Atatürk'ü neden sevmiyorlar?

Atatürk nefreti bizde hep din üzerinden şekillenir ve bunun nedeni siyasi partilerin kutuplu fikir üretmesidir. Üretilen fikirler nefret objesine dönüp bizden olmayanı(partiyle bir olmayanı) dışlamak üzerine kuruludur. Böyle olunca otomatik Atatürk düşmanı oluyorlar.

Diğer etken ise dini mal gibi sınıflandıran şarlatanlar. Kimisi hoca kimisi peygamber soyunda olduğunu iddia ediyor. İddiasıyla birlikte bunu gelir kapısına çeviriyor. Kimi zaman tesbih satarak kimi zaman cemaat özelinde alışveriş zinciri oluşturarak gelire çeviriyor. Atatürk dinin ticarete dökülmesine karşı olup sert tedbirler aldığı için de sevmiyorlar.

Eğer tarihini Instagram'daki Reels'lerden öğrenip dogmaların prangasını kırıp başkalarının düşüncelerini değil kendi fikirlerini üretmezsen sevmezsin tabii çünkü o fikir senin değil başkasının uydurduğu şeyler. Şeriat konusunda da isteyenere hiç katılmamala beraber isterlerse o sevdikleri arap ülkelerine gidip dinlerini "özgürce" (ki zaten burada da özgürce yaşıyorlar asıl yaşayamayanlar farklı dinde olanlar) yaşayabilirler tutan yok.

Merhabalar. Atatürk'ü neden sevmiyorlar? Bir de neden şeriat istiyorlar? Şeriat konusunda da kafam çok karışık. Bir tarafım "Bu ülkede şeriat isteyen çok kişi var. Kesin gelecek." diye üzülüyor, diğer tarafım ise "Bunu isteyen insanlar toplanıp o çok sevdikleri Gazze'ye Bir tane bile pirinç götüremedi. En ufak hakareti kaldıramayacak insanlar koskoca Cumhuriyet'i mi kaldıracaklar?" diye düşünüyor. İkilemde kaldım. Bir de neden Atatürk heykellerinin yıkılmasını istiyorlar? Bence bir ülkede ülkenin kurucusunun heykelinin olması gayet normal.
Atatürkü sevmeyenler Arap ya da Ermeni yandaşı ondan sevmiyor. bir Türkün Mustafa Kemal Atatürk ile derdi olamaz. Türk olup da Atatürkü sevmiyorsa zaten Haindir o kişi.

Şeriat isteyenlerin %80 i neden şeriat istediklerini kendileri de bilmiyorlar. Eğer Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı muhtemelen bu şeriat zaten baş gösterecekti. Kim ne derse desin İslam dini çok tehlikeli bir dindir.

Atatürk heykellerinin yıkılmasını isteyenler kim? ben hiç duymadım. İsteseler de yıkamazlar bu arada öyle de bir dünya yok.

Türkiye Cumhuriyeti Türktür ve Türk kalacaktır. fakat böyle devam ederse ülke muhtemelen işler çok daha sıkıntıya gitcek. Zaten ne olursa olsun 2028 de bir iç savaş bekliyorum açıkçası. Ya da iç savaşa yeltenmelik hareketler.

Neden olduğunu soyleyim Atatürk'ün getirdiği laiklik sonradan yanlış yorumlanmis ve baş örtü yasağı gelmiş. Atatürk ezanı Türkçe okutmuş o yüzden Atatürk'ü sevmiyorlar. Şeriatı neden istiyorlar biliyor musun hani Ahmet minguzi ikbal vakası vb. öldüren ölse insan öldürmez öldürmeye korkar diye düşünüyorlar ama şu an bu adaletle idam pek mantıklı değil bence.
Ezanı Türkçe okuttu bu arada. İyi de yaptı. Ben ezanda ne söylendiğini anlamıyorum mesela.
Atatürk sevmeyenler de bir şey diyemezsin sevenlere de diyemezsin. Sonuçta sevmiyor sen saatlerce konuşsan da fikrini değiştirmeyecekler, nefretinden koparamazsın yani. İnsanın kendi düşüncesidir. Bu Şeriat muhabbetleri yıllardır dönüyor fakat ben herhangi bir değişiklik görmedim bu ülkede. Şimdi Atatürk gerçekten de ülkemize gelen iyi bir başkandı. Zamanında İngiltere, Fransa, İtalya, Ermenistan ve Yunanistan gibi bir çok ülkeyle savaştı ve kazandı.
Amacım fikirlerini değiştirmek değil. Neden böyle düşündüklerini anlamak.
Şuan ki şeriat Muhammed'in zamanındaki şeriat değil ki. Bunlar gidiyor 14 yaşındaki kızla evleniyor sence bir Peygamber yapar mı bunları? Hem şeriat Orta Çağ düşüncesi Yakın Çağ'da kullanılmaması gerek. Bak laiklikte herkes dinini yaşıyor.
Bu konuda bir yanlışın var. Çocuk kavramı 18. Yüzyılda ortaya çıktı. Ondan önce çocuk diye bir kavram yoktu. Doğal olarak da çocuk evliliği de yoktu. Onun dışında hatanızı göremedim.
Atatürk nefreti bizde hep din üzerinden şekillenir ve bunun nedeni siyasi partilerin kutuplu fikir üretmesidir. Üretilen fikirler nefret objesine dönüp bizden olmayanı(partiyle bir olmayanı) dışlamak üzerine kuruludur. Böyle olunca otomatik Atatürk düşmanı oluyorlar.

Diğer etken ise dini mal gibi sınıflandıran şarlatanlar. Kimisi hoca kimisi peygamber soyunda olduğunu iddia ediyor. İddiasıyla birlikte bunu gelir kapısına çeviriyor. Kimi zaman tesbih satarak kimi zaman cemaat özelinde alışveriş zinciri oluşturarak gelire çeviriyor. Atatürk dinin ticarete dökülmesine karşı olup sert tedbirler aldığı için de sevmiyorlar.
Teşekkür ederim. Yani bize insan gibi yaşama hakkı verdiği için sevilmiyor. Doğru mu anladım?
Eğer tarihini Instagram'daki Reels'lerden öğrenip dogmaların prangasını kırıp başkalarının düşüncelerini değil kendi fikirlerini üretmezsen sevmezsin tabii çünkü o fikir senin değil başkasının uydurduğu şeyler. Şeriat konusunda da isteyenere hiç katılmamala beraber isterlerse o sevdikleri arap ülkelerine gidip dinlerini "özgürce" (ki zaten burada da özgürce yaşıyorlar asıl yaşayamayanlar farklı dinde olanlar) yaşayabilirler tutan yok.
Teşekkür ederim.
Atatürkü sevmeyenler Arap ya da Ermeni yandaşı ondan sevmiyor. bir Türkün Mustafa Kemal Atatürk ile derdi olamaz. Türk olup da Atatürkü sevmiyorsa zaten Haindir o kişi.

Şeriat isteyenlerin %80 i neden şeriat istediklerini kendileri de bilmiyorlar. Eğer Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı muhtemelen bu şeriat zaten baş gösterecekti. Kim ne derse desin İslam dini çok tehlikeli bir dindir.

Atatürk heykellerinin yıkılmasını isteyenler kim? ben hiç duymadım. İsteseler de yıkamazlar bu arada öyle de bir dünya yok.

Türkiye Cumhuriyeti Türktür ve Türk kalacaktır. fakat böyle devam ederse ülke muhtemelen işler çok daha sıkıntıya gitcek. Zaten ne olursa olsun 2028 de bir iç savaş bekliyorum açıkçası. Ya da iç savaşa yeltenmelik hareketler.
2028'de iktidar değişecektir. Değişmezse çıkar iç savaş. Dünya ülkeleri de muhtemelen Atatürkçü kesimin yanında duracaktır. Yıkılmasını isteyen birisini görmemenin sebebi de muhtemelen sağcı medyaya hiç bulaşmamış olmandır. Bulaşma zaten.

"2028'de iktidar değişecektir. Değişmezse çıkar iç savaş. Dünya ülkeleri de muhtemelen Atatürkçü kesimin yanında duracaktır. Yıkılmasını isteyen birisini görmemenin sebebi de muhtemelen sağcı medyaya hiç bulaşmamış olmandır. Bulaşma zaten."

Şu laik kafanın beyinsizliğine bak. Bu "bazı" solcu yaratıklar ne kadar rezil durumdalar.

Adam diyor ki biz diyor ülkeyi işgal etmek isteyen yedi düvele karşı namaz kılanlarla kurtuluş savaşı yaptık çarşaflılarla cepheye silah taşıdık sonra zaferi gaspedip laik devrim yaptık bununla dindarları dövdük onları hainlikle suçladık türklük-bağımsızlık edebiyatı yaptık ama iktidarı ele geçiremezsek ülkeyi işgal etmeye hazır 7 düvel bizim yanımızda olacak onlarla işbirliği yapacağız. bu nasıl bir paradokstur lan.

Acaba solcuların yüzde kaçı bu beyinsizlikten utanmıştır. Senin yaşın kaç çocuk. Biraz akıllı solcuların aralarındaki bu solcu tipinden rahatsız olup olmadığını acayip merak ediyorum. Ve ayrıca aranızdaki bu tiplerin sizi saptırmasından korkuyor musunuz ey biraz akıllı solcular
Sana şununla cevap vereyim. Herkesin Filistin için protesto yaptığını biliyorsundur. Kardeşimiz, anamız, babamız, efendimiz, kahramanımız din kardeşimiz. Filistin bizi gerçekten çok sever. Hatta o kadar sever ki 1880'lerde bize ihanet etti. 1915'teki Kanal Harekatı'nda 14000 Türk öldü. 1917'de Kudüs'ü İngilizlere teslim ettiler. 1976'da Yeşilköy Havalimanı'na saldırdılar. 1978'de PKK'ye açık destek verdiler. İşte kardeş gibi kardeş be. Ama bize karşı sevgilerini gösterdikleri hareketler daha bitmedi. Dağlık Karabağ sorununda Ermenistana destek verdiler. 1993'te "Bağımsız Kürdistan" fikrine destek verdiler. (Kürtleri severim ama Kürdistan fikrini bu sınırlar içerisinde istemiyorum.) 2009'da Türkleri, Kıbrıs'ta "İşgalci güç" olarak tanımladılar. 2019'ta Barış Pınarı Harekatı'nı kınadılar. 2020'de Akdeniz Gaz Forumu'na katıldılar. Yine aynı tarihte Çin'e, Türk soykırımda destek verdiler. Şimdi görüyor musun bizi ne kadar sevdiklerini? Bize böylesine seven bir ülkeye destek vermek yerine Kurtuluş Savaşında yenileceklerini anlayıp tanklarını bize satan ve bu sayede savaşı kazanmamıza yardım eden Fransaya destek verdiğim için özür dilerim. Bizi Sovyet işgalinden ve olası bir İsrail savaşından koruyan NATO gibi bir askeri örgütün en güçlüsü olan Amerika'ya destek verdiğim için özür dilerim. Bizi tarih boyunca Ruslardan koruyan İngiltereye destek verdiğim için özür dilerim. 1. Dünya Savaşı sırasında bize harika sanayisi ile yardım eden Almanyaya destek verdiğim için özür dilerim. Ve daha da önemlisi bizim insan gibi, en temel haklardan yoksun kalmamızı istemediği için kendisini bu ülke uğruna feda eden Atatürk'e ve onun ilke ve inkılaplarına destek verdiğim için özür dilerim. Umarım beni affedersin.

Atatürkü sevmemek ve saygı duymamak bence bir fikir olarak kabul edilmemeli. Direkt hainlik olarak değerlendirilmeli.
Böyle düşünmeyenler de hain olarak değerlendirilmeli.

Bu solcuların bu çocukların çok ciddi problemi var. Ben bu saçmalığı en son fetöcülerden duymuştum. Senin bunu düşünme özgürlüğün yok. Hayatın kararır yazık olur sana. Sen böyle şeyler düşünme. Yanlış coğrafyada yanlış fikirler peşindesin. Beyoğlunda mı nerede yaşıyorsun bilmem ama canın yanar. Bu mu ortamlarda söyleme. Buna inanıyorsan bence şimdiden git bu ülkeden. Bir şekilde gerçek hayatta birine toslarsın yazık olur hayatına

Yine sakin olup akli argumanla sana yanıt vereyim. Sen kalbini batıya kaptırmışsın. Seçici delil topluyorsun. Dün mustafa kemal ingiliz-yunan işgaline karşı sovyet desteği aldı ama hiçbir sağcı milliyetçi türkiyeyi işgal etmek isteyen stalinin sovyetleri bize ingilizler karşısında yardım etti diye gibip sovyet uşaklığı yapmadı. senin bunlardan birini tutma hakkın yok tamam mı TÜRK. hani sen türksün ben arabım ya. solcudan dünün komunistinden onun töremesinden türk-milliyetçi vatansever olur mu? filistin örneğine bak. bir tane olay çekiyor oradan filistinlileri türkiye düşmanı yapıyor. burnunun dibinde pkk yı abd silahlandırıyor abd sevgisiyle dolmuş kalbi bu TÜRKÜN. siz türk filan değilsiniz laik kafirlersiniz. türklüğü de buna araç kullanıyorsunuz. yarın türkiyeyi tehdit eden batı planları sizin laiklik çıkarlarınızla uyuştuğu için kalbiniz onlara kayıyor.Bu ülkeden vahdettine yaptığınız ithamla gideceksiniz. o çok sevdiğin laik ingiliz gemisine binip gideceksiniz. buna hinduizimde KARMA deniyor. yüzyıl bu yalanla size hiç uymayan bir vatanseverlik türklük argumanıyla muhaliflerinizi baskıladınız ama KARMA çalışacak. görüyorum bunu.

Bu solcuların bu çocukların çok ciddi problemi var. Ben bu saçmalığı en son fetöcülerden duymuştum. Senin bunu düşünme özgürlüğün yok. Hayatın kararır yazık olur sana. Sen böyle şeyler düşünme. Yanlış coğrafyada yanlış fikirler peşindesin. Beyoğlunda mı nerede yaşıyorsun bilmem ama canın yanar. Bu mu ortamlarda söyleme. Buna inanıyorsan bence şimdiden git bu ülkeden. Bir şekilde gerçek hayatta birine toslarsın yazık olur hayatına.

Yine sakin olup akli argumanla sana yanıt vereyim. Sen kalbini batıya kaptırmışsın. Seçici delil topluyorsun. Dün Mustafa Kemal İngiliz-Yunan işgaline karşı Sovyet desteği aldı ama hiçbir sağcı milliyetçi Türkiye'yi işgal etmek isteyen Stalin'in sovyetleri bize İngiliz'ler karşısında yardım etti diye gibip Sovyet uşaklığı yapmadı. Senin bunlardan birini tutma hakkın yok tamam mı Türk. Hani sen türksün ben arabım ya. Solcudan dünün komunistinden onun töremesinden Türk-milliyetçi vatansever olur mu? Filistin örneğine bak. Bir tane olay çekiyor oradan filistinlileri Türkiye düşmanı yapıyor. Burnunun dibinde PKK'yı ABD silahlandırıyor ABD sevgisiyle dolmuş kalbi bu türkün. Siz Türk filan değilsiniz laik kafirlersiniz. Türklüğü de buna araç kullanıyorsunuz. Yarın Türkiye'yi tehdit eden batı planları sizin laiklik çıkarlarınızla uyuştuğu için kalbiniz onlara kayıyor. Bu ülkeden vahdettine yaptığınız ithamla gideceksiniz. O çok sevdiğin laik İngiliz ge misine binip gideceksiniz. Buna hinduizimde karma deniyor. Yüzyıl bu yalanla size hiç uymayan bir vatanseverlik türklük argumanıyla muhaliflerinizi baskıladınız ama karma çalışacak. Görüyorum bunu.

Doğru diyorsun Filistin'le ilgili konu şöyle ben senin babanı öldüren amcana bıçak sattım gibi bir şey.
Ezan Türkçe okutulamaz kafirler can çalıyor ateş yakıyor sıkıntı yok ama ezan okununca mı sıkıntı var.
Atatürk'ü seviyorum ama ülkeyi kurduğu için geri kalan başı inkilaplari ve laikliği desteklemiyorum mesela tüm mesele bu.

Bu solcuların bu çocukların çok ciddi problemi var. Ben bu saçmalığı en son fetöcülerden duymuştum. Senin bunu düşünme özgürlüğün yok. Hayatın kararır yazık olur sana. Sen böyle şeyler düşünme. Yanlış coğrafyada yanlış fikirler peşindesin. Beyoğlunda mı nerede yaşıyorsun bilmem ama canın yanar. Bu mu ortamlarda söyleme. Buna inanıyorsan bence şimdiden git bu ülkeden. Bir şekilde gerçek hayatta birine toslarsın yazık olur hayatına.

Yine sakin olup akli argumanla sana yanıt vereyim. Sen kalbini batıya kaptırmışsın. Seçici delil topluyorsun. Dün Mustafa Kemal İngiliz-Yunan işgaline karşı Sovyet desteği aldı ama hiçbir sağcı milliyetçi Türkiye'yi işgal etmek isteyen Stalin'in sovyetleri bize İngiliz'ler karşısında yardım etti diye gibip Sovyet uşaklığı yapmadı. Senin bunlardan birini tutma hakkın yok tamam mı Türk. Hani sen türksün ben arabım ya. Solcudan dünün komunistinden onun töremesinden Türk-milliyetçi vatansever olur mu? Filistin örneğine bak. Bir tane olay çekiyor oradan filistinlileri Türkiye düşmanı yapıyor. Burnunun dibinde PKK'yı ABD silahlandırıyor ABD sevgisiyle dolmuş kalbi bu türkün. Siz Türk filan değilsiniz laik kafirlersiniz. Türklüğü de buna araç kullanıyorsunuz. Yarın Türkiye'yi tehdit eden batı planları sizin laiklik çıkarlarınızla uyuştuğu için kalbiniz onlara kayıyor. Bu ülkeden vahdettine yaptığınız ithamla gideceksiniz. O çok sevdiğin laik İngiliz ge misine binip gideceksiniz. Buna hinduizimde karma deniyor. Yüzyıl bu yalanla size hiç uymayan bir vatanseverlik türklük argumanıyla muhaliflerinizi baskıladınız ama karma çalışacak. Görüyorum bunu.

Türkün turkten başka dostu yoktur.

Bu solcuların bu çocukların çok ciddi problemi var. Ben bu saçmalığı en son fetöcülerden duymuştum. Senin bunu düşünme özgürlüğün yok. Hayatın kararır yazık olur sana. Sen böyle şeyler düşünme. Yanlış coğrafyada yanlış fikirler peşindesin. Beyoğlunda mı nerede yaşıyorsun bilmem ama canın yanar. Bu mu ortamlarda söyleme. Buna inanıyorsan bence şimdiden git bu ülkeden. Bir şekilde gerçek hayatta birine toslarsın yazık olur hayatına

Yine sakin olup akli argumanla sana yanıt vereyim. Sen kalbini batıya kaptırmışsın. Seçici delil topluyorsun. Dün mustafa kemal ingiliz-yunan işgaline karşı sovyet desteği aldı ama hiçbir sağcı milliyetçi türkiyeyi işgal etmek isteyen stalinin sovyetleri bize ingilizler karşısında yardım etti diye gibip sovyet uşaklığı yapmadı. senin bunlardan birini tutma hakkın yok tamam mı TÜRK. hani sen türksün ben arabım ya. solcudan dünün komunistinden onun töremesinden türk-milliyetçi vatansever olur mu? filistin örneğine bak. bir tane olay çekiyor oradan filistinlileri türkiye düşmanı yapıyor. burnunun dibinde pkk yı abd silahlandırıyor abd sevgisiyle dolmuş kalbi bu TÜRKÜN. siz türk filan değilsiniz laik kafirlersiniz. türklüğü de buna araç kullanıyorsunuz. yarın türkiyeyi tehdit eden batı planları sizin laiklik çıkarlarınızla uyuştuğu için kalbiniz onlara kayıyor.Bu ülkeden vahdettine yaptığınız ithamla gideceksiniz. o çok sevdiğin laik ingiliz gemisine binip gideceksiniz. buna hinduizimde KARMA deniyor. yüzyıl bu yalanla size hiç uymayan bir vatanseverlik türklük argumanıyla muhaliflerinizi baskıladınız ama KARMA çalışacak. görüyorum bunu.
Stalin zamanı değildi. Lenin zamanıydı. Lenin zamanında onlara göre tek ayıbımız komünist olmamak. İyi ki de olmadık. Amerika konusuna gelirsek de, buradan göremiyorum ama muhtemelen elindeki telefon ABD markasıdır. Giysilerin muhtemelen ABD markasıdır. Bunları da geçip "Seçici delil" konusuna gelmek istiyorum. Ama ilk önce sen bana Arapların bize ettiği 1 tanecik bile yardım söyle. Hazırsan başlıyorum. Osmanlı yaklaşık 400 yıl dünyayı yönetti. Biliyorsundur. Ama bu süre boyunca diğer Türk ülkelerinin Moğol işkencesi altında ezilmesine göz yumdu. Bunun acısını bugün bile çekiyoruz. En basitinden bizi Kıbrıs'ta işgalci güç olarak tanıdılar. Osmanlı zamanında halkın tarım yapabileceği tek bir avuç toprağı bile yoktu. Her şey devlete aitti. Ayrıca o nefret ettiğiniz Batıcılık fikri aslında en başından beri Osmanlıda vardı. Arada bu fikrin yandaşı olmayan padişahlar çıktı tabi. Onlar da toplasan 10 tanedir. O çok sevdiğin Abdülhamit, sırf tüm güçleri elinde toplamak için İstanbul'da dümenden bir isyan başlatmıştır. Ve bastırmamıştır. Bu yüzden de Jön Türkler denen bir grup Osmanlı subayı sarayı basıp padişahı indirmiştir. Yerine de Abdülhamit'in kuzeni Vahdettin köpeği gelmiştir. "Ben Arabım ya" demiştin. Senin Arap olduğunu söyleyen yok. Son olarak da Vahdettin'i sevdiğimi söylemişsin. O heriften nefret ediyorum ben.

Türkün turkten başka dostu yoktur.
Hiçbir ülkenin dostu yoktur. Ülkeler arasında duygusallık değil o ülkenin çıkarları önem taşır.

Merhaba. Atatürk'ü neden sevmiyorlar? Bir de neden şeriat istiyorlar? Şeriat konusunda da kafam çok karışık. Bir tarafım "bu ülkede şeriat isteyen çok kişi var. Kesin gelecek." diye üzülüyor, diğer tarafım ise "bunu isteyen insanlar toplanıp o çok sevdikleri Gazze'ye bir tane bile pirinç götüremedi. En ufak hakareti kaldıramayacak insanlar koskoca Cumhuriyet'i mi kaldıracaklar?" diye düşünüyor. İkilemde kaldım. Bir de neden Atatürk heykellerinin yıkılmasını istiyorlar? Bence bir ülkede ülkenin kurucusunun heykelinin olması gayet normal.

Bir de şeriat neden istiyorlar diye soru mu olur hocam? Allah'ın kanunları için olamaz mı? Burada derin derin tartışırdım da Technopat kuralları işte (burada şeriatı savunmuyorum).

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı