Atatürk olmasaydı ne olurdu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mustafa Kemal özel biri fakat orasını bilemezsin. Belki başka birisi çıkar aynı şeyleri yapabilirdi. Bu şey gibi 10. dakikada oyuncun kırmızı görmüş, maç berabere bitmiş o görmese yenerdik söylemiyle benziyor. Nereden biliyorsun neyin, nasıl olacağını? Belki daha iyi, belki çok daha kötü olabilirdi. Bunlar hep ihtimal.
 
Sevr yırtılıp atılamayacağı için sıkıştırıldığımız ufacık bölgede kukla bir yönetim olup, diledikleri gibi oynatırlardı. Uzun lafın kısası, adına "devlet" diyemeyeceğimiz sömürge bir "hiç" olurduk.

Şimdi Cumhuriyet topraklarında doğup, büyüyüp ekmek yiyen maymunlar Cumhuriyet devrimi ve Atatürk'e dil uzatma karaktersizliğini gösteriyorlar. Örneği çok, ama olsun. Bu dünya kimseye kalmamış.
 

Soruna gelecek olursam savaş 1 kişiyle kazanılmaz! nasıl bilgisayarın beyni var (anakart) savaştaki liderimiz önderimiz de ATATÜRKTÜ her başarının ardında bir güç vardır derler ya bizim gücümüz Mustafa Kemal idi.
 
Arkadaşlar ben kesinlikle Atatürk düşmanı degilim hatta atatürkçü bir gencim sadece Atatürk olmasaydı ülkenin hali ne olurdu diye merak ettim.
 
Mustafa Kemal özel biri fakat orasını bilemezsin. Belki başka birisi çıkar aynı şeyleri yapabilirdi. Bu şey gibi 10. dakikada oyuncun kırmızı görmüş, maç berabere bitmiş o görmese yenerdik söylemiyle benziyor. Nereden biliyorsun neyin, nasıl olacağını?

Dikkat edersen arkadaş "sizce?" İfadesini kullanmış herkesin görüşünün farklı olabileceği bir konu ve dolayısıyla belirsizlik var kimse kesinlik belirtemez zaten. Belki de Atatürk olmasaydı şu an dahi dünya gücü olurduk kimse bilemez.
 
Atatürk'ün yanında büyük kumandanlar vardı illaki biri çıkar halk kurtuluş mücadelesi verirdi ama daha mı iyi olurduk daha mı kötü yoksa işler yarıdamı kalırdı orasını bilemem. Şurası net adımız yorgo falanda olmazdı. İstiklal savaşını Atatürk ve halk yaptı bunu atlamamak gerek.
 
Büyük ihtimal ile şu an hiç birimiz olmazdı kelebek etkisinden dolayı tabi bu bilgiyi neden verdim bilmiyorum ancak Atatürk olmasaydı Türkiye ya da Osmanlı olarak kalmayacağımız Allah'ın emri.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı