Attack on Titan neden bu kadar seviliyor?

Çünkü Attack on Titan'da zaferler arkadaşlıklarla sevgiyle aşkla kazanılmıyor. Ölüm ile kazanılıyor.(Spoiler) Levi'nin Erwin'e "Hayalinden vazgeç ve öl. dediğinde mesela. Erwin orda kendini feda etmeseydi Keşif Birliği Maria'da yok olacaktı. Bence AoT'un en güzel yanlarından biri bu. Müzikleri çok güzel. Spotify kütüphanemde 9 tane AoT'dan aldığım şarkılar var. Karakterlerin değişimi mesela. 1. Sezondaki Eren ile 4. Sezonda ki Eren arasında dağlar kadar fark var. AoT'u efsane kılan bunlar bence 🙃.
 
Öncelikle yazımda ağır AoT 4. sezon spoilerı var sürprizbozanı ona göre açın. Diğer karakterler üzerinde fazla uğraşılmamış ve çoğunun kararları ve düşünceleri sadece mangaya sadık kalma amacıyla yazılmış gibi. Eren küçük yaşlarından beri çok hırçın bir kişiliğe sahipken Levi'yi gösterdiklerinden beri her denilene tamam diyen bir karaktere dönüştü. Ana karaktere odaklanmaktansa anime zaten sonradan ölecek olan karakterleri sevdirmeye çalışıyor izleyiciye ve açıkçası aşırı bayıyor bu durum. Şu an 4. sezon hala yayınlanmıyor olsa çoğu karakterin ismini bile hatırlamakta zorlanırdım çünkü hepsi çok sıkıcı.

Kimliği gizli olması gereken Annie'nin Titan formunun ona çok benzer olacak şekilde çizdikleri için izleyicinin "Abi bariz bu karakter işte neden kimse bilmiyormuş gibi davranıyor?" sorusunu sormasına neden oluyor. 4. sezonda Eren'in amacı Titanları katletmekten insanlığı katletmeye dönünce şu ana kadar yaşanan her şey boşa olmuş gibi hissettiriyor. Ayrıca Gabi'nin çok saçma yazılmış olduğunu düşünüyorum. Eren gibi bir karakter bile çocukluğunda Titanlarla karşılaştığında ağlamaktan başka bir şey yapamazken bu velet nasıl böyle davranabiliyor anlamıyorum. Hele son bölümde spazm taklidi yapıp gardiyan geldiğinde kendisinin yaptığı bir silahla onu öldürdüğünde aşırı sinir olmuştum. Bu kadar küçük bir çocuk ne kadar fazla eğitimden geçmiş de olsa bugüne kadar şeytan olarak tanıdığı Eldian'ların yaşadığı ve bilinmeyen bir adada mahkum olarak tutuluyor ve böyle hareketlerde bulunabilmesi aşırı saçma.

Attack on Titan'ın kötü olduğunu düşünmüyorum ama neden MyAnimeList'te bu kadar yüksek puanlara sahip anlamıyorum. Bu kadar insan severken neden sevemediğimi kendime soruyorum ve gerçekten cevap bulamıyorum. Bu anime neden bu kadar seviliyor?
Ben sevmiyorum.
 
Bilemiyorum ilk 2 sezonu öyle böyle izledim ve sonra işte karşıma o muhteşem anime One piece çıktı ondan sonra One piece hariç hiçbir animeden keyif alamadım.

( Beserk hariç usta her ne kadar sadece manga olsa da beserk ayrı. )
 
1- Daha devleri neden insanları yediğini anlamadıysanız pek laf söylemeye hakkınız olduğunu düşünmüyorum ve izlediğinize de pek inanmıyorum.

2- Bildirilerinden alakasız olan animeler ile karşılaştırmak hatta genel olarak bir şeyleri karşılaştırmak mantıklı değil.
 
1- Daha devleri neden insanları yediğini anlamadıysanız pek laf söylemeye hakkınız olduğunu düşünmüyorum ve izlediğinize de pek inanmıyorum.

2- Bildirilerinden alakasız olan animeler ile karşılaştırmak hatta genel olarak bir şeyleri karşılaştırmak mantıklı değil.
1 - Devlerin neden insanları yediğini anladım fakat sadece arkadaşa dışarıdan bakıldığında mechalardan daha saçma olduğunu söylüyordum. Ayrıca, herkesin kendi düşüncelerini başkalarıyla paylaşmaya hakkı var. Ortalama bir anime olduğunu düşünüyorum. Herkes severken ben niye sevemiyorum diye sordum kendime, o yüzden konuyu açtım. "İzlediğinize pek inanmıyorum." yorumunuz beni şaşırttı. Animeyi izlemeden eleştirecek değilim ya.

2 - Neden? Saydığım animeler shonen, Attack on Titan da shonen. Hepsi belirli bir karakterin gelişimini ve hedeflerine nasıl ulaştığını anlatan animeler. Fakat saydığım animeler bunu bizlere gösterirken, Attack on Titan 3. ve 4. sezon arasında Ereni neredeyse 2 farklı karakter olarak gösteriyor ve gelişimini neredeyse tamamen atlıyor. Hatta bazı noktalarda Eren'i bir yan karakter olarak hissettirmeyi bile başarıyor.
 
Bahsettiğiniz çoğu anime Shonen değil seinen onu baştan söyleyeyim.

Attack On Titan kendi açımdan iyi yapan şeyler atmosferi, müzikleri, evreni gibi şeyler tüm animelerde aynı şeyi bekleyerek izlemiyorum kişisel olarak. Zaten karakter bakımından çok zayıf şu an çünkü mangayı okumadım, bir şey diyemem.

Mesela çokça söylediğiniz Evangelion örneğinden gidecek olursak türü sebebiyle karakter piskolejisine daha çok önem veriyor ve bunu çok iyi yapıyor zaten.

Kişisel olarak bir FPS oyunu ile RPG oyunu aynı kefeye konmuyorsa sanatsal şeyler için de aynısı düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı