Aynı konulardan bıktım artık

Birde şey var her zaman görürüm Kaspersky vs Bitdefender falan. Her ne hikmetse her gün aynı antivirüsler tartışılıyor .
Bu sadece 1 konuydu. Avast virüs, AV önerisi konusuna Kaspersky spamlamalar...

Bitdefender Total Security'ye kötü deyip, ücretsiz Kaspersky'a iyi diyen gördü bu gözler.
 
Ve evet karşıma 1238712839 tane sonuç çıkacak hepsi aynı... "Kaspersky nasıldır?" adam aynısını 1 gün önce yazmış, hani yani alt üstü "Ara" kısmına iki şey yazacaksın bu kadarda üşengeç olamazsın.
Screenshot 2021-04-23 232142.png
 
Ben küçüklüğümden beri birçok şeyi kendim önce internette araştırırım o şekilde soruma cevap ararım. Bulamıyorsam bir forumda konu açarım ya da Facebook gruplarından yardım isterim.
Geçmişte Facebook gruplarında çok fazla vakit geçirdim Google'a yazınca çıkacak şeyleri gruplarda soruyorlar. Hatta bazıları farkında olmadan bizim Google'a yazıp cevap vermemizi istiyor. :D
 
Forum yönetimi konusu olduğu zaman yazmadan edemiyorum... Öncelikle şunu belirtmem gerek ki buradaki sorunu asla konuları birleştirmek çözemez. Konuların birleşmesi konu kalabalığını önler fakat gerçekten açılması gereken konuların da bu sebepten dolayı birleşmesine sebep olabilir. Burada yapılacak olan tek şey sosyalın kurallarına yeni bir kural eklemek olacaktır. İnternet üzerinde bulunan binlerce kaynağa rağmen, burada açılmış olup üzerinden 1 hafta geçmemiş konuya rağmen tekrardan burada açılan bir konu direkt silinmeli ve konu sahibine de uyarı verilmeli. 2 ya da 3 tekrar halinde de forumdan uzaklaştırılmalı. Ağır bir sistem fakat tek çözüm budur, tecrübeyle sabittir. Ancak bu şekilde insanlar bir konuyu açmadan önce araştırmaya teşvik edilir.
 
3 aylık banım açıldığından beri doğru düzgün mesaj bile yazmıyorum. Çünkü forumda insanlar sanki konu açmak için açıyormuş gibime geliyor. Takip ettiğim 3 bölüm var: GNU/Linux, internet araçları ve programlama. Ve bu 3 bölümde de her gün istisnasız aynı konular var. GNU/Linux bölümünde "dağıtım önerisi", internet araçlarında "tarayıcı önerisi. Şu tarayıcı vs X tarayıcısı" programlama bölümünde "hangi dil ile başlamalıyım, C vs. C#" gibi konular açılıyor.

Artık mesaj yazasım gelmiyor. Konu açarken altta benzer konular zaten gözüküyor. İnsan oraya bir göz gezdirir. Geçen tarayıcı önerisi konusunda da bunu yazdım ve haklı olarak ban yedim. Ben de konu açmak istedim. Nasıl bir çözüm yolu bulunur ben de bilmiyorum.

Evet, bu durumu başka forumlarda da yaşadım daha önce. Hep aynı soruyu tekerrür ettirmek yerine araştırmak aslında çoğu insan için daha faydalı olacaktır fakat bunu yapacak insanların sayısı çoğunluğa göre az gördüğüm kadarıyla. Başka bir forumu da bırakmadan önce de bu tarz durumlardan az çok muzdarip olmuştum. İşin kötü tarafı da yaptığın içeriklerin bu tür klon konular yüzünden altta kalması ve yaptığın içerikler bir daha yüzüne bakılmamak üzere çöpe gidecek olması... Gerçekten çok gıcık kaptığım bir durum. Bu tarz olaylar için bir yaptırım uygulanması şart gibi. Kurallar biraz daha sıkılaştırılırsa daha rahat edeceğiz gibi duruyor bence.
 

Geri
Yukarı