Ateizm hakkında konuşalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ateist olan bütün tanıdıklarım böyleydi: Elhamdülillah ateistiz.
 
Peki size hiç saçma gelmiyor mu? Ortalama 80 yıl yaşıyorsun, yaşıyorsun sonra bir gece ölüyorsun ve tak. Bitti. Sonra sonsuza kadar sessizlik. İnsana mantıksız gelmiyor mu?
 
Negatif ateizm, Tanrı'nın varolmasını prensip olarak mümkün görmekle beraber, varolduğuna dair hiçbir gerekçe bulunmadığı gerekçesiyle Tanrı fikrini reddeder.

Pozitif ateizm ise, Tanrı'nın varolmasını Tanrı kavramının geçerli bir şekilde tanımlanmadığı, içinde çelişkiler taşıdığı veya absürt olduğu gibi gerekçelere dayanarak mümkün görmez.
Hmm. O zaman Negatif ateizm bilime ve gözleme daha yakın bir görüş gibi geldi bana. Pozitif ateizm sanki daha çok çıkarım yapmak gibi.
 
İlk ateist olduğum zamanlar Kuran ayetlerini okurdum az çok, bazı bildiğiniz ayetleri alır bakın Kuran böyledir derdim. Bu benim ilk ateist olduğumda çok bilgim yokken yaptığım şeyler. Kuran'da mesela şeriat ile ilgili ayet var ancak açıklamasına baktığımda diyanetten; çok farklı bir şey dediğini anladım. Yani artık çok Kuran ile ilgilenmiyorum. Doğrusu dinler ile ilgilenmeyi bıraktım denebilir, çünkü 3 yıl boyunca sürekli bu konuları araştırdım. Artık insan bıkıyor doğrusu :)
Sınava çalışmayıp tefsirlerin sayfalarını karıştırdığımı bilirim. Gerçekten insanı yoran ve zaman ayırmak gereken bir şey. İnsanları inançsızlığa iten şeylerden biri de zaman.
 
İnsan olduktan sonra Ateist olmasının bir önemi yok. Müslüman olup insan olmayanları gördükten sonra durum çok daha net anlaşılıyor.
 
Sınava çalışmayıp tefsirlerin sayfalarını karıştırdığımı bilirim. Gerçekten insanı yoran ve zaman ayırmak gereken bir şey. İnsanları inançsızlığa iten şeylerden biri de zaman.
Evet, o dönemler ateist olduğumu okulda söylediğim de gidip dalga geçiyorlardı. Bir yere gidiyorum çocuk diyor sen ateist değil miydin? İlk dönemler sırf bu asalaklar yüzünden dinden o kadar soğudum ki hiç tefsirlere bakmadım. O dönemler tefsirlere baksaydım belki ateist olmazdım.
 
Benim bildiğim sonsuz güç, iyilik ve bilgi sahibi olmanın çeliştiğini söylüyorlar ancak bence tanrı böyle olmak zorunda değil. O yüzden negatif ateistim.
Doğru aslında. İyilik ve bilgi sahibi gibi kavramlar aslında insana ait özellikler. Sonsuz akla sahip birisinin düşünce yapısını ve bu kavramları anlayışını asla bilemeyiz ki çelişki diyebilelim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı