediyorsun gerçekten. Ben rastgele geçmişten yorumlar aldım koydum birincisi, ikincisi attığım yorumların yarısından fazlası yazılım kaynaklı, yazılımla düzeltilebilecek problemler değiller. Moderatör olduğuna göre sende farkındasındır bunun. Buna rağmen böyle bir yorum yapman ayıp. Sayfanın kurucuları, "RX570 problemli bir kart önermiyorum." derken moderatörlerin kalkıp ikinci el bir kartı, üslubunu bozacak şekilde savunması ilginç.

Moderatörlüğüne yakışır hareket ediyorsun gerçekten. Ben rastgele geçmişten yorumlar aldım koydum birincisi, ikincisi attığım yorumların yarısından fazlası yazılım kaynaklı, yazılımla düzeltilebilecek problemler değiller. Moderatör olduğuna göre sende farkındasındır bunun. Buna rağmen böyle bir yorum yapman ayıp. Sayfanın kurucuları, "RX570 problemli bir kart önermiyorum." derken moderatörlerin kalkıp ikinci el bir kartı, üslubunu bozacak şekilde savunması ilginç.
Üslubuma uygun konuşuyorum anlamak istemeyen sensin. RX 570 Sorunlu bir kart değil. Yazılım çözülebilir. Donanımsal herhangi bir sorunu yok tabii alınan modele göre değişir. Eğer tartışmaya devam edecek isen ceza vermek zorunda kalacağım. Özellikle yanlış bilgilendirme konusunda.

Evet. Şimdj sen RX570'e geçersen aldığın performans fazla değişmez çünkü işlemcin düşük kalıyor. Ek olarak 1050 Ti tamam daha az FPS alıyor ama verdiği FPS'de çok daha stabil.
Ve 1050 Ti güç tüketimide az ve ısınmıyor. Driver konusunda zaten 1 adım önde. Bakın açık açık söylüyorum AMD karttan NVIDIA'ya geçtikten sonra rahatladım.
Ama eğer kartı stabil tutmak için vakit harcayabileceksen tabii ki RX570'e geçilebilir.
Sana kalmış ben olsan geçmezdim zaten işlemcide yetersiz.

Üslubuma uygun konuşuyorum anlamak istemeyen sensin. RX 570 Sorunlu bir kart değil. Yazılım çözülebilir. Donanımsal herhangi bir sorunu yok tabii alınan modele göre değişir. Eğer tartışmaya devam edecek isen ceza vermek zorunda kalacağım. Özellikle yanlış bilgilendirme konusunda.
Üslubum, düzgün ve yanlışlığını ispat edemeyeceğiniz bilgiler paylaşıyorum. Büyük bir ihtimalle sen beni bilmiyorsun. 😄 Banlayabilirsin emin ol bu haksız banın için bende gerekeni bir iki gün içerisinde Berker bey ile görüşüp yapacağım.
@apkalipto Buyur kardeşim Inno3D GeForce GTX1650 Super Twin x2 OC 4GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı böyle bir kart var piyasada, 4 yıl öncesinin teknolojisine para verme. 300-400 lira para biriktir eli yüzü düzgün bir kart al. O karta geçene kadarda elindekini kullanmaya devam et.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı