Atatürk'e hakaret eden 17 yaşındaki çocuğa 3 yıl hapis istemi

Kanunlar tapınılacak, dosdoğru şeyler değiller. Hala kanun da kanun diyorsunuz. İktidar maşası yasaları burada olumluyorsunuz.

Yani amacınız size doğru gelebilir, Ata'ya sahip çıktığınızı da zannedebilirsiniz. Bunlar olabilir. Niyetiniz güzel de olabilir. Bunları bilemem ama istikametiniz yanlış. Atatürk'ün heykeline veya fotoğrafına zarar vererek, ona küfür ederek vs. bu tip maddi olarak da değersiz meseleler üzerinden yine Ata'nın mirası yıpratılamaz. Mümkün değil.

Ha nasıl yıpratılır, onu da açayım: Heykeline ve fotoğrafına anlam yükleyerek mesela. Bizzat kendisinin değer yüklediği gençliğe sahip çıkmayarak örneğin.

5816 da DP'nin işidir. Kimse onlardan Atatürkçü değerlere sahip çıkmasını beklemez halbuki. Altında bir bit yeniği arar. Arıyorsunuzdur yani umarım.
Onu terbiyesizlik yapmadan önce düşünecekti.
 
Deva'lı ebeveynle büyümüş bir kişinin Atatürk konusunda akıllanacağını düşünmüyorum aksine bu hapis cezası onun Atatürk'e olan nefretini artırmıştır. Şahsen 3 seneyi doğru buluyorum ama yakın zamanda sessiz sedasız tahliye edileceğine eminim.
En fazla Atatürk heykellerini balyozlar başka ne yapabilir ki nefretle.
 
En fazla Atatürk heykellerini balyozlar başka ne yapabilir ki nefretle.
Evet işte mesele bu. Gitsin nefret masturbasyonunu yapsın. Ukrayna'da devlet tarafından Yuri Gagarin heykeli yıkıldı, Lenin heykelleri yıkılalı çok oldu. Hiçbirinden de en ufak değer eksilmiyor. Her ikisi de dünyaya mal olmuş önemli isimler. Dediğim gibi heykellerinde vs. oluşacak en ufak tahribat bu gibi isimlere en ufak zarar vermiyor. Bunu kavramak lazım.
@Finisterre, Demokrat Parti'nin iktidarında çıktığını biliyorum. Geçenlerde konusunu hazırladım, paylaştım. Okuyup okumadığınızı bilemiyorum da 1950'li yılları düşünecek olursak Atatürk'ün vefatından 12 sene geçmiş ve hâlâ o zamanlarda bile Atatürk adına yapılmış anı ve hatıralara saldıranlar oluyordu. Peki, bu saldırmalarının sebebi neydi? Hilafeti kaldırıp yerine demokrasiyi getirdiği için. O zamanlar da belli bir kesim bunu kendisine yediremedi ve hâlâ onların torunları da kendisine yediremiyor. Zaman zaman Atatürk'ün anısına yapılmış hatıralarına saldırı, saygısızlık haberlerini görebiliyoruz.
O saldırıların bizzat sebebi DP'dir. Günümüzde de AKP. Mesele ne eksik ne fazla, tamamen bu. Sonra ha DP gibi yasa çıkarmışsın, bilmem AKP gibi 17 yaşındaki çocuğa 3 yıl ceza istemişsin vs. bunlar desteklenilesi şeyler değil. Özellikle bu iki örnekteki partinin ağzından çıkmaya yeltenen tek harf desteklenemez. Ama biz burada oturmuş ceza tartışıyoruz. 👍 Dibine kadar haksızsınız hocam, maalesef. Bu düşüncede kalanlar da maalesef 100 senedir olduğu gibi kaybedenlerden olacak.
Bu adamın vefatının üstünden 85 sene geçti ve hâlâ bu adamı çekemeyen var. Bu adamın suçu neydi? Kadın haklarını yasayla koruyup, kadınlara gereken hakkı verip hilafeti kaldırıp, ülkeye demokrasiyi getirdiği için hâlâ belli kesim tarafından sevilmiyor ve ülkeye kendisini adamış ülke büyüklerinin kanun ve yasalarla korunması kadar doğal bir şey yoktur. Her ülkede olabilecek şey bunlar.
Ataturk feminizm noktasında çok da ilerici sayılmaz. Ha moderndir ve kesinlikle dinci bir yobazla kıyaslanamaz ama Atatürk'ü feminizm ile anamayız, pek mümkün değil.

Bunun konuyla alakası yok, sadece yanlışı düzelttim.
Demokrat Parti masum ya da suçlu gibi yorum yapmıyorum, o zamanları düşünecek olursak gerekli yasa mıydı? Evet, gerekli yasaydı ve hâlâ da gerekli yasa olduğunu düşünüyorum.
E yaptınız bile hocam.
Küfür, hakaret etmek düşünce özgürlüğü değildir, düşünce özgürlüğüne de girmez. Kanunda da açık şekilde hakaret, küfür etmek yasak diyor. Eleştirmek yasak gibi ibare yok. Atatürk'ü eleştiren hapis cezası almaz anlayacağınız. Birisine açık açık küfür ya da hakaret eden de bir zahmet cezasını çeksin. Eğer bu küfür edilen kişi, ülkeye kendisini adamış birisiyse de gereken yapılmalıdır.
Düşünce özgürlüğü üzerinden tartışmıyorum ben şahsen. O ayrı mesele. Şu an hiç de detayına girmeyeceğim bir mesele hem de.
 

Geri
Yukarı