ASUS VG24VQR monitörde Ghosting oluyor

Neden aldınız hocam sorunlu monitör. Almayin aldırmayın. Bu fiyata daha iyileri var.

Ayrıca Shadow Boost'u (gölge güçlendirmeyi) açarsanız ghosting az da olsa azalıyor.

Hocam özellik bakımından ne istersem karşılıyordu Curved istiyordum ve pivot olsun istiyordum fiyat bakımından da bütçeme uygundu.

Evet 3 Gün araştırma sonunda,kimsenin yazdığı çözüm olmayınca aradım taradım çözümü buldum. Ghosting Sorununu %95 Çözdüm. İşlemleri Yaptıktan Sonra Oluşacak Görüntüyü Beğenmeyebilirsiniz Sadece Hafif Parlak Oluyor Onun Dışında Mikemmell...

(AYARLAR NVİDİA KARTTA DENENMİŞTİR. AMD KARTLARA UYARLAYABİLİRSENİZ ÇALIŞMA OLASILIĞI OLABİLİR)

1-Öncelikle Monitörün Osd Ayarlarını Komple Sıfırlıyoruz... Tamamen Fabrikadan Geldiği Gibi Oluyor..

2- Manzara Moduna Alıyoruz.

3- Parlaklık 90
Kontrast 80
Renk doygunluğu 30
Renk sıcaklığı
R 100
G 85
B 100
Cilt tonu doğal

Şeklinde Ayarlarımızı Yaptıktan Sonra.

Netlik-60
Trace Free 60
Vivid Pixel 0
Ascr Kapalı
Elmb Kapalı
Free Sync Açık

Buraya Kadar Olan İşlemler Çok Aşırı Önemli Değil Bunları Zaten Denediniz Ve Bir Sonuca Ulaşamadınız.

5- NVİDİA Denetim Panelini Açıyoruz,
Masaüstü Renk Ayarlarını Ayarla Bölümüne Giriyoruz.
Kullandığımız farklı monitör varsa Asus VG24VQR Monitörü Seçiyoruz.
Renk Hassasiyeti Referans Modunu Geçersiz Kıl Kutucuğunun Tik ini Kaldırıyoruz.
Renk Kanalı Tüm Kanallar Seçiyoruz.

5-1.Aydınlık %80
5-2.Kontrast %70
5-3.Gama 1.00
5-4. Digital Vibrance +%50
5-5.Renk Tonu 0 Derece.

Beyaz Temalı Şuanda Gördüğünüz Forum Gibi Yerlerde Biraz Kutucuk Görme Sorunu Olabilir. Ancak %95 Oranında Ghosting Sorunu Çözülebiliyor. Hatta Ayarları Aşırıya Kaçarsanız %100 Çözülüyor Ancak Tavsiye Etmem.

Sağlıcakla Kalın.

AMD Panellerde Yine Aynı Ayarların Bulunduğunu Düşünüyorum Kurcalayın. Kurcalamaktan Korkmayın.

Evet 3 gün araştırma sonunda, kimsenin yazdığı çözüm olmayınca aradım taradım çözümü buldum. Ghosting sorununu %95 çözdüm. İşlemleri yaptıktan sonra oluşacak görüntüyü beğenmeyebilirsiniz sadece hafif parlak oluyor onun dışında mikemmell...

(Ayarlar NVIDIA kartta denenmiştir. AMD kartlara uyarlayabilirseniz çalışma olasılığı olabilir)

1-öncelikle monitörün OSD ayarlarını komple sıfırlıyoruz... Tamamen fabrikadan geldiği gibi oluyor.

2- manzara moduna alıyoruz.

3- parlaklık 90.
Kontrast 80.
Renk doygunluğu 30.
Renk sıcaklığı.
R 100.
G 85.
B 100.
Cilt tonu doğal.

Şeklinde ayarlarımızı yaptıktan sonra.

Netlik-60
Trace Free 60.
Vivid pixel 0
Ascr kapalı.
ELMB kapalı.
Free Sync açık.

Buraya kadar olan işlemler çok aşırı önemli değil bunları zaten denediniz ve bir sonuca ulaşamadınız.

5- NVIDIA denetim panelini açıyoruz,
Masaüstü renk ayarlarını ayarla bölümüne giriyoruz.
Kullandığımız farklı monitör varsa ASUS VG24VQR monitörü seçiyoruz.
Renk hassasiyeti referans modunu geçersiz kıl kutucuğunun tik ini kaldırıyoruz.
Renk kanalı tüm kanallar seçiyoruz.

5-1.aydınlık %80
5-2.kontrast %70
5-3.gama 1.00
5-4. digital vibrance +%50
5-5.renk tonu 0 derece.

Beyaz temalı şu anda gördüğünüz forum gibi yerlerde biraz kutucuk görme sorunu olabilir. Ancak %95 oranında ghosting sorunu çözülebiliyor. Hatta ayarları aşırıya kaçarsanız %100 çözülüyor ancak tavsiye etmem.

Sağlacakla kalın.

AMD panellerde yine aynı ayarların bulunduğunu düşünüyorum kurcalayın. Kurcalamaktan korkmayın.

Teşekkür ederim. Güzel bir araştırma olmuş. Ben gölge güçlendirmeyi 3.seviyede kullanarak biraz olsun çözmüştüm. Şimdi sizin yaptığınızı deneyeceğim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı