AYT çalışmaya başlayamıyorum

Ella Freya

Megapat
Sosyal Tayfı
Katılım
10 Haziran 2016
Mesajlar
8.834
Makaleler
14
Çözümler
17
Yer
Ötüken
Arkadaşlar belki çok duymuşsunuzdur bunu, ben de muzdaribim. Kışın ilk dönem AYT çalışıyordum fakat ocak ayından beri aşırı bir salma başladı. Mart ayında sınavlar için zar zor çalıştım, onda da isteksizdim. Ne yapmalıyım? Geçen hafta abim evlendiği için biraz onu kaybetmiş gibi hissediyorum. Çünkü bir anda evden gittiği için sersemledim. Her şey üst üste geldi. Bana yapacak bir şey yok, otur başla demeyin. Elbet bir psikolojik yolu vardır.
 
Bu sene mi giriyorsunuz sınava bilmem ama konu için artık geç. Denemeler üstünden gidilebilir. Denemeler hataları mükemmel kapatıyor. Bu sene ben de çok ağır psikolojik durumlar geçirdim ama yokmuş gibi sayıyorum. Son iki ayda çok zaman kaybettim. 1 ayı hastanede geçti zaten.
 
Sınava bu sene mi giriyorsunuz? Eğer öyleyse başlık garip olmuş biraz.

Konuya gelecek olursak eğer bu sene giriyorsanız yapacak pek bir şey yok bu saatten sonra. Süre tutarak deneme çözmenizi öneririm. Daha sonra yapamadığınız konuların konu anlatımları izleyebilirsiniz.
 
Seneye hocam bu sene değil. @184424 @Cangg
Bir an korkmuştum. :D Biraz klişe olacak ama eğer AYT çalışmayı sevmiyorsanız eğlenceli hale getirmeniz lazım. Müzik dinleyebilirsiniz ya da bazı ders çalışma tekniklerini uygulayarak kendinizi çok sıkmadan kısa süreli aralıklarla verimli çalışabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki tekniği kullanabilirsiniz mesela. Barış Özcan ilk 2 dakika tekniği açıklıyor videoda. Biraz sıkıcı gibi duruyor ama kısa aralıklar olduğu için aslında sıkmıyor. Daha önce kullanmıştım bu tekniği.
 
MF seçtim, matematikte zorlanıyorum ama kimya ve fizikte iyiyim. Biyoloji zaten sözel gibi. Kalanını saymıyorum onlar kolay zaten. Tek düşmanım Fizik ve matematik şuan.
 
Pomodoro tekniğini biliyorum Mart ayında temaslı olduğum için ilk dönem sınavlarına o zaman girmiştim. Onu yaparak zar zor şekilde sınavları bitirdim ama notlarım normal okul varken olandan 10-15 puan düşük geldi.
 

Geri
Yukarı