Ateizm hakkında konuşalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkesin kararı kendine, bize tartışmak düşmez.
Gereksiz olarak, ateist olanlara laf söyleyenler var lafım onlara.
 
İnançsızlığın artış nedenleri diye bir yazı var burada. Ne zamandır okuyacağım da hep erteliyorum. Buraya bırakayım, siz okursanız ben de okurum belki. Bunun yanı sıra bazı Ateistlerin Tanrı'ya kızgın olduklarını gözlemliyorum. Yani dünyadaki kötülük yüzünden var olmadığına inandıkları birini suçlayan bir tavırları var. Onu merak ediyorum.
Sadece İslam dinine karşı olan bir düşmanlıkları da var. Tabi bunun sebebi Türkiye'de İslamiyet'in yaygınlığı da olabilir. Saygı meselesine gelince saygıya falan gerek yok sadece kimse kimseye karışmasın ya. Aferin ne güzel yapıyorsun da demesin, niye öyle yaptın da demesin. Zıtlık varsa tartışılmasın bence bu konu. İki taraf da fikrinden vazgeçmiyor, küslükle kavgayla bitiyor çünkü.
 
Ateist olmazdım hiçbir zaman. En fazla deist olurdum.

Bilim zamanla her şeye cevap verir ama yeni cevaplar daha çok soru çıkardığı için evrenin sırlarının tükeneceği bir nokta olmayacak hiçbir zaman. Ayrıca sonsuz güce sahip bir yaratıcının kainatı yaratıp daha sonra kendi varlığına dair bir kanıt bırakmaması çok mantıklı geliyor bana.

Bu arada ateizm metafizik olaylarını reddeder ama olmadıklarını kanıtlayamaz. Yani bir tanrıya dair kanıt yok diyebilirler ama asla kesinlikle bir tanrı yok diyemezler. Kanıt olmadığı için inanmazlar ve kanıt ararlar.
Pozitif Ateist'ler "Tanrı kesinlikle yoktur." diyebiliyor hocam. Sizin dediğiniz Negatif Ateistlik.
 
Birinin inanması ya da inanmaması beni alakadar etmez.
O yaratıcı ile onun arasındadır.
"Her koyun kendi bacağından asılır" diye bir atasözü vardır.
Ne güzel demişler değil mi?
Velhasıl kelam herkes saygı duymak zorunda.

Harbiya bunla ilgili kavgalar o kadar saçmaki.
 
Öncelikle herkes birbirine saygılı olmalı ve ön yargılı olmamalı bence. Ben ergen de olsalar insanların havalı olmak için cehennem ateşine razı geleceklerini düşünmüyorum. Ama kimileri var dinlerle dalga geçiyor. İşte onlar her türlü şeyi hakediyor. Ben de 3 yıldır ateistim ve hayat bana böyle daha mantıklı geliyor. Taşlar yerine oturmuş gibi hissediyorum. Tabi güneş batıdan doğmazsa.
 
Öncelikle hocam negatif ateist; Tanrı'nın varolmasını prensip olarak mümkün görmekle beraber, varolduğuna dair hiçbir gerekçe bulunmadığı gerekçesiyle Tanrı fikrini reddeder. Ben burada bir sorun göremiyorum. Pozitif ateist körü körüne bağlı olup tanrıyı kesin bir şekilde reddediyor. Bence bu çok daha vahim. İkincisi ise Satanistlerin kedi yakma/öldürme olaylarının doğru olmadığını düşünüyorum.
Kaynak; Ateizm - Vikipedi.
Türkiye için negatif ateizim konusu bence çok farklı
 
Ateist insanlar hakkında bir şey düşünmüyorum.

Birisiyle tanıştığımda ateist olduğunu öğrensem onun hakkında düşündüklerim ile müslüman birisi için düşündüklerim, hissettiklerim tamamen aynı. Çünkü gerçekten kimin neye inandığı umrumda değil.

İnsanları hep 2'ye ayırırım: iyi insanlar ve kötü insanlar. Benim için bu kadarı yeterli.

Ateizmin artması ise çok normal. Z kuşağının çok önemli bir kısmının bir dine inanmadığını düşünüyorum. Aile ve toplum baskısından kaçınmak için müslüman rolü yapan büyük bir kesim var.

Neden böyle derseniz de cevabı çok basit. Teknoloji ve barış...
Bilgiye erişimin bu kadar kolay olduğu yıllarda insanların binlerce veya yüzlerce yıl önce yaşandığı iddia edilen ve hiçbir görsel kanıtı olmayan şeylere inanması ve koca ömürlerini ona adaması absürt olurdu zaten. Z kuşağından sonraki neslin neredeyse tamamı dinleri terk edebilir hatta bence edecek. Bir gerekleri olduğunu da düşünmüyorum zaten.

Ama isteyen istediğine inansın veya istediğini yapsın. Hem saygı duyarım hem ona karşı kötü bir şey düşünmem.
 
Dinler çok karmaşık bir konu bende zamaninda ateisttim ama şu an deistim hala da doğru dini bulmuş degilim.
Benim deist değilde ateist olma sebebim bilmediğimiz boşlukları tanrıyla doldurmayı dürüst bulmamam, bilmiyoruz sonuçta. Hastalıkların sebebini bilmeseydik tanrının gazabı mı derdik.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı