AYT edebiyattan 8 net yapmak normal mi?

ahmettt077

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, son bir aydır edebiyat çalışıyorum ama maalesef çok zor bir ders gibi geliyor ve anlamakta güçlük çekiyorum. Özellikle hocanı verdiği uyak şemalarını gibi kısımları anlamıyorum çünkü amacını kavrayamıyorum. Yazar ve eserlerde ise hiçbir şey aklımda kalmıyor, o kadar çalışmama rağmen hiçbir şey öğrenememişim gibi hissediyorum. Acaba yanlış bir şekilde mi çalışıyorum, yoksa müfredatta mı bir problem var, yoksa hocada mı bir eksiklik var? Şu anda aşağıdaki playlisti takip ediyorum eğer böyle giderse sadece AYT'de matematik çözerek yerleşeceğim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten 6 sorusu paragraf 18 sorusu edebiyat oluyor ve evet eksiğinizi matematik netini yüksek tutarak halledebilirsiniz ezberiniz iyi değilse edebiyatta zorlanmanız normal zaten de karışık çok şey var içinde en azından garanti çıkanlara bir bakın.

Az ama üzülme arttırılabilir, hem de kısa sürede artar eğer düzenli çalışabilirsen. Sana tavsiyem edebiyatı izleyerek değil okuyarak yazarak çalışman olur. Ben limit el kitabını kullanmıştım yanlış hatırlamıyorsam 20 net yapmıştım.

Merhaba arkadaşlar, son bir aydır edebiyat çalışıyorum ama maalesef çok zor bir ders gibi geliyor ve anlamakta güçlük çekiyorum. Özellikle hocanı verdiği uyak şemalarını gibi kısımları anlamıyorum çünkü amacını kavrayamıyorum. Yazar ve eserlerde ise hiçbir şey aklımda kalmıyor, o kadar çalışmama rağmen hiçbir şey öğrenememişim gibi hissediyorum. Acaba yanlış bir şekilde mi çalışıyorum, yoksa müfredatta mı bir problem var, yoksa hocada mı bir eksiklik var? Şu anda aşağıdaki playlisti takip ediyorum eğer böyle giderse sadece AYT'de matematik çözerek yerleşeceğim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

ben de 0 dım edebıyatta (lisede hiç edebiyat görmedim) önce dershaneye gidiyordum hocam çok iyiydi onla devam ettik ( 4 ay) sonra ayrıldım cumhuritet falan eksık kaldı bende mıllı edebıyat bes hececıler falan eksık ona rağmen bu attığın kamptan ilerliyorum yaklasık 18 net falan yapıyorum hocam ilerlerken tavsıyem not alın adamın kamp kitabını kullanmadan izlemeyin hoca da aynısını söyledi en azından video ders kıtabını alın ben oradan hocayla gıdıyorum hoca anlatıyor kodluyor ben yazıyorum tekrar bıle yapmıyorum yani sonra çıkmışı üstüne yapıştırıyorum, ek kaynak olarakta limitle ilerledim fullenmesi en kolay ders geliyor bana...

Her dönemin yazar eserleri için kartondan bir tablo oluşturup sürekli gözünle bakıp görebileceğin bir yere asmayı dene. Onu sürekli görüp okuya okuya aklında tutacaksındır. Ben öyle yaparak deneme netlerimi baya arttırdım. Edebiyat maalesef çok ezber bir ders ama her konudaki anahtar kelimeleri bilerek zaten soruları hızlıca çözebilirsin.

Her dönemin yazar eserleri için kartondan bir tablo oluşturup sürekli gözünle bakıp görebileceğin bir yere asmayı dene. Onu sürekli görüp okuya okuya aklında tutacaksındır. Ben öyle yaparak deneme netlerimi bayağı arttırdım. Edebiyat maalesef çok ezber bir ders ama her konudaki anahtar kelimeleri bilerek zaten soruları hızlıca çözebilirsin.

Bence ezber degıl eserler kodlaması seklınde yapılabilir eser harici ezber bir konu değil eserleri de hoca kodluyor simbadcı seklınde vs çok akılda kalıcı.

Bu kamptan ilerliyorum bende baştan başladım sadece paragraf sorularını ve birkaç edebiyat sorusunu yapabiliyordum şu an 14 15 net bandındayım ezber iyi değilse edebiyat biraz zorlaşabiliyor açığı matematikten kapabilirsiniz.

öncelikle biraz tuhaf gelebilir bu diyeceğim ama türkçe/edebiyattan özel ders alan birisiyim. özel ders almadan önce 4 5 net yapıyordum şuan 18-24 net arasında yapıyorum (bazen baştaki paragraf sorularından yanlış yaptığım oluyor). öncelikle uyak şemaları falan bir yerden sonra inanılmaz basit bir konu olduğunu anlayacaksın. sana tavsiyem en azından çıkması kesin konulara bak (divan edebiyatı, islamiyet öncesi, garipçiler ve tiyatro gibi) hatta mümkünse akımlara bak ki onlar en basiti zaten. cumhuriyet ve milli edebiyat (aynı şekilde divan) ölüm döşeği gibi ama ders sakın gözünü korkutmasın. yatarken bile gerekirse konu anlatımı dinle. Limitin Edebiyat konu özet el kitabı var onu almanı kesinlikle tavsiye ederim. bazen çok detay anlatabiliyor ama iyi anlatıyor. ve hem bu limit el kitabı sayesinde, hem de özel ders sayesinde dediğim net aralığında yapabiliyorum. o yüzden de hiç edebiyatla alakalı video izlemedim. ha birde bol bol edebiyat denemesi çözüyorum. sana tavsiyem en azından basit bir edebiyat denemesi ile kendini görmen.

Ben de 8-10 net yapmak istiyorum :D garanti ve en kısa zamanda bitecek konular neler
Akımlar, Tanzimat Dönemi, Fecriati, İslamiyet öncesi edebiyat, şiir bilgisi (en kısa zamanda bitecek konuları sorduğunuz için bunları söyledim yoksa gönül isterdi ki Divan Edebiyatı önermek)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı