Ben de onu diyorum işte tüm bu bilgilere sahip olduktan sonra senin banka hesap bilgilerine ulaşması zor olmuyor. Telefon numarasını klonluyorlar zaten. Tek eksik ses. Sesini de sevgilinle mesajlaşmalarında kullandığın ses kayıtlarından klonladılar mı tamamdır zaten kimlik doğrulama için hiçbir engel yok, banka hesaplarına veda et bu noktada. Kripto varlıkların için de bilgisayarına ulaşmaları yeterli, soğuk cüzdan kullanıp da o sırada bilgisayara bağlamadıysan ayrı tabii. Buradaki komik olan ve komplo teorisi olan şey ise bilinen ve milyon dolarla ve de milyar dolarla uğraşan iki şirketin üç kuruş için böyle bir şey yapmaya soyunması ve bunu senin bütün sırrı bozarcasına anlatıp sorgulaman. Bu tamamen komplo teorisi çünkü hiçbir akılcı dayanağın, kanıtın yok. Sonraki yorumlarında başkalarına da benzer cevapları vermişsin bir de foşix erlik in videosunu atmışsın. Kendisini severim ama bazen komploya kaçan şeyler söylüyor hatta kendisinin de fikirleri için evet biraz komplo gibi oldu şeklinde kabullenmeleri de vardır. Huawei şirketi, Çin devletinin zengin ettiği oligarkların kurduğu, Çin devletinden yüklü destek alan bir şirket ve o şirkete ait baz istasyonları; Trump'ın iddiasına göre dinlemeler yapıyor, istihbarat bilgisi topluyor vs vs. şeyler yapıyor. Ne kadar doğrudur bilemem ama trump bu iddialara dayanak olarak herhangi bir rapor sunmadı ya da ben hiç denk gelmedim. Huawei hızla büyüyen devlet destekli bir şirket ve tüketici elektroniğinde Foxconn'u geçmeye Samsung'u ve Apple'a yaklaşmaya da yakın o yüzden bu tip iddiaları normal karşılıyorum. Xiaomi ve Oppo yapmıyorsa demek ki onlar için bir şey dememiş. Pazar payları düşük olduğu içindir belki

baz istasyonunlarının ne kadar yüksek veri işleme kapasitesine sahip olduğu konusuna değinmiyorum bile, yani mümkündür bu. Bunun yanında istihbarat bilgisi toplamak ayrı şey birilerinin senin paranı hackleme peşine düşmesi ayrı bir şey. Bu çok paranoyakça. Zaten koca Çin senin paranın peşine düşmez, senin paranın basıldığı merkez bankasının ve hazinenin peşine düşer o da ayrı bir konu

basit hackerlar da şirket kurup dongle'larına botnet koyup senin pcni kontrol etme, bilgilerini çalma ve paranı çalma peşindelerse zaten bırak da yapsınlar. Kaldı ki bir Dongle'a koyacakları mikro denetleyicinin maliyeti senin kripto varlıklarındaki ve banka hesaplarındaki paran kadar olacaktır. (bu da benim pesimistliğim

) adamlar mikro denetleyeciler için klavyeden daha çok masraf yapıp 70 dolarlık klaveyeyi ucuza almanın peşindeki insanların banka hesaplarına, kripto varlıklarına ulaşmaya çalışacaklar, artık kim tutarsa, belki zengin birisi ucuz bu diye alır da yaptıkları masrafı çıkarırlar.

Keşke maliyet ile ilgili yazdıklarımın devamına da okusaydın. Ben optimist değilim, realistim, rasyonelistim. Rasyonel olmayan şeylere ve kanıtsız, dayanaksız iddialara komplo teorisi demek beni saf yapmıyor analitik düşünen yapıyor. Eski bir siyaset bilimci ve yeni yeni medyacı biri olarak da dünyadan da haberim yoktur. Tabii efenim, trump iddia etmiş, erlik videoda anlatmış, Çin herkeşi ele geçirecek dünyadan haberiniz yok sizin. Bütün sırrı bozdun ya

erlik, Black mirror ve mr. Robot izlememeni tavsiye ederim. Daha fazla bir şey yazıp başlığı tamamen konun dışına taşımak istemiyorum sonra modlar müdahale etmesin. Kolay gelsin kardeşim sana.