Atatürk Neden Sevilmiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uğur hangi Avrupa köyünden geliyorsun bilmiyorum ama kemalizm saçmalıktan ibaret. Atatürk'ü seven birisi kemalist olmak zorunda değil. Kemalistlerin Atatürk'e taptığını kendi gözümle görüyorum.
Kemalizm diye bir şey yoktur siyaset olacak ancak, CHP'li olmak vardır. Onlarında dediğiniz gibi zeka seviyeleri ortada. Çoğu işletme mezunu kişiler.
 
Dediği çok değişik şeyler var. Bir bakmanı öneririm, hepsi de kaynaklıdır.

Nesin ateistti ve Atatürkçü bir adamdı. Tam yerine oturmuş biz sözdür.
Klasik ateistlerin Atatürk'ü seven herkesi ateist yapma çabaları işte. Kimsenin sözüne itibar etmek zorunda değiliz. Görünüşe göre sen de ateistsin galiba, fazla uzatmaya gerek yok.
 
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil diyen büyük hümanistler gelmeden söyleyeyim, bir ülkenin kurtuluş hareketinde halkın en büyük önderi olan kişiyi sevmek zorundasınız. Köşenizde ağlayabilirsiniz. Yüzlerce yıl Atatürk ismi söylenecek, yüzlerce yıl Atatürk resimleri sergilenecek.
Atatürk'ü neden sevmiyorsunuz sorusuna da bir çok yanıt verebilirler, başta gelecek olan da içki içmesi konusudur. Bir kişinin içki içip içmemesi de kimseyi bağlamaz. Gidin kendinize bakın. Bir de Osmanlı'yı yıktı diye sevmeyenler var. Osmanlı zaten yıkılmış bir devletti, bunu unutuyorlar. Fesli delilere üstad diyenler var, zaten onlar apayrı bir konu.
Atatürk düşmanı, Atatürk'ü sevmeyen bir kişiyle ben muhattap dahi olmam. Gözümde en büyük cahillerdir kendileri.

Sadece kendi tarihini bilmekten aciz insanlar Osmanlı'nın bir geleceği olabileceğini düşünürler. Dış güçlerin Osmanlı için planları açıktır; böl ve sömür.

Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda bile Osmanlı'nın borçları peşimizi bırakmamıştır. 1950'li yıllara kadar o borçler seve seve ödenmiştir.
 
Uğur hangi Avrupa köyünden geliyorsun bilmiyorum ama kemalizm saçmalıktan ibaret. Atatürk'ü seven birisi kemalist olmak zorunda değil. Kemalistlerin Atatürk'e taptığını kendi gözümle görüyorum.

Hepsi olduğunu düşünmüyorum ancak bir kısmı için doğrudur.
Bkz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Gerçekten hangi kafa ile bir insana tapmayı mantıklı bulmuş bilemiyorum. Atatürk biyolojik olarak ondan hiçbir üstünlüğü olmayan bir varlık üstelik.
 
Değişik dediğin sözlerin hepsini arkalarım. Bir çok söz kazım karabekir gibi insanlara söylenmiş zaten. Din dediğin şey insanın kendi içinde yaşadığı şeydir, kimseyi bir din hakkındaki görüşleriyle yargılanamaz.

Zaten yargılamıyorum. Eleştiri ve ithamlar var.
Bir Müslüman dinine ve peygamberine laf söyleyen birisine hoş bakamaz anlaması zor değil.

İnancı kimseyi ilgilendirmez ama inanca edilen söz ilgilendirir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı