Başarılı Kurulum ASUS X550JK-XO012D | Mac OS X Yosemite 10.10.4

BIOS'ta yapılan ayarlar;
  • VT-D: Disable
  • xHCI Mode: Smart Auto
  • Secureboot: Disable
  • UEFI: Enable
Çalışmayanlar;
  • Wi-Fi
Kurulum imajı (laptop): OS X 10.10.4 Yosemite RAW Kurulum İmajı | Technopat Sosyal
Kurulum imajı (laptop)(güncel): OS X 10.10.5 Yosemite RAW Kurulum İmajı

Asus X550JK Kext Paketi: Yandex.Disk

Asus X550JK Config: Yandex.Disk

Ekran Resmi 2015-08-11 15.07.29.png
 
Son düzenleme:
Verdiğim Config ve Kext paketini kullanın. Boot ettiğiniz kısımda kullanın mutlaka. USB'den Boot ediyorsanız USB içindeki kext dosyasına kurun Kext'leri. Kext dışında Config de zorunlu HD4600'ü tanıyabilmesi için. Eski Config'i silip yerine paylaştığım Config'i kurun.
 
Dediğiniz şekilde yaptım ve durum bu, sistem çok düşük çözünürlükte ve bir kasma sorunu ile çalışıyor. HD4600'ü tam performans kullanmaması sebebiyle.. Yardımlarınız sebebiyle teşekkür ederim fakat pes etme gibi bir niyetim yok..

Yok hocam maalesef değişen bir şey yok..

Ekran Resmi 2015-08-31 07.30.13.png
 
Emin olmak için soruyorum:
Yukarıda verilen kext' leri USB/ EFI / CLOVER / kexts/10.10 içine attın değil mi?
HDD/ System / Library / Extensions içine herhangi bir şey yüklemedin daha?
Yine konuda verilen config.plist dosyasını USB / EFI / CLOVER içindeki ile değiştirdin.
Sistem BIOS ayarlarını yine konudaki gibi yaptın.
Sistemi hala USB ile başlatıyorsun?
 
HDD/ System / Library / ExtensionsExtensions dizinine herhangi birşey yüklemedim ve diğer hepsini yapdım. Evet config.oluştu değiştirdim ve halen USB üzerinden başlatıyorum..
 
Sistemin konudaki sistem ile aynı ise sorunsuz kurulması lazım.
Şöyle deneyelim. Temiz kurulum yapalım: BIOS Load Default ayarlara çek. Ardından OS X için gerekli düzenlemeleri yap. Ardından OS X 10.10.5 Yosemite RAW Kurulum İmajı ile kurulumu yap. Kurulumdan sonra sisteme herhangi bir şey kurmadan USB içine konudaki kext ve config dosyalarını entegre edelim. Bakalım bu bir şeyi değiştirecek mi.
Ayrıca sistem donanım bilgilerini bir paylaşır mısın?
 
10.10.5 RAW imajını indirerek Win32DiskImager aracılığıyla USB'ye yazdım. Daha sonra boot etmeyi denedim ve çalıştırdım fakat kasma ve çözünürlük sıkıntısı olduğunu gördüm kurulum ekranında. Daha sonra yazınızdakileri uygulayıp sonra kuruluma başlayayım dedim.

USB'ye girerek;
1.
Verdiğiniz kext'leri EFI > CLOVER > kexts > 10.10 klasörünün içine attım ve dosyaların üzerine yazdım. (ki boot etmedikten sonra klasördeki tüm dosyaları silerek sadece sizin dosyalarınızı atarak da denedim, sonuç yine başarısız oldu)
2. Daha sonra verdiğiniz config.plist dosyasını EFI > CLOVER klasöründeki ile değiştirdim.

BIOS ayarlarını aşağıda belirttiğiniz gibi yaparak USB 2.0 üzerinden USB'yi UEFI olarak başlattım. (daha sonra default ayarlara alıp tekrar aşağıdakileri yaptım fakat yine sonuç alamadım)
  • VT-d: Disable
  • XHCI Pre-Boot Mode: Smart Auto
  • Secure Boot: Disable
Fakat sizin dediğiniz aşamaları uyguladığımda boot etme seçeneğini seçiyorum ve birçok kez denedim, her seferinde bilgisayar yeniden başlatılıyor. Ek olarak şuan sistemimde Windows 10 EDU kurulu.
 
Merhabalar konuyu hortlatıyorum neyse. Ben de aynı şekilde kurulumu gerçekleştirdim. Klavye fn tuşuna kadar herşey çalışıyor ama ekran kartını tanımlatamadım. Sistemi USB ile başlatıyorum ve sürekli USB ile başlatmayı düşünüyorum. Bunun dışında linkte verilen kextleri "kurduğum diske" attım. Config dosyasını da aynı şekilde kurduğum diskteki ile değiştirdim fakat ekran kartım halen daha 3 mb olarak gözükmekte. Donanımım da oldukça iyi i5 2.8 ghz 12GB RAM falan fistan işte.
Şimdi beyler benim ne yapmam gerekiyor? Bir cahile anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.
 
Yeni 10.11 kurulumunu yaptım. Ekran kartını forumdaki rehbere göre tanıttım fakat ufak takılmalar oluyor. Giriş ekranı belirirken beyaz çizgiler çıkıp kayboluyor. Bir de cihaz uykuya geçmiyor. Bunlar haricinde her şey güzel. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı