Ateizm hakkında konuşalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Asırlardır var olan bir ideolojiyi günümüzde ortaya çıkan tipler yüzünden yargılamak çok saçma ve gereksiz bir davranış. Havalı gözükmek için Ateist olan insanların olduğu kadar sorgulayıp ve araştırıp ateist olan insanlar da var.
Türkiye için bu sayı az alt taraflardada bazı veya çoğu kelimelerini fazlaca kullandım dalgınlığımdan hepsi demişim
 
Araştırılacak öyle çok bir durum bulunmamakta. Hepsi kendi zamanında ya toplumu kontrol altına almak için veya insanların ölüm korkusunu geçiştirmek için uydurduğu varlıklar veya kurallar bütününden öteye gidemiyor. Çıktığı zamanlarda kitle kontrolünü veya korkunun geçmesini sağlasa da bugün çok komik kalıyor ve hiç bir sorumuza cevap vermiyor ki aksine daha fazla soru karmaşasına sebep oluyor.

Ve bu, 2021 yıl üstüne milattan önceyle beraber binlerce yıl mı sürmüş hocam? İnandırıcı geliyor mu size?

Milattan öncekilerde bir dine inanıyordur muhakkak. Bunlarda mı halkı kitleyi korkutmak içindi?
 
Şahsen negatif ateistler bana göre aptal ordusu gibi bir şey satanist hariç her dine saygı duyarım duymama sebebim dinlerine göre hayvan yakmaları
Öncelikle hocam negatif ateist; Tanrı'nın varolmasını prensip olarak mümkün görmekle beraber, varolduğuna dair hiçbir gerekçe bulunmadığı gerekçesiyle Tanrı fikrini reddeder. Ben burada bir sorun göremiyorum. Pozitif ateist körü körüne bağlı olup tanrıyı kesin bir şekilde reddediyor. Bence bu çok daha vahim. İkincisi ise Satanistlerin kedi yakma/öldürme olaylarının doğru olmadığını düşünüyorum.
Kaynak; Ateizm - Vikipedi.
 
Ateist olmazdım hiçbir zaman. En fazla deist olurdum.

Bilim zamanla her şeye cevap verir ama yeni cevaplar daha çok soru çıkardığı için evrenin sırlarının tükeneceği bir nokta olmayacak hiçbir zaman. Ayrıca sonsuz güce sahip bir yaratıcının kainatı yaratıp daha sonra kendi varlığına dair bir kanıt bırakmaması çok mantıklı geliyor bana.

Bu arada ateizm metafizik olaylarını reddeder ama olmadıklarını kanıtlayamaz. Yani bir tanrıya dair kanıt yok diyebilirler ama asla kesinlikle bir tanrı yok diyemezler. Kanıt olmadığı için inanmazlar ve kanıt ararlar.
 
Ateislerin artışının ekonomi veya siyaset ile direkt bir ilgisi yok. Bilgiye daha rahat ulaşılan bir çağda olmamız ile ilgisi var. 20 senedir ateistim, negatif-pozitif diye bir ayrım hiç duymadım.
 
Bir deist olarak, ülke de ateistten çok deist olduğuna inanıyorum.
İkisi birbiri ile karıştırılıyor genel de. Ateistlerin tek sorunu kendilerini doğru düzgün ifade edememeleri ve bu yüzden alay konusu oluyorlar. İskandinav ülkelerine bakacak olursak, full ateist çekiyor. Türk ateisti bir acayip.
 
Birinin inanması ya da inanmaması beni alakadar etmez.
O yaratıcı ile onun arasındadır.
"Her koyun kendi bacağından asılır" diye bir atasözü vardır.
Ne güzel demişler değil mi?
Velhasıl kelam, herkes saygı duymak zorunda.
Eğer o benim kutsalıma, inancıma terbiyesizlik yapar ise ben de saygı duymam.
 
Araştırılacak öyle çok bir durum bulunmamakta. Hepsi kendi zamanında ya toplumu kontrol altına almak için veya insanların ölüm korkusunu geçiştirmek için uydurduğu varlıklar veya kurallar bütününden öteye gidemiyor. Çıktığı zamanlarda kitle kontrolünü veya korkunun geçmesini sağlasa da bugün çok komik kalıyor ve hiçbir sorumuza cevap vermiyor ki aksine daha fazla soru karmaşasına sebep oluyor.

Peki öldükten sonra nasıl bir şey olmasını bekliyorsunuz merakımdan soruyorum yanlış anlamayın🙂
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı