Ateizm hakkında konuşalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Fahrenheitt konudaki mesajlarınıza baktığım kadarı ile araştırma ve sorgulama isteği olan bilgili birisine benziyorsunuz. Bir sorum olacak, Kur'an-ı Kerim'in tefsirlerini okudunuz mu? Okuduysanız ne düşünüyorsunuz?
 
Ben bir sene hem evrimi kabul ettim hem de dine inandım. Benim dinden çıkışım ise istediğime inanacaksam o zaman dinin anlamı yok diye kendime itirafta bulunmamla oldu.
Din ve evrimin aslında çelişmediğine ve İslam dininde evrime ters düşen bir şey olmadığına dair çokça makale ve yazı var. Tavsiye ederim.
 
Ve bu, 2021 yıl üstüne milattan önceyle beraber binlerce yıl mı sürmüş hocam? İnandırıcı geliyor mu size? Milattan öncekilerde bir dine inanıyordur muhakkak. Bunlarda mı halkı kitleyi korkutmak içindi?
Evet, bu kadar sürdü. İletişimin ve bilimin bu kadar yaygınlaşması ve gelişmesi son yüz sene içinde oldu. Bundan öncesinde bilgiye erişmenin zorluğu, iletişimin ve ulaşımın yavaşlığı, okur-yazarlık oranının azlığı, o zamanın devletleri tarafından yapılan baskılar ve daha diğer birçok etken sayılabilir. Milattan önce insanların doğa olaylarını yorumlaması ve büyük güçler bahşetmesiyle başlamış bir öyküdür dinler veya tanrı kavramı.
 
Ateist kesimin artması biraz değişik bence de genelde 12-16 yaşdaki insanların bir kısmı popüler kültürle birlikte ateist olma kararı alanlardır bende 14 yaşındayım fakat biraz değişik geliyor bana bazen inanıyorum bazen inanmıyorum değişik.

Çevrede yaşadığınız ateizim durumlarından bazen bende de oluyor, kötü bir tanrı olmadığını düşünüyorum ben. İyi geceler🙂
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşımın bir arkadaşı vardı, ateistim diyordu ve Allah'a küfrediyordu. Bende saygı duymadım, böylelerine duymam da.
Cami sayısı okul sayısından fazla, ses kirliliği artık desibellerle ölçülemez durumda, hoca zarıl zarıl bağrıyor, saygısız olana saygı duymazsın tabiki.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı